Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

pletený šáteček pro Baby Born

0.0
pletený šáteček pro Baby Born

Postup

Šáteček je pletený na slabých jehlicích akrylovou přízí, kterou už jsem bohužel v obchodech neviděla. Tuším, že se jmenovala Calma, ale řekla bych, že je podobná Baby.
Začala jsem na 100 ok a 24 řad pletla jen hladce. Pak jsem z obou stran uzavřela 15 ok a pletla dál jen na prostředních 70-ti okách.
8 krajních ok z obou stran je pletených stále jen hladce, zbytek šátečku je pletený žerzejem (jedna řada hledce, druhá obrace). Aby se šátek zužoval, je potřeba na začátku každé řady ubrat jedno oko. Já neuzavírám hned to první, ten okraj pak nevypadá dobře, lepší je uplést krajové oko a pak splést 2.a 3. oko. Také je možné uzavřít v každé druhé řadě po jednom oku na obou starnách. Je to jedno.
Až se nám díky ubírání setkají oka, která se na okrajích pletou jen hladce, zbytek šátečku už dopleteme také jen hledce.
Já jsem ještě vyšila jednoduché kytičky.
A ještě jedna věc. Na obrázku jsou vidět dírky na knoflíčky na okraji šátečku. Když jsem dopletla, zjistila jsem, že je úplně zbytečné dělat dírky a našívat knoflíčky. Úplně stačí nakonec okraje šátečku sešít.

Tak, doufám, že je to dost srozumitelné. Kdyby ne, klidně písněte.

šáteček hezky sedí

a ještě jeden pohled

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Viko 15. 6. 2012, 16:17
Díky vyzkouším,věciček na byby born nikdy dost (L) (L) (L) (L) (L) (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie