Zobrazit přihlášovací formulář

Co možná nevíte o RAKYTNÍKU...4. část...

Administrace

Co možná nevíte o RAKYTNÍKU...4. část...

Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Doposud žádný zájemce
HOMEOPATIE A GEMMOTERAPIE Podle Janči se v homeopatii nejčastěji zpracovávají čerstvé plody v plné zralosti Základní potenci D0 připravujeme z 85 % etanolu a ředíme 40 % etanolem až na potenci D10. Z potence D2 se rovněž vyrábějí mast, která se užívá…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 21. 1. 2007
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Co možná nevíte o RAKYTNÍKU...4. část...

  • Popis zboží
HOMEOPATIE A GEMMOTERAPIE
Podle Janči se v homeopatii nejčastěji zpracovávají čerstvé plody v plné zralosti Základní potenci D0 připravujeme z 85 % etanolu a ředíme 40 % etanolem až na potenci D10. Z potence D2 se rovněž vyrábějí mast, která se užívá 3krát denně v co nejtenčí vrstvě k ošetření pokožky u spálenin, omrzlin a jiných poškozeních kůže, ale rovněž slouží k nanášení na reflexní plošky některých orgánů.

Pokud jde o gemmoterapii, tj. léčení pomocí výtažků z pupenů rostlin, má rakytník účinné imunostimulační účinky, podporuje regeneraci epitelu, léčí žaludeční a dvanáctníkové vředy, působí na zažívací a kloubní potíže, má určité antidepresívní a antisklerotické účinky.

KONTRAINDIKACE
U drog připravených z rakytníku řešetlákového nebyly zjištěny žádné nežádoucí účinky, ani není známa žádná kontraindikace. Přípravky z plodů mohou ve velkém množství způsobit tzv. pálení žáhy. Výjimečně se může projevit nesnášenlivost oleje při vnitřním užití, která se projevuje zvracením, tzv. falešnou nespavostí nebo zvýšenou bolestivostí, např. žaludku. Někdy se u rakytníkového oleje upravuje pH, a to podáním jedlé sody nebo hořčíku, což se týká hlavně léčby dvanáctníkového vředu.
  • Značka

    RAKYTNÍK CVRČEK

  • Rozměry

    V našem albu najdete spoustu přírodních produktů z rakytníku :o).

  • 2. 10. 2016, 15:55

  • Zobrazení

    44

  • Oblíbené

    0

Kategorie