Zobrazit přihlášovací formulář

Mléko místo žehličky

  • Publikováno:
Mléko místo žehličky

Kdo by nechtěl mít vlasy jako z reklamy na luxusní vlasovou kosmetiku. Někdo touží po pravidelných a lesklých loknách, někdo po přísně rovných, hebkých vlasech. A většinou ale všichni chceme právě to, co nám do vínku nebylo dáno. Ať tak nebo tak, abychom dosáhli požadovaného efektu, musíme použít nejen kosmetiku, ale také fén, kulmu nebo žehličku. Co kdybyste si ale mohli narovnat vlasy i bez poničení z vystavení vysokým teplotám?

Narovnávání vlasů žehličkou patří mezi věci, které vlasy ničí nejvíce. V začarovaném kruhu poškozených vlasů, které je třeba narovnat, aby vypadaly zdravě, se pohybuje kdekdo. Existuje ovšem levný, přírodní a rychlý způsob, jak jemně vlnité nebo krepaté vlasy vyrovnat k hedvábnému lesku. A to nejen šetrně, ale dokonce zdravě a s tolik potřebnou vlasovou výživou. Řešením je plnotučné mléko.

Jak na to? 

Budete potřebovat rozprašovač a zhruba půl litru plnotučného mléka. Pokud máte možnost sehnat mléko kokosové, je to naprosto ideální, ale obyčejné kravské postačí. Dokonce jistou službu prokáže také mléko sušené.

  • Naplňte lahev rozprašovače mlékem. Můžete do něj přidat i citrónovou šťávu, která vlasům poskytuje přirozenou hydrataci.
  • Nasprejujte vlasy po pramenech od kořínků ke konečkům. Dbejte na to, abyste mléko aplikovali na vlasy doopravdy rovnoměrně, metoda je poměrně intenzivní a mohlo by se stát, že vynechané prameny zůstanou vlnité.
  • Pořádné mléko do vlasů vmasírujte. Mléku je třeba dát čas, aby svou práci dobře odvedlo, nechejte ho alespoň deset minut působit.
  • Poté si vlasy umyjte jako obyčejně, použijte šampon i kondicionér. Ale pozor – umyjte si je doopravdy důkladně, pokud vám ve vlasech zůstanou nějaké zbytky mléka, mohou žluknout a to zrovna nevoní.
  • A protože celou metodu používáme proto, abychom se vyhnuli kontaktu s teplem, nechte vlasy volně uschnout a nepoužívejte fén.

Tip Mimibazaru: Tato metoda funguje až zázračně na vlnité vlasy. Pokud máte vlasy vyloženě kudrnaté, bujné a nepoddajné, mléko vám vlasy nevyrovná. Nicméně je vyživí, vlasy ztěžknou a vaše vlny budou mnohem kompaktnější.

Vyzkoušeli jste už někdy tuto metodu narovnávání vlasů? Máte s ní zkušenost? Nebo dáváte přednost tradičnímu a mnohem rychlejšímu narovnávání vlasů pomocí žehličky? Diskutujte na Mimibazaru!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

barbinecka37 5. 9. 2015, 15:18
(Y)

Kategorie