Zobrazit přihlášovací formulář

Co ženy před svými muži tají nejčastěji?

  • Publikováno:
Co ženy před svými muži tají nejčastěji?

Znáte úsloví „co je moje, to je tvoje“? Ve většině vztahů toto platí i o myšlenkách, pocitech, obavách a radostech. Prostě sdílení na maximální možné úrovni. Každá žena ovšem (ale pozor, každý muž také) má několik věcí, které velmi často svému partnerovi nepřizná, se kterými se nesvěřuje, které prostě nechce, aby věděl. A zdaleka to není (jen) nevěra nebo myšlenky na ni.

Samozřejmě nic z následujících věcí není dogma, každý má nastavenou jinou míru potřeby sdílení, ale mnoho žen se na oblastech, které si raději nechávají pro sebe, shodne.

Obavy o svůj zdravotní stav. Pokud žena najde na svém těle podezřelé znamínko, bulku v prsu nebo jiný znepokojivý symptom, je velká pravděpodobnost, že se s tím svému partnerovi nesvěří. Nebo možná svěří, ale situaci i svou úzkost bude záměrně a významně bagatelizovat. Ženy mají přirozenou obavu o fyzickou i psychickou pohodu svého okolí a snaží se partnera uchránit před obavami (popřípadě samy sebe od zjištění, že si partner tolik starostí dělat nebude). Ve zdravém vztahu by ale žena měla mít možnost o svých obavách mluvit navzdory přirozenému instinktu mlčet. Každá si zaslouží rameno k vyplakání a náruč k uchlácholení.

Potíže ve vztahu. Jenom si to představte. Nesouhlas s tím, kde rodina žije, nesouhlas s partnerovým přístupem k výchově, potíže ve vztahu mezi partnery, nelibost k návykům, k chodu domácnosti. Toho, o čem žena mlčí, může být spousta, stejně jako důvodů, proč to vlastně dělá. Je až překvapivé, jak často dochází ženy k psychoterapeutovi, psychologovi nebo vyhledávají duchovní útěchu na místě, kdy by se terapie hodila především páru, tedy společně oběma partnerům. I toto ženy často před svými muži tají – myslí si, že tyto problémy jsou jen její, tak je dostatečné, když je jenom ona vyřeší.

Preference v sexu. Obecně není pro ženy téma sexu tolik podstatné, jako pro muže. Je to možná konstatování nekorektní, nicméně pravdivé. Téma sexu je většinou podle stejného scénáře – hlavně, ať je spokojený partner, žena se „spokojí“ s tím, co je. Ale pozor. Ženy si uvědomují, že pro muže je to velmi ožehavé téma a veškeré návrhy na změny nebo úpravy mohou pochopit jako kritiku. Opět nechtějí ranit jejich city, tak mlčí, a nechají své muže, aby dělali to, co je nejlepší podle nich. Častým problémem také je, že ženy vlastně nevědí, jaké jejich preference jsou, protože nikdy neměly partnera, se kterým by to objevily. A tak se dostávají do začarovaného kruhu…

Úspěchy. Postup na vyšší kariérní pozici, přidáno, lepší čas v běhu, vyšší váha, kterou zvedne v posilovně…? Je spousta žen, které takovéto úspěchy před svými muži zatajují, a když už ne zatajují, tak je neprezentují (a možná ani nevnímají) jako něco významného. Není to neprozřetelné, někteří muži jsou na svou pozici velmi hákliví. I když deklarují, že chtějí sebevědomou, nezávislou a inteligentní ženu, neměla by být víc sebevědomá, nezávislá a inteligentní než oni. A největší potíže nastávají, když mají ženy úspěchy na stejných polích, jako oni sami. Že vám to v moderní společnosti připadá nepravděpodobné? Bohužel.

Bankovní účet. Tím nemyslíme zatajování svých financí, ale byli byste překvapeni, kolik žen má „jenom svůj“ účet v bance, na který si spoří, „kdyby něco“. Často nám takovou věc poradí maminka, která mnohem dříve, než její dcera, vytuší potenciál rizika u partnera. Problém nastane, když se o takovém účtu dozví partner. Jak zareaguje? Těžko říct, ale největší riziko je v pochopení takového účtu jako zrady, nedostatky důvěry v něj, ve vztah, ve společnou budoucnost. A někdy je docela umění partnerovi vysvětlit, že tajné peníze nejsou prostředkem pro odchod ze vztahu, jenom… obyčejná pojistka.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Danča 2 16. 8. 2016, 19:51
nikdy jsem před svým mužem nic netajila :^)

Kategorie