Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 9 návštěvníků)

Srdíčkový polštář

0.0
Srdíčkový polštář

Postup

Srdíčkový polštářek

Když jsem hledala návod na netu, nikde jsem na relativně ‚velké‘ srdíčko nenarazila. Ale našla jsem jednoduchý návod na malé srdíčko, který jsem si přizpůsobila dle sebe. Návod jsem našla na youtube. Chtěla jsem vložit odkaz ale nemůžu to video už najít. Ale zvládnete to určite i bez něj, je to opravdu jednoduché.

Použila jsem Ladu, háček č. 5 myslím. Písmena jsme háčkovala myslím že z Batole háčkem č.3,5. Ale použila bych spíš jinou přízy než Batole, jinou jsme ale v tu chvíli neměla. Lepší by byla Lada nebo třeba Camila.

Velikost srdce bez obháčkování před sháčkováním k sobě 35x32cm, po sháčkování a vycpání 32,5x30cm.

Háčkujeme krátkým sloupkem. Návod jsme trochu i rozkreslila. Pokud budete mít dotaz tak se ptejte.

Začínáme od špice. Pro přehlednost jsem srdíčko rozdělila na očíslované sekce. Zhruba jsem je změřila, takže stačí když se budete řídit centimetry (v případě že budete háčkovat stejně tlustou přízí a stejným háčkem).

Začátečníci jestli nebudete vědět co je sháčkovat, rozdvojit a nebo nepoznáte druhy sloupků, jukněte na youtube, na tento odkaz (https://www.youtube.com/user/bububacek/videos ), je to tam krásně ukázané. Já se podle toho naučila háčkovat.

Sekce č. 1
Uháčkujeme 3ŘO+1ŘO jako náhrada sloupku a do všech tří ok vháčkujeme po jednom KS. Máme 3 sloupky jako základ. Otočíme. Od teď budeme rozdvojovat vždy první a poslední sloupek. Uděláme 1ŘO jako náhradu sloupku a vháčkujeme do 1.oka 2 KS, do 2.oka 1 KS a do 3. oka 2KS. Otočíme a to samé až zhruba do 12. řady (poznámka: 12.řadou myslím plastický řádek při pohledu z jedné strany. Je těžké počítat každý řádek, takže jsem se řídila plastickými proužky, které nám při otáčení práce vzniknou. Pokud bych měla počítat každou řadu, tak by to byla 24.řada). Pokud chcete větší srdíčko tak bych 1.sekci ukončila už tak v 10. řadě, aby nebyl cíp moc doširoka.

Sekce č. 2
Zhruba do (plastické) 20.řady háčkujeme řady střídavě. Tzn. Jedna řada bez rozdvojení, další rozdvojit atd. Je dobré si udělat značku jinou přízí aby jste poznaly, která strana je ‚lícová‘. Položte srdce tak, že počáteční šňůrka je na pravé straně špičky, potom si udělejte jinak barevnou vlnou značku na pravou stranu srdíčka. Z této pravé strany budete od teď háčkovat bez přidávání (tj. po 1KS) a z druhé strany vždy rozdvojíte jako v sekci 1.

Sekce č. 3
Do 26. řady háčkujeme bez přidávání (všude po jednom sloupku). Začátečníci, nezapomeňte, že na začátku řady, po uháčkování pomocného sloupku (v tomto případě 1 ŘO) děláme vždy do prvního oka ještě sloupek. To se ale nepočítá jako rozdvojení, je to tak vždycky, aby nám z toho nevznikla pyramida ale rovina :-)

Sekce č. 4
V této sekci už budu mluvit o řadách jako takových, ne plastických. Takže v následující řadě sháčkujete krajové sloupky. V dalších třech řadách už háčkujete normálně (bez přidávání či ubírání), takže do každého po jednom.

Sekce č. 5
Práci otočíme a pokračuje v prvním obloučku (každý háčkujeme zvlášť). Teď budu mluvit taky o řadách jako takových, jelikož bude každá jiná. Označte si půlku srdíčka zase jinak barevnou přízí ať víte kde bude konec prvního oblouku. 1řada začínáme rovně(bez přidávání) dále zase po jednom a na konci (v půlce srdce) sháčkujeme. Otočíme a jedeme celou 2.řadu rovně. Dále jeďtě podle kresleného návodu.

Sekce č. 6
A jdeme na druhý oblouk. Začínáme od středu aby navazovaly plastické řady. Háčkujeme stejně, jen zrdcadlově. Takže první řadu začínáme sháčkováním a končíme rovně. Atd.

Po doháčkování obháčkujeme celé srdce třikrát krátkými sloupky, popřípadě při první řadě obháčkování dotvarujeme polodlouhými abychom vyhladili nesrovnalosti. Pak zhotovíme druhé srdce.

Zhotovíme písmenka. Na netu najdete alespoň 2 návody ale já je raději udělala od oka. Našijeme na polštář.

Přiložíme si srdíčka rubem k sobě a sháčkujeme k sobě. Já jsme si je na několika místech přichytila k sobě jinou přízí aby se mi neposunuly. Začínáme od špice. Na konci si necháme zhruba 7cm díru pro naplnění polštářku. Já použila 100% polyesterové kuličky (v galanterce k dostání pytel 250g za 99,- /na srdce stačí půlka pytle). Až naplníme tak sháčkujeme do konce. Sháčkujte dle obrázku, tím vám vznikne hladký šev.

Srdce jsem rozdělila na sekce.

První sekce. Začínáme od špice.

Po dokončení 12. plastické řady (pod čarou) začínáme střídat řady: rovně/rozdvojit.

Po dokončení 21. plastické řady háčkujeme rovně bez přidávání.

Po dokončení 26. plastické řady háčkujeme jednu řadu se sháčkovanými kraji a tři řady rovně.

Pravý oblouk navazujeme tam kde jsme skončily poslední řadu, tudíž od kraje. Levý pak začínáme od středu a háčkujeme stejně, jen zrdcadlově. Ty krátké tučné čárky v poslední řady jsou taky KS, jen jsem to nakreslila manší než v předešlích řadách abych zdůraznila tvar který nám vznikne :-)

Vlevo srdíčko zatím 2x obháčkované. Vpravo srdíčko jen jednou obháčkované. Tady můžete vidět jak se obháčkováním hezky vyhlazují kraje.

3x obháčkované srdíčko

Nachystané obě srdíčka i s našitými písmenky a číslicemi.

Nalevo sháčkování srdcí. Napravo jak vypadá šev po sháčkování.

A je hotovo.

Druhá strana.

Pro představu jak je veliký.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Zrušený účet 5. 2. 2015, 19:43
Parádní polštářek (Y) Hledala jsem návod na velké srdce - polštář a nemohla jsem najít, tak to vám za váš návod musím opravdu poděkovat (L) |:o)
paní makaková 17. 2. 2015, 21:54
@ Tak to jste hledala marně jako já ,-) Jsem ráda že aspoň někomu pomůže :-) (D)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie