Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

kuchyn

0.0
kuchyn

Postup

Dlouho vláčný piškot
Piškotové těsto zůstane déle vláčné, když do něj nakonec přidáte malé množství oleje ne­bo rozpuštěného másla

Krásně mleté ořechy
Pokud k pečení melete ořechy nebo mandle na kuchyňském robotu, přidejte ke každé várce ořechů dvě lžíce pískového cukru. Ořechy budou pěkně umleté a ne kašovité.

Staré kvasnice
I staré kvasnice se dají oživit, když je rozdrobíte najemno v misce a jemně posypete moučkovým cukrem.

Tmavší kakao
Kakao, které přidáváte do moučníku bude tmavší, když ho zalijete horkým mlékem.

Šlehání bílku - sníh
Bílek snadněji ušleháte, když k němu přidáte špetku soli. Pomůže i když před šleháním vyndáme vejce z lednice několik hodin předem.

Bílky se šlehají na sníh bez přestání až do požadované hustoty, jinak zvodnatí a už se neušlehají.

Abyste sníh z bílků měli opravdu nadýchaný nešlehejte ho ve vysoké, ale v široké nádobě.

Sníh z bílku bude tužší, když před šleháním přidáte na každé vejce jednu lžičku vody. Pokud přidáte lžičku soli nebude sníh řídnout


Vláčnější koláče
Koláče z kynutého těsta budou vláčnější a chutnější, když při jejich přípravě část mléka nahradíme kefírem

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie