Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 56 návštěvníků)

Tvoříme s dětmi ... sněhuláky

0.0
Tvoříme s dětmi ... sněhuláky

Postup

Sněhulák pro radost dětí pokaždé jinak a hlavně jednoduše ... inspirace z netu pro vás : )

Zavařovací sklenici naplníme chomáčky vaty, nasadíme na ni bílou ponožku, dozdobíme bambulkou z vlny, vystřihneme šálu z filcu a nalepíme, stejně tak oči (zakoupíte ve výtv. potřebách) a pusu.

Lékařskou špachtličku obarvíme bílou barvou, z filcu nebo jiné látky vystřihneme čepici a šálu, dolepíme knoflíky a přimalujeme oči a nos.

Papírový talíř polepíme chomáčky vaty, vystřihneme čepici, oči a nos a nalepíme.

Proužky tvrdného papíru slepíme do kruhu a nalepíme na sebe. Místo čepičky nám poslouží víčko z PET lahve, kterou podlepíme malým papírovým kolečkem. Na ručky použijeme chlupatý drátek a fixou domalujeme očka, nos a uhlíky.

Na přehnutý papír si namalujeme tvar sněhuláka dle potřebné velikosti a stříháme a stříháme a stříháme. Dírky vytvoříme děrovačkou a spojíme provázkem.

Několik špachtličkových sněhuláků pospolu : ) (postup viz výše)

Papírový sáček naplníme natrhanými novinami, aby sněhulák držel tvar. Vystřihme čepici, nalepíme, stejně tak oči a nos. Dozdobíme dle fantazie dětí.

Malé hliněné květináčky obarvíme nejlépe temperou či akrylovou barvou, nasadíme na sebe (můžeme slepit tavící pistolí, aby "čepice" nepadala), dolepíme oči (seženete ve výtv. potřebách) a nos (z filcu) a fixou dozdobíme, popř. dopíšeme nápis.

Z bílého filcu vystřihneme tvar tajícího sněhuláka a nalepíme na barevný papír. Hlavičku umuchláme z vaty, nalepíme do středu a dozdobíme kloboučkem (víčko z pet lahve), větévkami a černými kuličkami smuchlaného papíru (poslouží i černý pepř nebo nové koření), očka zakoupíme opět ve výtv. potřebách.

*

*

*

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

LucKrejcova 22. 2. 2011, 20:50
Díky za super inspiraci. Dnes jsme tvořili sněhuláka ze sklenice do školky (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3443319
Bonaparte 13. 11. 2010, 15:27
[A] (Y) (Y) (Y)
Adamja 1. 11. 2010, 19:55
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Oja 1. 11. 2010, 16:48
(Y) (Y) (Y)
lonik 1. 11. 2010, 15:44
Pěkná inspirace (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie