Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 22 návštěvníků)

Vlasatá vajíčka

0.0
Vlasatá vajíčka

Postup

Vajíčka rozbijeme tak, abychom sundali jen špičku, a zůstala nám větší půlka. Necháme proschnout na topení. Potom si ustřihnu čtverec potravinové folie, do ní dám lžičku hlíny, opatrně nasunu do skořápky, a pak ještě doplním hlínu. Doplním tak, aby bylo cca půl cm od kraje, ne vrchovaté. Potom nasypu vrstvičku pšenice, tak cca 20semínek. posypu tenkou vrstvu hlíny na překrytí, a pořádně poleju, aby bylo co nejvíc nasáklé. Okraje potravinové folie zamáčknu, a většinou dám na noc na topení, protože si vzpomenu necelý týden před velikonoci, aby co nejrychleji vyklíčilo. Jakmile mi pšenice začne klíčit, folii pootevřu, aby travička trošku dýchala. Po cca 3dnech už folii kolem dokola úplně ostřihnu, zůstane jen ve skořápce, a přilepím očička, udělám mašličky, lze různě dozdobit. Očička jsou i namalovat fixkou, různě namalovat oblečky atd. Stojánky jsem udělala úplně jednoduše, jen jsem vystřihla z obalu na vajíčka a obarvila temperou ;-)

Takto vypadá ještě s folií

S ostřihlou folií

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Ajinka9109 6. 2. 2017, 19:58
Pěkné, i když jsou letos velikonoce až v dubnu (jo v dubnu? teda doufám!), určitě využijeme. Už si s holkami shromažďujeme nápady: )
MMONIKAA 1. 4. 2015, 9:38
super uz jsem to nekde videla ale opravdu to mate pekné :-)
BuginkaR 1. 4. 2015, 18:25
@MMONIKAA Děkuji ;-) není to můj nápad, viděla jsem kdysi na nějaký anglických stránkách, ale moc se mi to líbilo, od té doby děláme s malou každé velikonoce (X)
MMONIKAA 2. 4. 2015, 10:10
@BuginkaR No to jo je to nááádherný...Jen dělejte :-)Asi to zkusím jen si říkám, zda není už pozdě..Jestli nam to vyklíčí :-( :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie