Zobrazit přihlášovací formulář

Dětský svět v Dolní oblasti Vítkovic

 

DĚTSKÝ SVĚT v Dolní oblasti Vítkovic

Navštivte Dětský svět v ostravském Velkém světě techniky! Expozice Dětský svět je určena pro děti od dvou do šesti let s doprovodem rodičů nebo jiného dospělého. Vzhledem k tomu, že větší část malých návštěvníků neumí číst a psát, předávání informací probíhá audiovizuální formou, nebo je intuitivní. Vše je přizpůsobenu věku a schopnostem dítěte. Postupujeme zde od jednoduchých úkolů ke složitějším.

Výtvarné pojetí je přizpůsobeno dětskému vnímání světa. Vše je barevné a zjednodušené, pochopitelné pro dětskou mysl. Kombinujeme kulisy s „reálnými" předměty. Dítě se v expozici cítí příjemně a bezpečně.

Dětský svět je ucelená krajina, která na děti působí jako na první pohled povědomé prostředí, ve kterém se budou cítit přirozeně. Krajina od Pohádkového lesa přechází přes centrální Louku až do Města, kde už děti narazí na specifické oblasti, jako je Dílna, Autoservis, Lékař, TV studio nebo Kuchyně s Farmou. Na kraji Města stojí dále velké Staveniště a Bludiště. Krajinný charakter expozice podtrhuje Vodní svět, který rovněž volně navazuje na centrální Louku. Ta je bodem, kam návštěvník vejde po vstupu do Dětského světa. Je to místo, které zároveň nabízí možnosti odpočinku a rozhodování o dalším průběhu návštěvy. Z louky vedou cesty do ostatních částí expozice. Slouží také jako originální hlediště pro divadelní představení.

 

Ve Světě techniky vám dále nabízíme tyto aktivity: 

 

MONTESSORI KLUBÍK VE SVĚTĚ TECHNIKY

  

Vzhledem k tomu, že se náš portál Mimibazar.cz stal Mediálním partnerem Dolní oblasti Vítkovic, budeme vás na našich stránkách blíže seznamovat se zajímavými aktivitami jak pro děti, tak i pro dospělé, které zde budete moci absolvovat.

 

Kategorie