Co dnes vaříte ?
Nikis.
8. 3. 2021, 16:52
Tak a je to tady. Došly mi nápady. Prostě NEVÍM CO JIM MÁM ZÍTRA UVAŘIT. Nevím... Poradíte prosím někdo?
ladab
8. 3. 2021, 22:06
@Nikis.
Já to taky pořád točím po 14 dnech. A už dávno mě to nebaví, vařím každý den už rok! Dnes těstoviny s omáčkou z červené čočky. Bez masa. Ta čočka je místo masa, dává se tam zelenina, rajčata, česnek, protlak... na netu je někde recept. To vařím často. Další oblíbené jídlo je buřtguláš, který jsem za poslední rok covidu vařila snad 20x (a předtím ani jednou v životě). Pak dělám často zapečené těstoviny s černou čočkou. A pak dělám skoro pořád nějaké mleté maso - luhačovický špaček, čevabčiči, sekaný řízek se sýrem. A úplně nejčastěji kuřecí nudličky na různo (někdy s Nivou, někdy se špenátem, někdy s čínskou zeleninou). To se syn u každého jídla ptá: "A je to kuře?" Protože on miluje kuřecí maso. Jednou za 14 dnů máme zeleninový salát s kuřecím masem a jednou za 14 dnů tortily. Co se mi za rok ale povedlo, že jsem naučila vařit děti (syn 14 a dcera 12 let), zvládnou uvařit i kynuté knedlíky a rajskou s hovězím!
zelenoockam
8. 3. 2021, 22:14
@ladab
Bert neji maso,m.neji lusteniny B.neji syr,M Nepovazije za jidlo salat....,burtgulas sezerou zridka-nevim proc.na veceri.ja musim tak kombinovat,ze se z toho brzy zcvoknu.a jeste varim v praci nekdy
ladab
8. 3. 2021, 22:33
@zelenoockam
Já vařím jen jedno jídlo denně a to bývá i na večeři. Ale dcera třeba nejí guláš, žádný, takže když je guláš, tak jí uvařím sladké knedlíky (polotovar). Včera byl segedinský guláš. Takže u nás to není tak složité. Já ráda peču, opravdu ráda. Ale vaření fakt ne. A nejhorší vaření, úplně nejhorší v životě bylo, když jsem celý srpen vařila dělníkům, co u nás dělali celý měsíc podkroví a bydleli u nás (takže i snídaně a večeře)! Jeden byl vyučený kuchař a pořád mě chválil, že jako dobře vařím, přitom já tááák nerada vařila!
zelenoockam
8. 3. 2021, 22:37
@ladab
Nesnasim peceni my bychom to daly dokupy.mmch segedin B.neji...atd..atd... ale letos jsem se uz naucila kupovat polotovary ja,byvaly sefkuchar
ladab
8. 3. 2021, 22:47
@zelenoockam
Polotovary jsou super. Miluju kynuté mražené knedlíky (sladké i s uzeným). A pizzu! A pelmeně - do polévky. Ale tím asi končím. Já dělám takový dětský dobrý segedin (sladký a se šlehačkou), ten chutná i mně. Já si jinak v jídelně nikdy segedin nedávám. Šéfkuchařka? Tak to smekám.
zelenoockam
8. 3. 2021, 22:52
@ladab
To neni nic na smekani.byli jsme tam max.4 lidi.takze nic moc.Byvala,pravek nikdy vice uz se do restaurace nikdy nevratim. Segos taky delam se slehackou,ale on neji maso a zeli jen pod pohruzkou ja polotovary kupuju v globuse,na vahu.obalovane veci,sladke knedle,pak plnene knedliky uzenym u reznika a..a tim koncim.jo a vlastne ty omacky.z polska.na spagety a tak.a bozi fazole.z nich delam B.polevku.
zelenoockam
8. 3. 2021, 21:44
@Nikis.
Mam masove kulicky v jakesi pmacce-skoro polotovar,ryze.M.to ma s paprickama piri-piri.vecere zapecene mi ibramburky slanina,syr.cesnecka.uplne pbyc.jidla,co nebyly dlouho.pak krkovice na pivu v planu,spagety,onalovane file s kasi a B.chce testoviny s tunakem a tvarohove knedle na veceri.to si vari sam.nebo zabehni do rajdy pro plnene knedliky uzeninou.ma luxusni
Silverwing1
8. 3. 2021, 21:35
@Nikis.
Zítra máme rizoto Jsem zjistila, že jsme ho snad už 14dní neměli
zelenoockam
8. 3. 2021, 22:15
@Silverwing1
Nahodou...u nas min mesic...dva?dobry napad budu varit ryzi psum na vikend,tak privarim
Fuell
8. 3. 2021, 18:52
@Nikis.
Já zítra langoše.. Minulý týden nebo predminulý, už mi to splývá, jsme měli na oběd krupici
klotylda
8. 3. 2021, 18:54
@Fuell
ježiš, kdyby mi tak chtěl někdo udělat langoše....ještěže sem líná, beztak by mi bylo po nich blbě
Zrušený účet
8. 3. 2021, 19:42
@klotylda
Jani, já mám dnes na langoše chuť celý den!!!!! Česnek, sýr, tatarka nebo kečup!!!! Polykám sliny, za chvíli budu muset vytírat podlahu....
Nikis.
8. 3. 2021, 20:02
@
Nejlepší, nejlepší langoše na světě dělají na Coloursech - Pálavské langoše! Ach můj bože! Velké jak kolo od vozu, ten langoš!!!! Ta hromada tatarky, sýra, sníst se to nedá a stojí se na to minimálně hodinu! Ale - absolutně nejlepší langoše na světě!
yva
8. 3. 2021, 21:51
@Nikis.
Dneska jsem četla, že Popelka je jasný důkaz, jak ti pár bot může změnit život Hned jsem si na tebe vzpomněla :p
Zrušený účet
8. 3. 2021, 20:33
@misuuu5
A už víte, jak to bude probíhat? U nás snad v zasedačce Ti, co nebudou pozitivní teď, budou příští týden
Abby21
8. 3. 2021, 20:12
@Nikis.
Dala jsem si ho poprvé na posledních Coloursech, letěla jsem tam hned první den odpoledne, kdy tam byla fronta ´jen´ o pěti lidech Byl výborný, ale snědla jsem půlku a měla jsem dost. Ale jelikož jsem tam byla sama, tak mi toho zbytku bylo tááák líto, že jsem ho skoro celý dojedla, a pak už jsem do sebe až do rána nedostala nic
Nikis.
8. 3. 2021, 20:23
@Abby21
Ja to vzdy snim cele a vzdy lituju a zaroven nelituju Je fakt nej. Lepsi jsem nejedla! Chodim tam na nej uz snad 8 let nebo kolik a pokazde 10/10!
Zrušený účet
8. 3. 2021, 19:30
@STŘELEC
Přesně. Tady když je mají, tak je to polotovar z Makra. Musí to být hezky ručně uhňácané
STŘELEC
8. 3. 2021, 19:35
@
a výborné je mají v Berekfürdő, termálech, jak já by jsem tam hned jela, teplá vodička, výborná maďarská jídla a ty langoše ta pohoda tam . Vlastně, já by jsem už i jela do hotelu s bazénem třeba i v Brně
Cidos86
8. 3. 2021, 20:00
@STŘELEC
Třeba sem https://www.kudyznudy.cz/aktivity/venkovni-wellness-infinit-maximus
zelenoockam
8. 3. 2021, 21:53
@Cidos86
Do roka a do dne...sauna u potoka s vyhledem do prirody a vyhrivany masazni sud a to by bylo,aby nebylo
klotylda
8. 3. 2021, 19:25
@
já taky ne, ale jenom proto, že sem na to moc líná nebo ani ne líná, ale já hrozně nerada smažim obecně...max řízky na Vánoce
Zrušený účet
8. 3. 2021, 19:27
@klotylda
Klukům je dělá babička v létě venku na chatě, doma jsme to fakt nikdy neměli. Zrovna včera jsme vzpomínali na Budapešť a vyhlášený stánek s langošema
Fuell
8. 3. 2021, 18:59
@klotylda
Jako já těsto udělám, ale pak to smažení... To je jak s bramborákama...
Zrušený účet
8. 3. 2021, 20:13
@Fuell
Dělám je ve friťáku, je to rychle a jsou mnohem chutnější než třeba z pánve.
klotylda
8. 3. 2021, 19:19
@Fuell
ježiš bramboráky...to bude první co si objednám u maminky až tam (někdyzasemožná) pojedeme....
nadhoz
8. 3. 2021, 18:52
@Nikis.
Mám to stejně,kdo to má furt vymýšlet. U nás dnes hustá zeleninová polévka a špenát s nokama a vejci. Zítra netuším.
klotylda
8. 3. 2021, 18:49
@Nikis.
Niki ani mi nemluv o víkendu jsme měli špagety a ta líčka, dneska jsem nevařila, zítra se chystám na těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou, pak udělám plněné knedlíky uzeným (z polotovaru ), kuřecí nudličky na kari s rýží, buřtguláš a pak už zase nevim .... jo a zítra k večeři budu dělat hamburgery...
anilvap2
8. 3. 2021, 18:14
@Nikis.
Těstoviny s tuňákem a mozzarellou - farfalle, v misce smíchat tuňák, česnek, sůl, pepř, hladkolistá petrželka, olivový olej. Vmichat do těstovina a ještě do teplého vmichat mozzarellu. Někdy to jíme studené, jako salát, to hlavně v létě. Anebo za tepla.
sieta
8. 3. 2021, 18:02
@Nikis.
Já dnes měla fazolové lusky se sušenými rajčaty, tofu a pečeným bramborem, leč jsem to nevařila já, ale byla jsem si pro oběd v úžasném bistru, kde umí kouzlit. Už hodněkrát jsem si říkala, že se jich budu ptát na recepty, ale obávám se, že neprozradí. Já prostě neumím vařit nijak dobře, proto obdivuju všechny, kdo umí. Doma jsem navařila na dva dny kuře na smetaně.
sieta
8. 3. 2021, 18:06
@Nikis.
Já takové jídla mám moc ráda, ale doma neexperimentuju, jelikož manžel a dcera jsou rypáci
Nikis.
8. 3. 2021, 18:07
@sieta
taky by to nejedli. Já když takové jídlo vidím na jídelníčku, tak si ho dám a užiju
vlastaz
8. 3. 2021, 18:14
@Nikis.
přesně tak... Tohle jím jen já a manžel - on nejí maso, tak mu ani nic jiného nezbývá Ale úplně mu závidím, změnil práci a má přímo vedle kanclu veganskou restauraci, úúúžasnou! Chodím mu nakukovat na meníčka... On má částečný HO, ale když to jde, tak si vybírá, kdy půjde do práce, podle toho, co mají za dobroty
Nikis.
8. 3. 2021, 18:17
@vlastaz
My máme výběr ze 4 jídel a jedno je vegetariánské. Ale přece jen, restaurace, která se na to specializuje, vaří ÚPLNĚ jinak a velmi velmi luxusně. Mi vege jídla moc chutnají, jednu dobu jsem jedla bez a opravdu jsem neměla pocit, že mi maso chybí, ale pak šup a už jsem zas maso jedla
sieta
8. 3. 2021, 18:24
@vlastaz
Já si taky nevymýšlím. Chutná mi vše. A mám kolegyni, ta na všechno čumí jak husa do flašky a často jen rozrýpe a sní jen něco, hned bych jí dala populární flákanec už jsem jí to i říkala
MíšaC
8. 3. 2021, 18:16
@sieta
Taky budu zítra dělat zapečenou brokolici Teda přesněji řečeno brokolicové karbanátky, ale verzi "pro líné kuchařky" - prostě hmotu rozprostřu do zapékací nádoby
sieta
8. 3. 2021, 18:21
@MíšaC
co by ses s tím babrala, já třeba zásadně místo španělských ptáčků dělám jen ty rozlítané
katkajohny
8. 3. 2021, 18:23
@sieta
Já taky a zásadně špízy bez špízů - rozuměj všechno smíchám a nahážu na plech
Nikis.
8. 3. 2021, 18:12
@sieta
Já mám pozítří nějaké brokolicové noky a k tomu salát, už nevím přesně, zítra v práci kouknu
KattyV
8. 3. 2021, 17:54
@Nikis.
Dneska k obědu musaka, k večeři dělám bramborovou polévku a dopol jsem pekla celozrnné housky, tak budou k polévce. Zítra kuřecí přírodní plátek a brambory.
Nikis.
8. 3. 2021, 17:57
@KattyV
Musaku jsem nedělala sto let, to je výborný nápad A bramborová polévka je taky super nápad, tu jsem taky nevařila fakt dlouho, ani nevím proč... Tu asi dneska taky uvařím, mám tady na ni vše, dám tam hříbky
Amysa
8. 3. 2021, 17:27
@Nikis.
Dnes jsem uvařila bramboračku a nudličky s kuřecím masem a zeleninou, teď peču buchtu a doufám, že alespoň něco z toho zbyde na zítra
Nikis.
8. 3. 2021, 17:54
@Amysa
Jo, já to vždycky bráním vlastním tělem. Minule jsem udělala opravdu úplně plný hrnec halušek se zelím a uzeným. Nenápadně se zeptali, jestli si můžou dát - byl večer, byli po večeři, říkám, že klidně, že je toho dost... Ráno jsem nakoukla pod pokličku a málem mě odvezli tam zbytky nalepené po okrajích
MíšaC
8. 3. 2021, 18:05
@Nikis.
Taky mám občas pocit, že tu nad nima, co se jídla týká, stojím jako dráb a snažím se uhájit to, co zbylo, ještě na druhý den Taky často úplně marně
Amysa
8. 3. 2021, 18:03
@Nikis.
Je to peklo, jak tuhle "slavili" rok s covidem, tak jsem si právě s hrůzou uvědomila, že už si rok doma hraju na školní jídelnu a už mě to prostě nebaví S je to v pohodě, s tou se vždycky nějak domluvím, ale už déle jak měsíc vyvařuju i pro a má pořád hlad zrovna se mě zeptal, jestli už si může dát tu buchtu, kterou jsem před chvílí vytáhla z trouby Pekla jsem naposledy včera večer a byla jsem ráda, že na mě zbyly 2 kousky ke snídani
vlastaz
8. 3. 2021, 19:22
@Hanka_Bohmova
U nás, když je nejhůř ( nemám čas a nic doma ) - tak těstoviny s vajíčkem - a ty úplně milujou, palačinky, nebo krupice. A úplně krizovka , kterou zvládnou i sami - u mladšího špagety s kečupem a u staršího vrtule s cukrem a perníkem. A dobré je, že oni nic z toho jako krizovku nevnímají, všechno tohle milujou. Proč já se vlastně snažím?
MíšaC
8. 3. 2021, 19:27
@vlastaz
Těstoviny s vajíčkem - to je jídlo mého dětství Vždycky, když z něčeho zbylo trochu těstovin, tak byly k večeři s vajíčkem A jinak naše děti milují (teda kluci už jsou velcí, ti už koukají hlavně po mase) - stejně jako já - vřetýnka s cukrem a tvarohem
Nikis.
8. 3. 2021, 17:19
@Hanka_Bohmova
zásoba ryb (čti treska) a ovocných knedlíků, to je u nás taky KPZ a Vikin to velmi často vaří, když se mi fakt už nechce....
zdenale
8. 3. 2021, 17:14
@Nikis.
Dušená játra na cibulce, rýže (knedlík) Knedlík s vajíčkem, kyselý okurek Sekaná svíčková, knedlík Chlupaté knedlíky s houbami nebo masem Těstoviny + uzené + zelí Fazolový guláš Fazolky na smetaně, vejce, brambor Plněná kuřecí kapsa, bram. kaše Ražniči Zeleninové lečo Buřty na černém pivu
Nikis.
8. 3. 2021, 17:20
@zdenale
Hej!!! Mňam! Vybrala bych si plno jídel Asi bych si dala všechno Nic, odcházím do obchodu, možná koupím mleté a fazole a udělám jim chilli con carne, to můžou... a udělám toho obří čtyřlitrový hrnec a třeba to zůstane na dva dny
lucijee
8. 3. 2021, 17:12
@Nikis.
Dneska kuře s nádivkou a širokými nudlemi. Zítra.. asi zapečená brokolice ( takže se mnou nebudou mluvit.. což nevadí ) Středa.. krémové rizoto s liškami ( to začnou zase mluvit) Pak nevím.. špagety, sunkofleky, sekana, Ale už jsem z toho zoufalá.. tohle je pro mě úplně nejhorší. Vařit a odpovídat na to, co bude k snídani.. k obědu.. k večeři.. co máme k jídlu...
SarinaK
8. 3. 2021, 17:29
@lucijee
snídaně mám pořešené, snídám pořád to samé (bílý jogurt s mixitem nebo ovocem) a pro ostatní prostě peču, abych to nemusela řešit, ty dotazy na snídani. O víkendu dělá jeden den snídani D, obvykle variace s vejci Krémové rizoto s liškami bych se pozvala. Brokolici bych teda taky neocenila.
Nikis.
8. 3. 2021, 17:14
@lucijee
Prý - zítra zapečená brokolice, takže se mnou nebudou mluvit, nevadí To by mi tam tedy zbylo Krémové rizoto miluju, ale to si taky neohřejou. Ale to mám v plánu na některý víkendový den, už déle o tom přemýšlím špagety, šunkofleky a sekaná jsou u nás furt
lucijee
8. 3. 2021, 17:19
@Nikis.
Niky, také to točím dokola.. vlastně pořád to samé. Jeden nejí to, druhý nemusí tohlke. A když je shoda u obou, vyjde z toho pár jídel.
lakiara
8. 3. 2021, 17:03
@Nikis.
S timto problemem se potykam dnes a denne Cim dyl varim,tim vic mne dochazi napady a uz mne to posledni dobou dost se@e.Kdyz se zeptam,tak nejcasteji bych mohla varit jidlo "nevim" Tak aspon pro inspiraci:dnes hovezi platky na houbach(mame zasobu susenych), zitra kotlety s brambory na slehacce,boruvkove muffiny ke kave dal mam v planu smazeny syr,uz dlouho nebyl,jinak mam pocit,ze uz vse bylo nedavno Nekdy mne bavi zkouset neco noveho,ale posledni dobou uz mne to vazne nebavi...porad kolem dokola no,ale jist se musi...ja osobne mam rada vse,co nemusim varit ja co s tim?
Nikis.
8. 3. 2021, 17:05
@lakiara
Ježíš přesně, všechno bylo nedávno, všechno jsem teď vařila, já nemám chuť to uvařit, děti nemají chuť to jíst. Všechno je "už záááás?" Plátky (různé plátky, hovězí, kuřecí i vepřové) dělám na houbách ale opravdu furt Taky mám velkou zásobu domácích a je to v jednom kuse... Kotlety s bramborem na šlehačce je super nápad, ale já včera dělala brambory na šlehačce a to by bylo prakticky totéž, akorát jiné maso (včera byla hovězí). Takže zas nic. Všechno bylo nedávno
SarinaK
8. 3. 2021, 17:14
@Nikis.
Jsem na tom podobně U nás včera kachní prsa v suvidu, zítra špagetty carbonara, st+čt krůtí prsa na víně s tymiánem, pátek vepřové v mrkvi, so kačena Někdy vyjde i na dva dny, jak jsme tu jen tři. Pro sebe chci udělat lillkové lasagne, kdyby byla hokaido, udělám s nivou, mám na ní hroznou chuť.
zdenakucerova
8. 3. 2021, 17:31
@SarinaK
Mám pocit že poslední dobou vařím jídla typu,aby to bylo teplé, bylo toho hodně ( což se mi nedaří) a ucpalo jim to bříško .. dnes už byl dotaz na večeři, podrážděně jsem to odsekla, že je mi to jedno, ať se třeba sní vzajemne Nicméně mám v hlavě jídelníček na 14 dní a běda jim jak změní třeba přílohu
SarinaK
8. 3. 2021, 17:38
@zdenakucerova
I to je jeden z parametrů, přiznávám V létě si vystačíme často jen se salátem, ale v zimě prostě teplé jídlo potřebuju, saláty jako hlavní jídlo mě vůbec nelákají. Dnes jsem měla hovězí vývar s knedlíčkama a to bylo božské. Plánuju na týden, ale představu o tom dalším už mám taky
zdenakucerova
8. 3. 2021, 17:43
@SarinaK
No a polívky k tomu ...aby to nebylo těžké,aby se netloukla zelňačka s fazolovym gulášem....aby aby aby....to je mučeni toto ... ráda vařím ...i ty omáčky, ale nápady došly...a já sama mám nejradši jídla typu...něco chytím, hodím na pánev,ejhle jidlo ...ryby, zampiony,jlivu,zeleninu
SarinaK
8. 3. 2021, 17:49
@zdenakucerova
polívky jsou u nás jako samostatné jídlo, prostě jako hlavní. Mimo Vánoc se dvěma chody vážně nezatěžuju A ráda vařím thajskou kuchyni, s kokosovým mlékem, to taky můžu. Cukeťák, zelofleky, hokaido, lilek, lečo, žampiky, to všechno taky můžu. Mimo brokolice, tu nedám.
Nikis.
8. 3. 2021, 17:17
@SarinaK
Ty jo, ty to máš tak hezky naplánované, já vidím vždycky tak maximálně do druhého dne Hokaido jsem v obchodě nesehnala, měla jsem na něj chuť a nikde nebylo, třeba seženeš. Já bych to mohla furt. Nejvíc s tou belugou, to je moje opravdová závislost. špagety jsou u nás taky furt, vepřové v mrkvi jsem taky dělala několikrát. Kačenu dělám jen výjimečně, 1x do roka asi stačí, kachní prsa jsem nedělala v životě a ani se nechystám a krůtí prsa na víně s tyminám, to může být dobré, ale to jsem taky v životě nejedla, natož vařila. Vidíš to, máš úplně jiný jídelníček než máme doma my mám tu takové kozervy, no...
SarinaK
8. 3. 2021, 17:24
@Nikis.
plánuju týden dopředu, protože chodím opravdu do obchodu jen 1x za týden a každé opomenutí suroviny znamená sednout do auta a jet do nejbližšího Tesca (10km express, kde nic nemají) nebo Kaufu/Lidlu 16km. To si pak sakra rozmyslíš, jestli na něco zapomeneš. Já moc nevařím ty obiloviny, ani těstoviny, něco kvůli lepku, prostě na to nejsem, Líbí se mi to, zkusím, ale nemusím, jsem spokojená s masem a zeleninou. Tuňáka s těstovinami nesním, ani v žádném salátu, přitom znám tolik lidí, pro které je to oblíbené jídlo. (mně tam teda vadí ty těstoviny.-) )Tady jsou právě konzervy, ty jsi taková experimentátorka
Nikis.
8. 3. 2021, 17:56
@SarinaK
Ježkovyzraky, to bych taky měla náplánovaný jídelníček. Já hřeším na to, že se cestou domů zastavím u řezníka a něco tam koupím.
SarinaK
8. 3. 2021, 17:58
@Nikis.
Nemám cestou z práce, teď co jsme se přestěhovali, ani jeden jediný obchod. Mimo jedné zásilkovny - drogerie. JInak nic. Pak je tu asi 2km vesnický koloniál, ale takový ušmudlaný, lidi kolem jsou taky takový ušmudlaný, nerada tam chodím. A zajíždět do Prahy se mi prostě nechce, tak musí plánovat.
Nikis.
8. 3. 2021, 17:59
@SarinaK
No to chápu. Když jsem vařívala tak, že jsem musela plánovat (léto na chalupě, nebo nedávná karanténa), tak jsem to taky zvládala, no.
katkajohny
8. 3. 2021, 17:27
@SarinaK
Mám doma určitě 20 - 30 konzerv Rio Mare Insalatissime ,protože tuňáka miluju Vždycky když jsou za polovic,tak udělám nájezd
lakiara
8. 3. 2021, 17:09
@Nikis.
jj dennodenni vareni vidim posledni dobou jako nejvetsi "opruz" snad to prejde...
Nikis.
8. 3. 2021, 17:11
@lakiara
Je to opruz, fakt je!!! Nic. Vstávám od compu a jdu se projít do obchodu. Třeba mě tam něco cvrnkne do nosu a napadne
danca60
8. 3. 2021, 17:08
@Nikis.
Už jsou doma rok a to vaření je snad ještě horší, než to doučování včera roštěná, dneska langoše a zítra asi rajská
vlastaz
8. 3. 2021, 17:02
@Nikis.
Dnes jsem nezaslouženě za oběd získala ocenění - mami, ale fakt mega dobrý Vyhlásila jsem vzpomínkový řecký oběd. Na pánvi jsem opekla gyros z Lidlu, do trouby hodila hranolky a na posledních pár minut přihodila pita chleba s rozmarýnem a česnekem z Lidlu ( z akce Řecký týden) Přikrájela jsem čerstvá rajčata, cibulku... JInak zítra pstruzi po mlynářsku s bramborem a pozítří domácí hamburgery. Na čtvrtek jsem slíbila jahodové knedlíky z kynutého tvarovohého těsta. V pátek to vidím na nějaký retro https://www.balaboosta.cz/retro-menu/
Nikis.
8. 3. 2021, 17:09
@vlastaz
Ježkovy zraky to muselo být výborné!! Teď mám na to chuť Jinak to nejsou jídla, které uvařím den dopředu - hambáč, pstruh, rozpečené pita chleby s hranolkama a tak. To právě musí být jídla, které si ti lenoši pak jen hodí do mikrovlnky. Jako jo, semtam si něco upečou a ano, zvládají čerstvé brambory, br. kaši, rýži a těstoviny, ale základ musí být uvařený dopředu. Aby se neodbývali tou pizzou právě Už mě to nebaví
katkajohny
8. 3. 2021, 16:57
@Nikis.
Co máš doma za suroviny?Já třeba hrozně ráda vařím krůtí guláš s těstovinami - krůtí mám doma skoro pořád a těstoviny taky a patří tam ještě teda cuketa.Ale je to rychlovka. Nebo gnocchi - s mákem na sladko,se špenátem a volím okem na slano,se žampionama,.....ty mám doma taky pořád. Zrovna vymýšlím večeři
katkajohny
8. 3. 2021, 17:09
@zlmy
To je takový můj blbu vzdorný recept Holky skoro nejí hovězí,takže pro ně z krůty a milují těstoviny,tak super kombinace. Osmahneš cibulku,na to zatáhnout krůtí prsa nakrájerná na kostky ,dát mletou papriku,gulášové koření,...můžeš dát i česnek,ale toho je trochu v tom gulášovém koření,samostatně už nedávám a přidat nakrájenou cuketu na malé kostičky,přilít vodu můžeš i bujón třeba /když jsi zvyklá používat/ a dělat v tlakáči cca 30 minut.Mně dělá kuřecí a hovězí vývary tchýně,mám zamrazené malé kostky,tak když mám,tak dám.Když ne,tak se nic neděje. Ona se ta cuketa celkem rozpadne a zahustí to.Může se pak ještě dohustit podle potřeby tím čím jsi zvyklá.Je to dobré a rychlé.Holky to milujou.
Nikis.
8. 3. 2021, 17:00
@katkajohny
No já to chci pro kluky na zítřek na oběd. Krůtí nemám doma nikdy a krůtí guláš jsem taky nikdy nevařila, ale to není špatný nápad To může být dobré! Z jakého masa to vaříš? Předpokládám, že z prsíčka? Cuketu by mi z toho ale vybrali Gnocchi na sladko to ani nevím, že existuje a to bych neuspěla určitě a špenát jsme měli pátek a sobotu Jinak nemám doma nic, cokoliv co budu vařit vyžaduje cestu do obchodu, takže beru jakékoliv tipy Už dneska si museli upéct pizzu... chudáčci moji
katkajohny
8. 3. 2021, 17:13
@Nikis.
Recept píšu víš. No já nemusím moc vepřové a děti zase hovězí ,takže dělám pořád krůtu Jo,ten guláš z prsa. V sobotu jsme měli rizoto z krůtího,ale to bylo ze sklínky z Lídlu ,ale taky dobrý. Jsem potřebovala odpočívat po očkování.
anilvap2
8. 3. 2021, 12:33
Kuřecí závitky naplněné bazalkovým pestem a mozzarellou ve slanině, šťouchané brambory. Vařila jsem poprvé, tak jsem zvědavá, jaké budou ohlasy. Ale mně to chutná teda moc.
kosticka
8. 3. 2021, 12:13
kedlubnová polévka s pohankou lasaně https://www.mimibazar.cz/recept/27914/bozske-lasagne k večeři česneková polévka v úterý budou tvarohové knedlíčky se skořicí
hanyzka
8. 3. 2021, 13:13
@kosticka
Dobrý den..Silvo prosím vás jak děláte ty tvarohové knedlíčky?? děkuji
kosticka
8. 3. 2021, 13:33
@hanyzka
recept na tvarohové knedlíčky pro 4osoby : 3x tvaroh v alobalu, 1 velký uvařený brambor, 7,5lžic pol.mouky, 7,5 lžic hrubé mouky, 2 vejce. Z uvedených surovin vypracuji těsto a ihned tvaruji knedlíčky, vařím 2 minuty. Na talíři posypu skořicí a přeleji máslem.
zelenoockam
8. 3. 2021, 13:39
@kosticka
Davam jen lzicku mouky,pak hodne strouhanky a dve,tri lticky krupice.jsou nadychane a krehke
Susan24
8. 3. 2021, 10:11
Polévka ovarová s bramborem a chlebovými krutony, k druhému filé zapečené se zeleninou, sýrem a vejci, k tomu bramborová kaše. Pro švestkový rýžový nákyp. Na zítra budu vařit francouzské brambory nebo šunkofleky s uzeným masem, z masa bude i uzená polévka s krupicí a vejci.
Nikis.
7. 3. 2021, 10:32
Hm... Dnes steaky a k tomu tyto brambory https://www.pazitka.cz/hlavni-chod/zapecene-brambory-s-fetou/ Jen tam nedám tu fetu, jinak budou přesně takto, s cuketou. To jsem zvědavá, jestli to budou děti "pitvat"
Nikis.
7. 3. 2021, 18:47
@
No doporučuju, byly fakt výborné, výýýýborné!!! A vypadaly taky moc hezky
Nikis.
7. 3. 2021, 18:01
@KattyV
Ty zapečené brambory byly tak výborné, že je opravdu někdy udělám jako hlavní chod, třeba na večeři. Jo a děcka samozřejmě vypitvaly cuketu, takže jsem ke svému obědu měla navíc ještě jednu a půl menší cukety
KattyV
7. 3. 2021, 19:41
@Nikis.
Já ty tvoje brambory zkusím příště taky. Teď jsem si sedla. Dopekla jsem šneky pro děti a tyčinky pro manžela. Chladí se láhev a večer si chceme vrátit Nabarvené ptáče.
Zrušený účet
7. 3. 2021, 19:48
@klotylda
Šikovná!!! Syn, když byl malej, vypitval vždy z bramborového salátu mrkev, hrášek, vajíčko, okurek a snědl brambor
katkajohny
7. 3. 2021, 18:45
@klotylda
My měli dnes hovězí na žampionech a gnocchi - mám ti napsat,co kdo vybíral a co kdo nejedl
Zrušený účet
7. 3. 2021, 18:50
@katkajohny
Já se snažím být tolerantní a nenutit, ale většinou radši vařím dvě jídla, aby se vůbec najedli . Tady nikdo nic nejí, jen já sežeru všechno .
katkajohny
7. 3. 2021, 18:53
@
No jedna dcera nejí gnocchi - o.k.,udělala jsem jí rýži.Jenže ta stejná dcera nejí ani hovězí a druhá dcera hovězí někdy jí a někdy nééé Dnes jsem vážně neměla čas vařit dvě jídla. Byla ještě zelňačka,předem byly upozorněny,ať si dají polívky hodně A na sváču - pudink,s piškoty,ananasem a čokoládou,tak se dojedly no.
Zrušený účet
7. 3. 2021, 19:04
@katkajohny
Je to s nima na budku, člověk chce, aby se najedli a není to vždy jednoduché. A ty změny nebo okamžitá rozhodnutí jsou taky moc fajn. Třeba: guláš jí jen bez omáčky, rizoto jen bez zeleniny . Ale milují bramborovou kaši, kdykoliv, s čímkoliv. Záchrana. Přeji pevné nervy. Kdysi jsem jako aupair hlídala kluka, který jedl jen kuřecí nugety nebo rybí prsty, bramborovou kaši a brokolici. Nikdy nic jiného.
katkajohny
7. 3. 2021, 19:13
@
Přesně - na budku Se starší jsem si užila,ta byla hrozný nejedlík,doteď má velmi omezený sortiment. Když byla malá,jedla jen šunku,gervais,okurku,rohlík,a nudle - ovšem SUCHÉ ,jo a jogurt.Toť vše.Hrozný to bylo...
Nikis.
7. 3. 2021, 18:11
@klotylda
Hele já jako dítě vybírala tlusté i z mletých karbanátků Strejda na mě jednou zařval - při tomto mém pitvání tetiných karbanátků - "BOTU TAM POMLELA!"
vlastaz
7. 3. 2021, 19:02
@Nikis.
To já taky. Z karbanátků to tlusté a ještě ty kostičky cibule, co tam mamka dávala. Každý karbanátek jsem naprosto poctivě rozpitvala... Takže nejsem ta, co by měla nutit děti násilím do jídla, ono jim to docvakne v dospělosti. A nebo taky ne, ale to už nebude můj problém. Já už dnes sním skoro všechno, ale mám i dospělé kamarády, co nejí rajčata, med, česnek...
klotylda
7. 3. 2021, 18:36
@Nikis.
Ja vybírám jen celer z brsalatu...jinak asi nic taky podle toho vypadám
STŘELEC
7. 3. 2021, 10:10
Dnes na přání rajská omáčka, masové kuličky a kolínka . Ke už peče mamka malé kynuté koláčky (tvaroh a povidla)
SarinaK
7. 3. 2021, 10:49
@klotylda
Dělám je ráda a jsou výborná, i vepřová. Jen jednou se mi stalo, že byla tuhá, nevím čím to bylo, dělám podle Pauluse, na víně.
klotylda
7. 3. 2021, 11:11
@SarinaK
No jsem na to zvědavá...taky se bojím, aby nebyla tuhá...ale jsou v troubě od 9...tak snad ne taky je mám na víně ...
KarenKrejci
7. 3. 2021, 8:14
Karlovarský guláš podle Vaňka. Výhodou je, že ho udělá manžel a já mám čas na děti.