Zobrazit přihlášovací formulář

Kana, dosna,canna PERKEO

Administrace

Kana, dosna,canna PERKEO

59 Kč
Zboží není aktuálně dostupné Není dostupné
Zaujalo 3 uživatele
Kana, dosna,canna PERKEO hlíza narašená - hlízy budou rozesílány dle počasí cca od konce měsíce února hlíz je omezené množství proto objednávejte včas :-) - vínově růžové květy mají v hrdle žluté znaky. Temně zelené listy jsou žlutě lemovány,…

Zobrazit celý popis

Na mimibazaru od 23. 10. 2015
Ověřená
adresa
Ověřený
obchodník
Osobní
odběr

Kana, dosna,canna PERKEO

59 Kč
  • Popis zboží
Kana, dosna,canna PERKEO

hlíza narašená - hlízy budou rozesílány dle počasí cca od konce měsíce února

hlíz je omezené množství proto objednávejte včas :-)

- vínově růžové květy mají v hrdle žluté znaky. Temně zelené listy jsou žlutě lemovány, výška do 70 cm, parádní !

Pěstování
Stanoviště jim vyhovuje slunné až mírně zastíněné, v hlubším stínu ale odrůdy s barevnými listy blednou či ztrácejí žíhání.
Potřebují propustnou, výživnou půdu (např. kvalitní kompost s pískem 3:1) a dostatek vláhy; pokud je suché a teplé počasí, měli bychom je zalévat každý den.
Je-li zemina čerstvá a s dostatkem živin, což zpravidla bývá při pěstování v nádobách, nemusíme ji přihnojovat. Na záhonech je naopak třeba půdu před každou výsadbou prohnojit (např. odleželým koňským hnojem), případně ji pravidelně přihnojovat hnojivy pro kvetoucí zahradní rostliny, v době intenzivního růstu listů dusíkatými hnojivy a v době nasazování poupat a kvetení hnojivy se zvýšeným obsahem fosforu a draslíku. Při přehnojování dusíkem kany špatně kvetou.

Kana (u nás známá také jako dosna) je hlíznatá rostlina pocházející z teplých oblastí Střední a Jižní Ameriky. V našich zahradách a parcích plně zdomácněla, ale je choulostivá na mráz, proto ji musíme včas uklidit a správně zazimovat.
  • 5. 3. 2017, 15:30

  • Zobrazení

    26

  • Oblíbené

    0

Kategorie