Zobrazit přihlášovací formulář

Reálné problémy všech blondýnek

  • Publikováno:
Reálné problémy všech blondýnek

Nic naplat, většina doopravdy blond žen se pro svou barvu spíš rozhodla, než by jim ji nadělila matka příroda. Za většinou povedených i nepovedených se tedy skrývá spíš kadeřnice, přírodní blondýnky jsou doopravdy vzácné. Ale co jiného máte dělat, když už jste vyzkoušela skoro všechny barvy, ale blond vám prostě sluší nejvíc? Pokud se v blond cítíte dobře a chcete si ji nadále udržovat, je třeba se smířit se spoustou věcí…

…protože udržovat blond vlasy, to není jenom tak. A to už nemluvíme o tom, že sem tam se najde společnost, která si do vás kvůli barvě vlasů a jí přisuzovaným vlastnostem ráda rýpne. Takže co je na blond skoro k nevydržení?

Vlasy vypadají mastně asi za půl hodiny po umytí. A je to vidět. Mastné kořínky jsou totiž nutně tmavší, než o poznání sušší zbytek vlasů. A tak se musíte neustále rozhodovat mezi častým mytím a suchým šamponem (díky bohu za něj).

Zatracené kořínky. Když jdete od holiče a hlavu máte krásně nabarvenou až ke kořínkům, vypadá to divně. Vlasy ale rostou a zhruba jeden týden, kdy je odrost okolo milimetru, vám začne připadat, že konečně vypadají trošku přirozeně. No a pak se jednoho rána vzbudíte a vidíte, že už byste zase měla navštívit holiče. V takových případech počkáte ještě tak dva tři týdny, protože nechávat se barvit každý měsíc je extrémně neekonomické a k vlasům taky dost nešetrné.

Chlór není kamarád. A to zvlášť v případě, že jste od kadeřníka relativně čerstvě. Protože to, že blond vlasy reagují s chlórem a barví se nazeleno, není žádná městská legenda. Mnoho blondýnek si na koupalištích vypěstovalo zelené ombré, protože plavalo s rozpuštěnými vlasy.

A teplo je vyložený nepřítel. Ano, barvení na blond ničí vlasy doopravdy dost. Takže fénování, žehlení nebo kulmování (nebo jakákoliv „tepelná úprava“) je pak dvojnásobné zlo. Roztřepené konečky jsou smutnou realitou už pár dní po zastřihnutí.

Potřebujete doopravdy kvalitní regenerační přípravky. A ideálně také šampony a všechno, co se péče o vlasy týče. Protože barvením a úpravou jim dáváte natolik zabrat, že regenerace musí být adekvátní. A tak zkoušíte a zkoušíte – od přírodních olejů po velmi drahé masky, ale bez regenerace to nejde.

Máte potíže s růžovou. Protože pokud vám sluší blond, pravděpodobně vám bude slušet i růžová (je to dáno barevným typem pleti, ne samotnou barvou vlasů). No a tak… protože vám sluší, byste si ji ráda občas vzala na sebe. Ale to nepůjde bez toho, abyste vypadala jako Barbie.

…a vůbec, nepůsobíte dostatečně seriózně. Asociace, které jsou v dnešní době s blond barvou vlasů spojené, moc nenahrávají důstojnému vystupování. Ať chcete, nebo ne, podvědomě vás lidi zařadí do jiné kategorie, než byste si tak úplně přála. A nic s tím nenaděláte.

Co je to ten fialový šampon? Většina blondýnek, které se chtějí starat o svou barvu vlasů, nejvíc bojuje s tím, že barva žloutne. A to není moc pěkné. A co proti tomu působí? Lehounce barvicí šampón temně fialové barvy. A ten obarví víc konečky než vršek hlavy. A umí udělat pěkný nepořádek v koupelně. A vybělit skvrny na ručnících.

Bez zvýrazněných očí vypadáte, jako byste vlastně nebyla. Čím světlejší je vaše přirozená barva vlasů, tím světlejší je i vaše obočí a řasy. A jelikož jste se rozhodla pro blond, pravděpodobně nebudete disponovat hustými černými a natočenými řasami (pokud ano, máte veliké štěstí!). A jelikož blond vás tak úplně nezvýrazňuje, bez alespoň řasenky vypadáte, že vlastně ani nemáte obličej.

Moc vám nesluší rtěnky. Zase je to dáno tónem pleti, ale zatímco brunetkám sedí kdejaká barva, vám pravděpodobně nejvíc… no ano, růžová.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie