Zobrazit přihlášovací formulář

Vyhlaste boj překyselení organismu

  • Publikováno:
Vyhlaste boj překyselení organismu

Mýtus nebo reálná hrozba? Překyselení organismu má údajně mnoho příčin, a také mnoho následků. I fatálních. Lékařská obec deklaruje, že tělo má na udržení relativně stálého pH spoust mechanismů a akutní acidóza nastává pouze v případech selhání ledvin nebo při extrémním zhoršení cukrovky. Alternativnější přístup k medicíně a léčitelství ovšem vidí překyselení jako jednu z největších hrozeb pro lidský organismus.

Průkazné klinické studie zatím neexistují a chybí také jednotný názor odborné veřejnosti. Mezi údajné projevy acidózy, neboli překyselení organismu, patří únava, bolesti hlavy, zad a svalů, u kterých se nedá zjistit příčina, alergie, ekzémy, zácpy nebo průjmy nebo podrážděné sliznice. Mezi příčiny překyselení organismu patří málo pohybu, sedavý životní styl, špatné složení stravy, nevalná kvalita pitné vody, stres nebo třeba také znečištěné ovzduší.

Z tohoto výčtu je asi jasné, co skeptikům na konceptu překyselení organismu vadí. Ano, uvedené příčiny vedou ke vzniku všech popsaných neduhů, ale neznamená to, že prostředníkem je pH organismu. Mnoho argumentů mluvících pro teorii překyselení organismu se opírá v podstatě o absenci vyvážené stravy, tedy nedostatek některých živin, které tělo postupně odčerpává samo ze sebe (odvápnění kostí apod.). Ať už nám ovšem vyváženou stravu doporučuje kdokoliv na základě jakékoliv teorie, není úplně mimo mísu.

Pravdou ale je, že v určité míře pH lidského těla kolísá. Během dne, v závislosti na stravě, pohybu, sportu a ostatním vlivům prostředí. Jak moc velký vliv to má na náš zdravotní stav, může být sporné, nicméně existují doopravdy neškodná doporučení, jako je například zvýšit příjem zeleniny a luštěnin, která nemůžou pohoršovat sebezarytějšího skeptika.

Příčina i řešení

Každý z nás dodržuje pitný režim. A právě pro svou všudypřítomnost je voda jednou ze základních příčin vzniků plíživé acidózy. Radikální názory říkají, že pitná voda je dnes vlastně jen koktejlem hormonů, antibiotik, chlóru a těžkých kovů. Asi to nebude tak drastické, nicméně, podle hesla „na každém šprochu pravdy trochu“, pro vás máme recept, jak se překyselení organismu bránit dost na to, abyste viděli případný rozdíl. A i kdybyste ho neviděli, tak jako tak dodáte tělu zdraví prospěšné látky.

Budete potřebovat:

  • Půl litru převařené vody
  • 1 organický citron
  • Lžičku růžové himálajské soli

Do převařené vody na osminky nakrájejte pečlivě omytý citron (doopravdy dbejte na bio původ), ale nemačkejte z něj šťávu. Přidejte lžičku soli, promíchejte, přikryjte a nechte v ledničce do rána odstát. Takto upravenou a obohacenou vodu pijte ideálně každé ráno.

Jaký je váš názor na reálnost hrozby překyselení organismu? Máte zkušenost s jeho léčbou? Pozorovali jste na sobě příznaky a povedlo se vám je zmírnit nebo odstranit? Pomocí čeho, jakých metod, potravin, postupů? Řekněte o svých zkušenostech ostatním na Mimibazaru!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

marcuska 2. 12. 2015, 13:42
Připomnělo mi to diamantovou vodu http://cs.wikipedia.org/wiki/Diamantov%C3%A1_voda ,-)
evicela 1. 12. 2015, 15:26
můj názor je ten, že je to další ptákovina-překyselený můžete mít žaludek, to ano ale celý organismus určitě ne, hlavně mě dostal ten zaručeně bio citron-bože (zip)
petula.s 1. 12. 2015, 8:30
Radikální názory říkají, že pitná voda je dnes vlastně jen koktejlem hormonů, antibiotik, chlóru a těžkých kovů. Takže, Vy doporučujete do toho koktejlu přidat citrón a sůl, čímž odstraníte všechny hormony, antibiotika, chlór a těžké kovy? Paráda (Y), to je skoro na Nobelovku za chemii. |:o)
everysmile 30. 11. 2015, 19:10
bože to je zase blábol - plíživá acidoza ,-)
amandapalm 30. 11. 2015, 12:39
Kristova noho - acidoza organismu nemá nic společného s ledvinami, protože PH organismu je udržováno pufry v krvi. K acidoze dochází především při zástavě srdce či dechu, protože hlavním prvkem hrající roli v PH krve a vnitřních orgánů je oxid uhličitý. Pravda -ještě si tedy acidobazický rozvrat můžete způsobit třeba vypitím dostatečného množství nemrznoucí směsi a nebo alkohoickou či cukrovkářskou ketoacidozou. Případně při dysfunkci ledvin při očistném půstu, ale i u běžné ketozy navozené hladověním to průměrně ne-zdravý organismus zvládne vyrovnávat a hladovějící neumírá. Ano - acidoza organismu je život ohrožující stav, nikoliv neurotické problémy, které bývají popisovány, jako příznaky překyselení. Množství snězených bílkovin ovlivňuje PH moči, ale nemá žádnou, naprosto žádnou souvislost s ph organismu. Neexistují žádné studie o překyselení organismu vlivem stravy, protože to prostě není možné - stačí lehce pokročilejší porozumění lidské fyziologii. A názor odborné veřejnosti je naprosto jasný -kdokoliv, kdo má pocit, že kyselá moč znamená, že je překyselený nerozumí základům biologie a nebo je šarlatán, který chce oblbnout druhé. Tak si vyberte co jste zač vy.

Kategorie