Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod

Dort z plechových dóz

0.0
Dort z plechových dóz

Postup

Na dortík potřebujete:
2-3 plechové (kulaté) dózy s víčkem
lepící tapetu nebo nějaké lepící barevné pásky (mohou být i pěkné samolepky)
černé kulaté magnety (koupíte v obchodě, jsou to ty klasické školní obyčejné, mají v různých velikostech)
vteřinové lepidlo
stužku na dárky (látkovou nebo tu umělinku)
pryžové válečky nebo hranoly (můžete si nařezat, určitě to jde koupit v papírnictví).
určitě by šlo použít i vyřezané tvary z pryžové hmoty, které se podlepí magnetem (to jsem ale nezkoušela)
dále pak různé plastové nebo lehčí dřevěné tvary (např. srdíčka, kytičky, co dům dá), která se podlepí magnetem
můžete použít i originál magnetky, které máte třeba nevyužité doma a jsou hezkých tvarů (takový ti smailíci, písmenka, atd.)

Možná se tento dort bude někomu hodit jako nápad pro zabavení dětí nebo jen zužitkování věcí z domácnosti. Výroba je poměrně jednoduchá a fantazii se meze nekladou. Protože neumím dobře popisovat, koukněte se na fotky a jistě to z nich půjde poznat.

Stačí mít 2-3 plechové kulaté dózy, které na sebe velikostně navazují. Ty se polepí samolepící tapetou - po stranách i na vrchním víku. Pokud máte doma nějaké zbytky je to ideální. Určitě by šlo využít i barevné lepící pásky. Dále potřebujete různá plastová či dřevěná srdíčka, květiny (jakékoliv tvary) a magnety. Na plastová srdíčka nebo jiné tvary nalepíte zespodu vteřinovým lepidlem ty obyčejné kulaté magnety. Získáte tak spoustu různých magnetických ozdob, které půjdou díky magnetům připevňovat na oblepené dózy - na dort. Děti si tak můžou hrát a zdobit ho podle své fantazie, protože magnety na dóze drží i po stranách.

Na dort jsem vyrobila i "svíčky" - jsou to pryžové hranoly (mám bílé, takže jsem ji neoblepovala, ale šlo by i oblepit jinou barvou - lepící páskou nebo tapetou), dole opět nalepen magnet a omotané stužkou, aby to bylo hezčí. Na každé svíčce je nalepená i korálka, ale nemusí být ... zvažte, vzhledem k tomu, jak staré děti si s dortem budou hrát a situaci, že by se náhodou nějaká korálka odlepila ... aby ji dítě nesnědlo.

Z pryžové hmoty lze vyrobit i malé bonbónky - oblepené lepící tapetou hnědé barvy (může být i zbytek tapety - barva dřeva) a zbytky lesklé tapety (můžete použít i stužku a udělat nahoru mašličku nebo nalepit maličké kousky lepící třpytivé pásky) - záleží, co máte třeba doma za zbytky a jak titěrně chcete vše nazdobit. Lze použít i štrasové kamínky.

1

2

3

4

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kakunka 17. 9. 2014, 22:20
(Y) dělali jsme z papíru. Je to bezvadná věc do školy, když si to školní třída společně vyrobí, může se vytvořit rituál slavení narozenin všech žáků - "dort" se přinese vždycky, když má někdo narozky, a v "dortu" můžou být například vypsaná různá přání, oslavenec si jedno vylosuje (např."dnes budu sedět zády k učitelce" nebo "každý mi dá kousnout svačiny" apod. ,-))
Zuzana1313 19. 9. 2014, 17:44
@kakunka Zdravím, Kláro, to je taky super nápad. Škoda, že nepracuji s dětmi, hned bych využila. Tak aspoň "pošlu" dále :-) (Y)
hanstro 17. 9. 2014, 15:39
Děkuji! (F) Je to velmi zajímavé a děti to bude určitě bavit! (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie