Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Srdce z polystyrénu za pár kaček :-)

0.0
Srdce z polystyrénu  za pár kaček :-)

Postup

Nemám zkušenosti s odléváním do forem a nechtělo se mi investovat do forem, tak jsem přemýšlela jak na to a napadlo mě zakouzlit s 3D lakem, není to úplně dokonalé, ale třeba se to někomu zalíbí a udělá radost :-)

Pro výrobu potřebujete :
- srdce z polystyrénu (koupeno v papírnictví)
- akrylové barvičky
- 3D lak (určitě seženete v nějakém v papírnictví) - viz. poslední foto
- štětec
- houbička
- hobby lak MATNÝ- na dřevo, papír - viz. název na obrázku

nejprve jsem vytvořila na srdíčku různé vzory, zkoušela jsmem si je předkreslit tužkou, ale ta mi na něm nešla moc vidět, tak jsem kreslila od ruky :-), po uschnutí (několik hodin - já nechala přes noc) jsem natřela základní červenou akryl. barvou a po cca 10 minutách jsem houbičkou opatrně vklepávala bílou akryl. barvu - snažila jsem se klepat co nejvíce po vzorech. No a po zaschnutí už jsem jen přetřela lakem a uložila na poličku k ostatním pokladům :-) Když do něj zastrčíte špejli, bude z toho krásný zápich do květináče.

Na srdíčko namalujeme libovolné vzory - kdo nemá odvahu, tak si je může předkreslit např. fixem - tužka se neosvědčila. Já nedříve nechala zaschnout jednu stranu, pak až jsem namalovala druhou a zase ji nechala pořádně uschnout. Jinak určo nedávejte na horké topení!

Napíchla jsem srdce na špejli a natřela červenou akrylovou barvičkou.

U kaktusu pěkně uschlo - cca 10 minut

Začala jsem opatrně tupovat houbičkou, kterou jsem po namočení do bílé barvy vždycky utřela do ubrousku - jen aby houbička "špinila".

Pokud se Vám podaří zabělit více, než jste chtěli - vemte štětec se základní barvou a znovu přetřete!

...už je celé zabílené :-)

Po zaschnutí jsem přetřela matným lakem a je hotovóóó´!

foto 3D laku - koupila jsem v papírnictví :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

klaracs2 26. 1. 2010, 22:04
Dobrý den, pěkný, jednoduchý návod a efektní výsledek ! Pokud vám to nebude vadit, umístila jsem jej, s odkazem na tento příspěvek, na náš blog : http://mamypromamy.blogspot.com/, kde startujeme pomoc pro maminky předčasně narozených miminek. Vyrábíme pro ně malé dárečky, srdíčka, jako psychickou podporu v těžkých začátcích. Klára Csirková (Y)
Micha-Ko 27. 1. 2010, 21:39
@klaracs2 Klárko díky, je mi velkou ctí, že návod je umístěn na Vašich stránkách, které mě velice nadchly. Pokusím se něco zase něco vyrobit a přímo zaslat na kontakt, který jsem našla na Vašich webovkách, snad to některé mamince alespoň udělá kapku radosti a povzbudí v těžkých chvílích. Krásný projekt, opravdu! (L) (L) (L) Míša
Olča W. 15. 11. 2009, 19:36
Vypadá to moc pěkně. Akorát já mám problém s tím, že když se jdu někam zeptat na jiné formy z polystyrénu, koukají na mě jako na blázna a nabízejí mi pouze koule nebo věnečky . :-S
Bramborka 13. 11. 2009, 17:59
pěkný nápad (Y)
Zrušený účet 13. 11. 2009, 16:28
pekné (Y) - ešte by to chcelo fotku toho 3D laku, lebo to počujem prvý krát o takom niečom
Micha-Ko (upraveno) 14. 11. 2009, 9:31
@ Verčo tak na posledním snímku jsem doplnila fotku 3D laku, orientační cena je kolem 100,- Kč. Používám i na ubrouskovou techniku pro zvýraznění vzoru.
tonda.rr 13. 11. 2009, 16:22
(Y) (Y) (Y) (Y)pěkný nápad (I) ;-) ;-) (L)
Zrušený účet 13. 11. 2009, 16:18
Je to super (Y) (Y) (Y) (Y) jen sehnat to srdíčko *-) *-) *-) u nás jsem nic takového neviděla :'( :'( :'( třeba se něco objeví na Valentýna, musím čekat :^) :^) :^) ale určitě vytvořím, je to bezva nápad |:o) |:o) |:o) |:o) Dáša a Adélka (child9) (child9)
Micha-Ko 13. 11. 2009, 18:23
@ Klidně můžete udělat i kouli nebo cokoli v papírnictví objevíte (H) fantazii se meze nekladou , možná by nebylo špatné tu základní barvu naředit bílou a tupovat světlejším odstínem, nebude to tak výrazné jako ta bílá - taky to zkusím a hodím foto (P)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie