MAGAZÍN - Jídlo

Sušené maso – superpotravina známá po staletíPublikováno 24.2.2017, 16:23
Nepatříte-li do skupiny vegetariánů nebo veganů a rádi si dopřejete kus dobrého voňavého masa, dost možná se teď vaše chuťové pohárky zatetelí blahem. Víme totiž, jak si maso dopřát často, levně, chutně, a pozor, v souladu s nejpřísnějšími dietními pravidly. Tím tajemstvím je maso sušené. To totiž obsahuje jen cca 4 g tuku v 100g a až 57 % bílkovin tolik důležitých pro tvorbu svalové hmoty. Jeho vyznavači patří nezřídka do řad sportovců, horalů a dobrodruhů, kteří vědí, že i malinký kousek této dobroty obsahuje štědrou dávku energie, ale také do řad gurmánů, kteří si jej rádi dopřejí k dobrému vínu. Tak jako tak, kdo ono „osudové setkání“ se sušeným masem zažil, ví, že chuť na něj už nikdy nezmizí.
8 smoothie receptů na očistu tělaPublikováno 12.2.2017, 20:54
Ačkoliv je detoxikace teď velmi probíraným tématem a její vhodnost haní i obhajují různé celebrity i odborníci, pravdou zůstává, že různé látky působí v těle různým způsobem a můžou nám pomoci k pročištění celého zažívacího traktu. Téměř veškerá imunita těla a schopnost vstřebávat vitamíny a minerály je uložena v našich střevech. Proto je třeba podporovat, aby byla krásně funkční, plná užitečné mikroflóry a hlavně – zbavený všech ulpělých zbytků.
Nápoje na dobrou noc... a na spalování tukůPublikováno 9.2.2017, 14:12
Když už se odhodláme vytáhnout do boje s nadbytečnými kily, může nám pomoct kdejaká maličkost. Jedna cesta vede také k využití potenciálu metabolismu, který pracuje, i když nic neděláme. Tedy spíme. Aktivní spalováni tuků je podpořené i dobrým kvalitním spánkem. Jakmile se pořádně a dobře nevyspíme, mnohem s větší vervou ukládáme tuk, protože je tělo vlastně neustále ve stresu. Večer tedy potřebujeme nápoje nebo potraviny, které nakopnou metabolismus, ale zároveň nám nenaruší spánek. Existují vůbec?
Kouzelný nápoj jménem černý čajPublikováno 26.1.2017, 11:13
Všichni jej známe a nejspíš i máme doma v kuchyňské lince. Obecně ovšem není věhlas černého čaje až tak velký, jak by si tento nápoj zasluhoval. Černý čaj má ovšem tolik bohulibých vlastností a pozitivních účinků na tělo, že je vyloženě škoda degradovat jej na snídaňový nápoj okyselený citronovou šťávou a oslazený několika lžičkami cukru. I když, co si budeme povídat, přesně s touto jeho podobou má většina z nás spojené vzpomínky na dětství a není lepšího nápoje ke křupavému chlebu namazanému máslem a medem.
Co a proč škodí při nemoci?Publikováno 19.1.2017, 14:18
Když je nám ouvej, často si chceme dopřát alespoň nějaké to dobré jídlo a pití, abychom si nějak vynahradili tu trýzeň, se kterou se potýkáme. Ovšem některé potraviny, byť se jeví jako nevinné nebo dokonce jako dobrý nápad, můžou našemu stavu ublížit. Zaměříme se na tak „obyčejná“ onemocnění, jako jsou chřipka, nachlazení, bolest v krku a žaludeční nebo střevní potíže. S těmi se sem tam prostě potkáme, ať už chceme, nebo ne. A když už máme na návštěvě nějakého toho bacila, čím ho rozhodně nehostit?
Bazalkové pesto – chuť a vůně ItáliePublikováno 18.1.2017, 14:40
Bazalkové pesto. Pro některé dost možná zprvu neznámá, ale rychle návyková chuť. Třeba vám utkvěla v hlavě po návštěvě italské restaurace, načež jste následně prohledávali internet, abyste zjistili, co to jenom bylo za speciální surovinu. Možná vám drobná sklenička padla do oka v regále supermarketu a rozhodli jste se její obsah vyzkoušet. Nebo jste mohli rovnou patřit mezi ty šťastné, kteří na dovolené v Itálii ochutnali čerstvou domácí variantu této bazalkové dobroty. Ať už bylo vaše první setkání s pestem jakékoli, věříme, že i vy jste záhy rozšířili řady jeho nadšených konzumentů. A pokud jste jej dosud nezkusili, vřele doporučujeme. Věřte, že ochutnat Itálii skrze tento čerstvý bylinkový zázrak, stojí za to.
Koktejl pro správné trávení, spánek i spalováníPublikováno 10.1.2017, 14:50
Nebudeme si nic nalhávat. Naše stravovací návyky a vůbec denní režim velmi často nepatří k těm nejzdravějším. Ze všech stran se na nás valí nepřeberné množství informací o tom, co bychom měli, neměli, jak často, proč – kolik a jak cvičit, jak se stravovat. A vzhledem k tomu, že vlastně víme, jak dělat všechno správně, většinou jsme dospěli k názoru, že je to prostě moc změn najednou a zdravý životní styl probíhá vesměs v takových záchvatech. V té záplavě informací se ztratila jedna velmi důležitá. Počítá se každá změna, i malinký krůček nás posouvá správným směrem.
Jídlo, kůže, vrásky a s čím hned přestatPublikováno 2.1.2017, 10:02
Všichni víme, že „jsme to, co jíme“. Ale to, že naše strava je vidět nejen na našich bocích, stehnech, bříšku nebo třeba na pažích, to už je málo propagovaný fakt. To, co jíme, se totiž neukládá jen do problémových partií, ale také do naší kůže, její kvality, náchylnosti k vráskám a ztrátě pružnosti (A tím pádem i mladistvého vzhledu). Které potraviny nám tedy škodí nejvíce?
Zelený čaj, elixír... všehoPublikováno 28.12.2016, 12:40
Možná existuje něco, co je pro náš organismus ještě o trošku lepší než voda. (I když ji nemůže nahradit.) Je to zelený čaj, nápoj, který při vhodném způsobu a množství konzumace a zvolení správné sorty může přinést tělu tolik benefitů, že si to ani neumíme představit. Jaký je rozdíl mezi černým a zeleným čajem? Kde se zelený čaj vzal? Jak ho vybrat, připravit, pít a proč?
Co dělat se zbylým cukrovím?Publikováno 25.12.2016, 11:18
Asi se tomu nikdo nikdy nevyhneme. Vánoce jsou svátky všeho možného, ale velmi často také nadbytku jídla. A cukroví obzvlášť. Děláme to všichni – pečeme i cukroví, které není až tak populární, protože chceme mít co nejvíc druhů. Nakoupíme moc surovin, tak co už s nimi – upečeme další. Vždycky chceme vyzkoušet nějaký nový recept, na který jsme narazili na internetu, v časopise nebo nám o něm vyprávěla kamarádka. A výsledkem jsou často hromady cukroví, které od konce svátků už nikdo nechce ani vidět. Co s tím?
Celkem: 97 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook