Zobrazit přihlášovací formulář

Zubní pasta a nehty

  • Publikováno:
Zubní pasta a nehty

Začarovaný kruh – lakování nehtů způsobuje jejich žloutnutí. Čím víc žluté máme nehty, tím pravděpodobněji se je budeme snažit zakrývat… lakováním. Žloutnutí a skvrny na nehtech ale způsobuje mnoho dalších věcí, od kouření po nedostatek vitamínů nebo úklidové prostředky. Když pomineme případy, že je něco v nepořádku z lékařského hlediska, z toho kosmetického vám bude stačit na vybělení nehtů doopravdy velmi jednoduchý trik.

S nehty může být v nepořádku doopravdy kdeco a jejich špatný stav může zapříčiňovat kousání, aceton, šampón, ale i obyčejná voda. Více o tom, co by mohlo být špatně, si můžete přečíst v jednom z našich dřívějších článků. Pokud si chcete ale nehty pěkně vyčistit, sjednotit jejich barvu a vybělit je…

…budete potřebovat

  • Zubní kartáček
  • Zubní pastu

Ano, to je všechno. Pokud chcete extra výsledek, můžete přidat trošku citrónové šťávy. Množství o velikosti hrášku nanesete na každý nehet a chvilku nehet čistěte měkkým zubním kartáčkem. Toť vše. Zubní pasta obsahuje takzvaná abraziva, látky, které mechanicky odstraňují v našem případě pigment. I když to funguje, je právě v tomto mechanismu háček. Jaký?

Ale pozor

Mechanické odstraňování si nevybírá, jestli to, co s sebou nese, je to špatné, nebo to dobré. Používáním této metody si tedy můžeme teoreticky nehty oslabit – doslova „šmirglujeme“ jejich svrchní vrstvu a ta jak mechanicky, tak chemicky (ostatní látky v zubní pastě). A tak se můžou více lámat a třepit. Dobré je tento systém doplnit o vnitřní (vitamíny a minerály) i vnější (oleje, vyživující séra) péči.

Postup bychom neměli opakovat moc často – maximálně dvakrát týdně, jakmile dosáhneme požadované barvy, snížíme frekvenci na jednou týdně, později praktikujeme jen „občas“.

Zubní pasta odstraní z nehtů i třpytky

Kdo si už nechal aplikovat na nehty třpytky, flitry a podobné věci, asi ví, že pomocí odlakovače a vatových tampónků je vlastně nemožné se jich zbavit. A stejně nakonec skončíte u toho, že si nehty oškrábete (protože kdo by si je chtěl balit do alobalu plného acetonu, jak se občas na internetu dozvíte?). Pokud si chcete velmi šetrně odlakovat více vrstev laku s třpytkami, budete potřebovat:

  • Zubní pastu
  • Trochu vody
  • Kartáček
  • Vazelínu
  • Odlakovač (ale nebojte, odlakovávat se bude pastou)

Za pomocí odlakovače jenom pouhým přiložením vatového tampónku odstraňte svrchní průhledný lak, pokud ho máte. Pokud ne, tento krok můžete přeskočit. Naneste na nehty a kůžičku vrstvu vazelíny. Smíchejte zubní pastu (opět – libovolně s trošku citrónové šťávy) s vodou, ať vznikne řidší konzistence. No a pak naneste směs na kartáček a i s vazelínou si pořádně nehty vydrhněte. Jakmile je lak pryč, umyjte si ruce a opět naneste vazelínu. Mechanické odstranění takové vrstvy laku je šetrnější než koupat nehty v odlakovači. Tak jako tak byste to ale neměli provádět moc často (a už vůbec ne bez adekvátní regenerace).

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

nzuza 18. 10. 2016, 9:40
Skvrnám od laku se předchází použitím základního transparentního laku

Kategorie