Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

Inspirace-Nástěnka MDF + výřezy z překližky

0.0
Inspirace-Nástěnka MDF + výřezy z překližky

Postup

Jak zkrášlit dětský pokojíček? Přinášíme Vám tip na dětskou nástěnku pro malého námořníka nebo námořnici, kterou odekorujete pomocí překližkových výřezů různých tvarů a velikostí.



Budeme potřebovat:
polotovar nástěnku z MDF desky a korku
výřezy z topolové překližky
akrylové barvy
připínáčky
bezbarvý lak
krakelovací lak
lepidlo na dřevo
tavná pistole
štetec
jemný smirkový papír
papírový nebo motouzový provázek

Nejprve si připravíme výřezy, které lehce zbrousíme jemným smirkovým papírem. Poté dle vlastní fantazie pomocí akrylových barev vymalujeme. Výřezy, které jsem použila, jsou s předgravírovanými obrysy, takže je zvládne vymalovat i ne moc zdatný malíř. Vyrobíme si ozdobné připínáčky na nástěnku, na které připevníme také výřezy z překližky. Opět lehce zbrousíme, namaluje akrylovými barvami a poté na zadní stranu pomocí tavné pistole přilepíme doprostřed výřezu připínaček. Pustíme se do polotovaru nástěnky. Na části nástěnky je použit jemný krakelovací lak. Postupujeme tak, že naneseme nejprve tmavou akrylovou barvu, necháme zaschnout, jedním tahem pomocí štětce naneseme krakel, necháme zaschnout a naneseme světlou akrylovou barvu. natíráme vždy jedním směrem a již se nevracíme štětcem zpět. Necháme dobře zaschnout. Herkulesem poté lepíme již namalované výřezy přímo na nástěnku. Můžeme použít i tavnou pistoli, ale tam musíme pracovat rychle, jelikož lepidlo z tavné pistole rychle zasychá. Lepidlem můžeme přilepit i papírový provázek, který je umístěn u kotvy. Na závěr můžeme celou nástěnku i s nalepenými výřezy překlakovat bezbarvým lakem.

polotovar - deska MDF + korek

polotovar - výřezy z překližky

výroba připínáčků. Připínáčky nalepeny tavnou pistolí na nadekorované výřezy z překližky.

příprava nástěnky - malováno akryl.barvou + krakel

jdeme do finále - lepení nadekoravných výřezů

a je tu finále :-) hotovo

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

sikovnejdomek 3. 6. 2014, 10:19
děkuji kalafunko. Kvitku ano prodávám a co je na tom. Kdybych si polotovary koupila někde v kamenném obchodě a ostatní materiál taky a neprodávala ho a vytvořila návod na výrobu nástěnky tak to nikomu vadit nebude...... Je to inspirace pro všechny komu se výřezy líbí a neví jak s nimi pracovat a co z nich vytvořit. Návod jako každý jiný :-)
DanušaP 26. 6. 2014, 14:33
@sikovnejdomek no, pokud ty výřezy někde v dílně sekáte jak baťa cvičky a prodáváte je... no nevím nevím, ale i mě to přijde spíše jako reklama než jako návod... a pokud nevím, jak s něčím pracovat, tak se buď zeptám a nebo si to nekoupím... a tady jde hlavně o tu koupi, že ano?
kvitek 3. 6. 2014, 10:47
@sikovnejdomek Sikovnejdomku - co je na tom? Kdybyste neprodávala polotovary a dala jsem návod, tak jej pochválím, protože výrobek je moc hezký. Takhle mi to přijde jako reklama na vlastní zboží - a pokud znáte pravidla MMB, tak jistě víte, že reklama je zakázaná...Ale co by člověk neudělal pro zvýšení prodeje, že? Jsem zvědavá na vaše další reklamní návody...a také jak dlouho vám to tu zde budou tolerovat.
kalafunka3 31. 5. 2014, 16:44
(Y) mě se to líbí a vůbec mi nevadí, že to zrovna paní prodává. Vždyť mnozí nemají tolik fantazie dát to zrovna tak dohromady. Jasně že je lepší najít tu návod na něco méně nákladného a stejně zajímavého. Ale proč ne takto. Návod to přeci je a pěkně popsaný.
Ganlum 26. 6. 2014, 14:30
@kalafunka3 Nápodobně...narozdíl od mé umělecky nadané sestry jsem úplné poleno, které bez návodu mnoho nevytvoří. Takže ode mně palec nahoru a velké díky.
kvitek 29. 5. 2014, 17:47
A o to vše jste se s námi podělila jen z dobroty srdce. Vůbec si neděláte reklamu, že? Asi je jen náhoda, že výřezy prodáváte, že?
Splaváček 29. 5. 2014, 17:31
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie