Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Malá aplikace, nášivka

0.0
Malá aplikace, nášivka

Postup

Podělím se s návodem na drobné aplikace, neboli nášivky. Donedávna jsem si myslela, že co potřebuju, koupím v obchodě. Než jsem dcerce pořídila kočárek s nádhernou látkou, ke které bylo potřeba udělat peřinky s obrázky. A bylo to tu. Entlem obšívané aplikace nepřipadají v úvahu - obrázek je moc malý a strašně členitý. Samozřejmě jsem to zkoušela - nezvládla jsem ani ouško. Takže - místo obentlování zkuste barvu na textil.

Tady vidíte vzor látky, šablonku a barvu na látku.

Šablonka - nejlepší je látku vyfotit, vytisknout a z toho pak vytvořit šablonku. Tak máte zaručeno, že to bude 100% stejné. Já to jen tak nakreslila podle ruky a je to trošinku jiné, ale teď mi to nevadí. A nebo položit papír na monitor a obkreslit z pc.. je to moc hezky vidět.

Barva na látku - chce to něco, co není tekuté a nevpije se. Potřebujeme něco gumového, aby to vytvořilo elastický okraj, který se vpije do látky jen trochu a tak vytvoří hranu, přes kterou se látka nebude třepit. Já jsem v papírnictví narazila na sérii Marabu, vybrala jsem si barvu Metallic - Liner (tedy konturu). A funguje skvěle. Jen je drahá, stojí tak 80 kaček. Třeba časem najdu něco lepšího.

Látku podlepíme vlizelínem (nejlepší přes pečící papír), překreslíme obrázek a vystřihneme.

Můj zajíček má dvě barvy, a tak jsem vystřihla bílého zajíčka a navrch dostal fialkové tričko. Jen jsem to dala na sebe. Kdo chce, může na přichycení více vrstev použít oboustrannou lepící pásku na textil (galanterie, Ikea), nebo přišpendlit.. Teď budeme dělat konturku. Obrázek si dejte na eurofólii nebo průhledné desky, nejlépe ty, které jsou hrubší, ne ty hladké. Líp se to pak bude sloupávat (kdo maluje na sklo, rozumí :-)

Malujeme.. Můžete jet jen po okraji, nebo i přes okraj a skápnout na fólii. Po zaschnutí stečené odstřihnete. Tam, kde mám 2 vrstvy textilu, jsem přejela jen tu vrchní. Ono to i tak lehounce překáplo a pěkně se to spojilo. A co se nespojilo (třeba byla konturka jen na tom fialkovém a ne na spodní bílé), to se pak přežehlením dospojilo.

Tak, den čekat, než to zaschne. Pak zažehlit (přes pečící papír) a přistehnout na látku. Opět, protože je to malinké a členité, jsem nepoužila stroj, ale jen jednoduchým stehem v ruce. Můžete zase třeba přilepit páskou, chcete-li. Srdíčko je koupené v galanterce (má 1 cm, to fakt jinak nejde) a přilepené lepící pistolí.

Tak a poslední fotečka s celou novou soupravičkou. Kde mám prst, je zajíček ze vzoru vedle mého. Vidíte, že se fakt povedl :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

evakar 8. 11. 2012, 23:00
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie