Zobrazit přihlášovací formulář

Chcete vypadat dobře na fotkách aneb Kosmetické triky

  • Publikováno:
Chcete vypadat dobře na fotkách aneb Kosmetické triky

Už jsme asi zaregistrovali, jaká kouzla se dají provádět s vizáží (ale nejen s ní) pomocí různých fotografických triků a především pomocí počítačové úpravy. Ale oklamat všetečné oko fotoaparátu můžeme i my. Můžeme totiž využít skutečnosti, že fotky se pořizují z trošku větší vzdálenosti, tak nám nějaký ten mazaný trik projde. A nejen projde, ale některé se dají využít skoro každý den!

Protože když chceme působit upraveně a o trošku lépe, než je tomu ve skutečnosti, potřebujeme na pomoc pár drobných vychytávek. Rozhodně je nemusíme použít jenom v případě, když jdeme na party nebo pózujeme na červeném koberci, ale také, když nás třeba čeká proslov, vystoupení, prezentace nebo jakékoliv jiná příležitost, kdy předstoupíme před větší množství lidí, na pódium, na veřejnost… nebo jenom tak, pro dobrý pocit.

Lesk na rty, na který se nelepí vlasy. Všichni, kdo jsme někdy na rtech lesk měli, víme, že jeho vrstva se musí nejen co chvíli obnovovat, ale když zafouká větřík, rychleji se pohneme nebo nedej bože předkloníme, na lesklou, ale lepkavou plochu se nám nalepí rozpuštěné vlasy. Nebo chlupy z šály. Nebo cokoliv jiného. Jak takový lesk rtů nasimulovat? Odpovědí jsou jemňounké, zlaté nebo stříbrné třpytky. Ty naneseme na vnitřní obrysy rtů (skoro až tam, kde končí ret a začíná sliznice). Jako podklad můžeme použít oblíbenou rtěnku, ale i třeba podkladovou bázi nebo balzám. Rty získají dlouho držící lesk, který bude ještě umocněný přímým světlem.

Zářivé vlasy. Odpovědí jsou opět (už naposled) třpytky. Pozor, neplést s glitry, tady mluvíme o doopravdy jemňounkém třpytivém prášku, který se dá dokonce sehnat i v malých rozprašovačích. Třpytky prostě naneseme do vlasů společně s lakem (ten je na vlasech zafixuje. Nutný bod, jinak budete všude trousit třpytivý prášek a ten by na šatech nebo kostýmku nepůsobil zrovna reprezentativně). Blesk fotoaparátu, reflektor, ale i třeba bodové osvětlení pak vašim vlasům společně s třpytkami dodá doslova hollywoodský lesk. Ideální pro blondýny, kterým vlasy častějším a agresivnějším barvením matní.

Dlouhé lokny a plné účesy. Pokud se vám líbí doopravdy plné copy, drdoly a jiné účesy, vězte, že modelky, na kterých je vidíte na internetu, doopravdy většinou nemají tak extrémně husté a dlouhé vlasy. Pryč je doba, kdy se do drdolů dávala pro objem houska nebo ponožka – používáme připínatelné prameny vlasů. Ty samozřejmě můžeme sehnat v různé barvě i kvalitě, ale i pár pramenů umí vykouzlit mnohem plnější účes. Když si seženete správnou délku, můžou sloužit i jako zahuštění rozpuštěných vlasů. Clip-in vlasové prameny jsou, při decentním zacházení, velmi nenápadný a velmi efektivní trik.

Matná, ale nevysušená pokožka. Práce s pudrem je dost ošemetná, zvlášť když máme mastnou pleť. Ne vždycky je čas a prostor se neustále upravovat, často to přeženeme a naše pleť působí tak matně, až je to nezdravé. Jak si zajistit zářivý, ale ne lesklý vzhled? Trik je v hydrataci. Štětec, kterým nanášíte pudr, nejdříve smočte v hydratačním krému, otřete přebytky tak, aby byl vlhký, a takovým štětcem teprve naneste pudr. Pokožka zmatní, ale zároveň je dostatečně vyživená tak, aby nešupinatěla ani nedělala jiné neplechy.

Tónované svaly. Dobře, toto může někomu připadat trošku divné. Ale pokud jste zaregistrovali trend contouringu, asi je vám jasné, že pohrávání si s plastičností těla není nic, co by nepatřilo do běžné kosmetické praxe. Máte holé paže a zdá se vám, že ramenní sval by mohl trošku víc vyniknout? Není nic jednoduššího, než ho (S CITEM) vystínovat. Opět – trik, který působí lépe na fotkách než ve skutečnosti. A rozhodně si přizvěte někoho, kdo vám odsouhlasí kvalitu práce, výběr barev a podobně. Pokud vlastníte nude paletu očních stínů, zvládnete to i s ní, ale soudnosti je tady třeba dřív než kdy dřív. Stejně tak si můžete nechat vyniknout klíční kosti, lehce ztónovat plnost ňader…

Zářivě bíle zuby. Bez bělení. Protože bělení, ať už je sebešetrnější, v momentě, kdy odstraníme skvrny od kávy, nikotinu nebo červeného vína, začne oslabovat zubní sklovinu, zvyšovat citlivost zubů a tak dále. Druhým způsobem, jak zajistit, aby zuby bíle aspoň vypadaly, je zvolit správný kontrast. Skvělé jsou rtěnky s fialovým nádechem, ale ty ne každému sluší. Univerzální řešení pro pány i dámy? Červené barvivo. A pěkně pomocí vatových tyčinek nanést na dásně. Je to možná dost nestandardní, ale funguje to.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie