Zobrazit přihlášovací formulář

Jak bojovat s vráskami a akné současně

  • Publikováno:
Jak bojovat s vráskami a akné současně

Většina žen (i někteří muži) má péči o pleť jako součást své každodenní rutiny, takže se trošku orientuje v tom, jak který přípravek na pleť působí. Těžko rozlousknutelná situace ovšem je, když je třeba pleť vysušovat alespoň lokálně kvůli akné, zároveň ji ale zásobovat hutnými živinami pro vyhlazení prvních a prevenci dalších vrásek. S tímto problémem se potýkají ženy kolem dvacítky, třicítky i dále. Jak můžeme takto problematické pleti pomoct? Máme pro vás pár tipů.

Vybírejte čisticí kosmetiku pečlivě 

Pokud se potýkáte s akné, je naprosto nezbytné obloukem se vyhýbat mýdlu a všemu, co z pleti smyje přirozený ochranný film a nutí ji víc se mastit. Zároveň ovšem potřebujete jak v boji proti akné, tak v boji proti zanášení pórů a matnění kůže preparát, který pleť vyčistí precizně. Je třeba se smířit s tím, že na odličování a ranní hygienu už nebude stačit pouze jeden přípravek. Zejména na okolí očí používejte speciální odličovače, které mají v sobě potřebnou péči pro vráskami ohroženou pleť.

Nezbytný přísun antioxidantů

""

Zajímavým, ovšem nijak příjemným faktem je, že pleť začíná ztrácet na své kvalitě kolem 21. roku věku. To je také doba, kdy je třeba začít alespoň lehce bojovat proti stárnutí pleti, ale zároveň je to doba rozpuku postpubertálního akné. Toxiny a volné radikály způsobují (mimo jiné) jak stárnutí pleti, tak některé typy akné. Zajistěte proto, aby vaše tělo mělo příjem antioxidantů zvenku i zevnitř. Zařaďte do své stravy různé bobule (ostružiny, maliny, černý rybíz, hroznové víno), sušené meruňky, granátové jablko… atd. Dívejte se, jestli vaše krémy obsahují alfa lipovou kyselinu, extrakt z borové kůry, astaxanthin, vitamín C. Pro oční krémy je zase podstatný koenzym Q10 a vitamíny E a B.

Hydratace

je všechno! Díky ní předcházíte vzniku vrásek a mírníte vznik i projevy akné – snižuje pnutí na povrchu kůže. Vaše pleť zůstane hydratovaná především díky ceramidům a kyselině hyaluronové.

Nezanedbávejte ochranný faktor

Číslo jedna v příčinách vrásek? Poškození pleti slunečním zářením. Při opalování narážíme pravděpodobně na největší rozpor ochrany pleti proti vráskám a proti akné. Navzdory obecnému přesvědčení ale existují ochranné opalovací krémy, které nezpůsobují akné, poraďte se při výběru v lékárně s odborníky. Zkuste zvolit krémy bez vůně na minerální bázi, které blokují škodlivé sluneční paprsky a zároveň nemají vliv na svrchní vrstvy kůže – neucpávají póry a nezanechávají pleť zbytečně mastnou.

Krása odpočinku

""

Tzv. beauty sleep není žádný výmysl. Samozřejmě vše souvisí se vším, ale zdravý a dostatečně dlouhý spánek je základem zdravé životosprávy. A ta se zase projevuje na vaší pleti. Nedostatek spánku je způsoben stresem, který se nepříznivě projevuje na pleti především v tvorbě akné.

Životospráva je samozřejmě důležitá nejen pro zdraví vaší pleti, ale i psychiku a celé tělo. Samozřejmostí by měl být dostatečný pitný režim a strava bohatá na ovoce a především zeleninu.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie