Zobrazit přihlášovací formulář

Byl jednou jeden... vynálezce - DVD 1

Administrace

Byl jednou jeden... vynálezce - DVD 1

59 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
DVD obsahuje 4 díly seriálu: 1. Naši čínští předkové (25:44 min.) - "Ach ti Číňané..." Vděčíme jim za tolik vynálezů... často před všemi ostatními! Hrací karty, zeměpisné mapy, desetinná soustava, parní stroj, to všechno více jak 2000 lety před…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 24. 1. 2007
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Byl jednou jeden... vynálezce - DVD 1

59 Kč
  • Popis zboží
DVD obsahuje 4 díly seriálu:

1. Naši čínští předkové (25:44 min.) - "Ach ti Číňané..." Vděčíme jim za tolik vynálezů... často před všemi ostatními! Hrací karty, zeměpisné mapy, desetinná soustava, parní stroj, to všechno více jak 2000 lety před ostatními. I další vynálezy a objevy vás budou zajímat: hodinový stroj, koňak, tisk, rakety, řetězový náhon, ropa, visuté mosty a papír... a nejen to vám nabídneme v prvním díle nového seriálu.

2. Archimédes a Staří Řekové (26:24 min.) - V tomto díle vám ukážeme většinu vynálezů, které už před 2000 lety běžně používali Staří Řekové: Hippokrates a medicína, Sokrates a filozofie. Poznáme Sofokla, Euripida a krále Oidipuse. Elektru, Protagora... a také Démokrita a atom, Eratosthena a výpočet obvodu zeměkoule. A nakonec Archiméda, nejslavnějšího vynálezce té doby.

3. Hérón z Alexandrie (25:59 min.) - V tomto díle uvidíme vynález slavného Aristotela "učení při chůzi", aneb peripatetická škola. Poznáme Ktésebia, vynálezce vodních hodin, vodní pumpy, teploměru a dalších v té době pozoruhodných vynálezů. A nakonec uvidíte samotného Héróna z Alexandrie, nepochopeného génia a jeho zvedací stroj, stroj na páru a nebo hudební nástroj podobající se piánu.

4. Měření času (26:02 min.) - Maestro nám bude vyprávět dlouhý příběh, který začíná daleko v historii u slunečních hodin a končí až u atomových. Uvidíme vznik různých hodin: slunečních, přesýpacích, olejových či svíčkových. A že je neznáte? Poznáte je! A nejen hodiny obyčejné. Čínské vodní hodiny, např. ukazovaly fáze měsíce a pohyb planet.
  • 20. 7. 2015, 23:02

  • Zobrazení

    12

  • Oblíbené

    0

Kategorie