Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 38 návštěvníků)

Srdíčkování

0.0
Srdíčkování

Postup

Tak jsem se zase dala do háčkování srdíček a všimla jsem si, že taková tu ještě nejsou. Tak jsem se rozhodla s vámi o ně podělit. Jsou úplně jednoduchá. Můžete použít jako dekoraci, přívěsek na batoh, klíče... kam se vám budou líbit.
Budete potřebovat - přízi a k ní háček dané velikosti (já háčkovala ze sněhurky a háček č. 6), potom trošku dutého vlákna nebo něco na vyplnění, jehlu, nejlépe s kulatou špičkou a nůžky. A určitě chuť tvořit.

U prvního srdíčka si uháčkujeme čtvereček ze 6 KS a to 5 řad

Čtvereček pootočíme a do středu strany vháčkujeme do stejného místa 8 DS a do špičky PO. Máme jednu stranu srdíčka

Znovu pootočíme a stejně uděláme druhou stranu. Máme základní srdíčko hotové

Teď ho ještě obháčkujeme DS. tzn. 6DS, do špičky do stejného oka DS, DDS, DS, pak jedeme dál po straně 6 ds, pak 6x rozháčkujeme DS do jednoho očka, PS a KS a jsme ve středu, vynecháme PO z předchozí řady, uděláme KS, PS a 6x rozháčkujeme DS. Ukončíme spojením PO.

Druhé srdíčko je také snadné. Uděláme 3 ŘO, a do prvního vháčkujeme 3DDS, 4 DS, , DDS, 4DS, 3DDS a 2 ŘO s PO do středu. Máme první, nejmenší srdíčko

Další, větší srdíčko uděláme tak, že do 2 ŘO z předchozí řady vháčkujeme 2 KS, teď rozháčkujeme sl. na 3 DS - to uděláme 3x. potom 3 DS , jeden rozháčkujeme na 2 DS a ve špičce do jednoho sl. DS, DDS, DS, potom zase rozháčkujeme DS, 3 DS, a 3x rozháčkujeme na 3 DS a 2 KS do středu srdíčka.

Poslední řada je: 3 KS do ŘO, do prvního DS předchozí řady rozháčkujeme PS, potom 8x rozháčkujeme DS na 2 DS, 5x normální DS, potom 1x rozháčkujem DS, a ve špičce zase DS, DDS, DS, jedeme zpět - rozháčkovat DS, 5 DS, 8x DS rozháčkovat, rozháčkovat PS, 2 KS do středu a PO.

Tady je rozkres toho druhého srdíčka. Pro někoho to je lepší - lépe so orientuje

Takto si vždy uháčkujeme 2 stejná srdíčka, pak vezmeme jehlu s navlčenou přízí jiné barvy a mezi řadami vyšijeme srdíčko. Jde to pěkně. co 1 sl, to 1 steh. Můžete použít řetízkový steh, nebo zadní. Je to na vás. Nebo si vymyslete úplně jiný. Můžete přišít třeba i ozdobný knoflíček

Když máme vyšito už stačí jen sháčkovat k sobě. Používala jsem různé vzory. Stačí ale úplně jednoduše KS. Kdo chce mít ozdobnější, může háčkovat. pikotky s KS, nebo obloučky ze 4 PS s KS -(vždy ob jeden sl.), nebo vháčkovat do 1 sl 3 KS a jeden sl. vynechat... je to jen na vás a vaší fantazii

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Tan-ka 12. 4. 2016, 8:28
Zdravím Vás.. úvodní fotka u tohoto návodu je MOJE fotka. Víte, že by bylo alespoň slušností se zeptat jestli ji můžete použít? Nejspíš bych nic nenamítala..i když návod nesouhlasí s postupem jakým jsem toto srdíčko uháčkovala..
danca60 12. 4. 2016, 11:49
@Tan-ka To se moc omlouvám. Nevím odkud fotka je - byla mi zaslána emailem s prosbou, jestli bych uměla takové uháčkovat. Nemyslela jsem tím nic špatného. Vaši fotku jsem vyměnila za jinou (F) Máte ho moc krásné. Pěkný den (F)
Mooona 5. 4. 2016, 20:05
(Y)
bilkos 4. 4. 2016, 13:26
(pes) jdu si ihned uložit. Děkuji.
hanstro 4. 4. 2016, 9:29
(Y)Moc hezký návod!!!! Děkuji! (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie