Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 142 návštěvníků)

VLNKOVANÝ POLŠTÁŘEK

0.0
VLNKOVANÝ POLŠTÁŘEK

Postup

Na vaše četná přání vkládám návod na vlnkovaný polštářek (deku,přehoz...) Je celkem jednoduchý,že ani nemá cenu fotit krok za krokem,poradí si s ním i začátečnice,stačí umět řetízek a dlouhý sloupek.Tak směle do toho,budu se snažit to popsat srozumitelně.

Doporučuji si udělat zkušební vzorek,protože předem těžko říct,jaká bude šířka,protože se vzor zvlní,taky záležáí na materiálu.Stačí asi 40cm řetízku a 2-3 řady na výšku,potom si spočítáme vlnky,kolik se nám jich vejde do potřebného rozměru.Aby nám vlnky vyšly(konce musí být zrcadlově) můžeme udělat na menší rozměr a potom hotový výrobek dokola obháčkovat pár řadami do potřebného rozměru.Zároveň si zarovnáme vlnky na začátku a na konci(u deky vlnky nevadí) Barvy se pro efekt střídají vždy po dvou řadách,ale záleží na každé,jak se jí to bude líbit.

1.ř. Uháčkujeme si řetízek dlouhý asi 1 a půl délky polštářku(když nám při háčkování kousek řetízku zbyde,nevadí,na konec ustřihneme).Háčkujeme podle obrázku.
VZOREK 1.Ř. ČTEME Z PRAVA DO LEVA
háčkujeme 4DS(+krajní),2DS sháčkovat,2DS sháčkovat,4DS,2DS do 1oka,2DS do 1oka,4DS,2DS sháčkovat,2DS sháčkovat...končíme 5ds

2.ř. VZOREK ČTEME Z LEVA DO PRAVA
3řo,4DS(první DS vháčkujeme do krajního sloupku ze 3řo,podle obrázku)děláme to v každé řadě na začátku i na konci,jinak by se nám postupně ztráceli oka. Jinak háčkujeme stejně,jako v 1.ř. 3.ř. vyměníme barvy,napojujeme jako obvykle,svážeme uzlíkem

detail vzorku,třeba z něj ještě něco vykoukáte,kdyby nestačil popis.Ještě závěrečné zarovnání vlnek: vrch vlnky KS,spodek vlnky DS,háčkovala jsem 6KS,8DS,6KS,8DS.... Kdyby něco nebylo jasné,tak to probereme v komentících,pokud mám něco špatně,neváhejte mně opravit.Přeji krásné háčkování :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Kajkavar 18. 1. 2011, 10:54
je to krásny vzor (L) a nedá sa použiť aj na čiapku? háčovať dokola???
Pitelka 18. 1. 2011, 19:34
@Kajkavar Tady máte návod na čepičku z tohoto vzorku :-) Dneska jsem na něj narazila náhodou :-) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4390
teta Evílie 18. 1. 2011, 10:58
@Kajkavar No to nevím,jak by vám to vyšlo,zkuste si to a pak napište,ale někde v návodech podobný vzorek na čepku byl.Taky si nedokážu představit,jek tu čepku na konci zužovat *-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie