Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

*Rybičková (sardinková) polévka

0.0
*Rybičková (sardinková) polévka

Potřebné ingredience

Zeleninu "pod svíčkovou" (mrkev, petržel a dobrý je i kousek celeru, pokud máte) - tak kolem půlkila - na kostičky osmahnout na trošce oleje "do sklovata", zalít asi litrem vody a povařit s asi deseti kuličkami pepře a nového koření (bobkový list taky neuškodí), zahustit asi dvěma navršenými lžícemi hladké mouky rozkvedlanými ve dvou deci vody. A ještě sůl! Když je zelenina měkká, přihodit jednu nebo dvě konzervy rybiček - jaké chcete: tuňák, sleď, sardinky nebo klidně kombinaci. Jen aby nebyly v tomatě (možná by to taky bylo dobrý, ale vyzkoušeno nemám). A teď to hlavní - přistrouhat asi čtvrtku muškátového oříšku - pak to má ten správný šmrnc! Nechat pár hodin odležet a už moc nemíchat, aby se rybky jen rozpadly, ale nebyly napadrť. Nakonec je možno ještě zjemnit pár lžicemi smetany nebo oříškem másla (pokud nepoužijete olejovky, ty jsou mastné dost). Podávat s osmahnutými kostičkami housky.

Postup přípravy

Kdo se těší na Vánoce na rybí polévku, určitě nebude zklamaný - je to levná a moc dobrá náhražka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 6. 4. 2015, 9:11
no to musí být pošušnˇáníčko 8-| 8-|
alimama 7. 4. 2015, 0:13
@hantonie Ano je. Bujabézu nebo caciucco mám samozřejmě radši, ale vzhledem k tomu, že čerstvé mořské ryby a plody nejsou u nás tak lehce dostupné, vystačím si i s konzervovaným rybím masem. Netrpím totiž hloupími předsudky a nekritizuji, co jsem neochutnala.
laskonka333 6. 4. 2015, 8:45
(clamp)
Palatka222 5. 4. 2015, 21:06
Hmm, tak to je šmakuláda. Brrrrrrrrrrrrr. (N)
alimama 7. 4. 2015, 0:07
@Palatka222 No, to víte, že je to hnusné! Konzervovaná ryba se totiž od vařené ohromně liší :-) Jen lidská hloupost zůstává pořád stejná.
Juldapulda 8. 4. 2011, 14:13
Zajímavé, možná výborná, ale nějak nemám odvahu to doma vyzkoušet (L)
marz 19. 3. 2011, 9:16
*-)no mám z toho trochu obavu-ale jdu ji uvařit (Y)
marz 19. 3. 2011, 18:53
@marz no tak jsem uvařila tuto polívku-a nechutnala nám doma vůbec nikomu.Neskutečně mastná,s vánoční kapří polívkou to nemá nic společnýho-ale 100lidí 100chutí
alimama 19. 3. 2011, 21:58
@marz Hm, to je těžký. Ve svých receptech tak trochu počítám s tím, že si je lidé přizpůsobí svojí vlastní chuti - třeba upraví množství tuku podle rodinných zvyklostí a pokud je oleje v krabičce příliš, tak ho nedají úplně všechen.. :-$ Je mi líto, že to u vás nevyšlo. (L) Samozřejmě, že polévka z čerstvé ryby je ještě někde jinde, taky píšu, že je to náhražka, ne kopie. Tohle je starý zděděný recept, podle kterého vaříme tu vánoční - jen místo vývaru a kapřího masa a vnitřností během roku používám rybičky konzervované.
žingi 19. 3. 2011, 19:00
@marz ,-) ,-) ,-)jsi odvážná,já bych toto ani nezkusila vařit ,-)omlouvám se kuchtičce,každý má rád něco jiného,ale toto bych vážně nemohla ,-)a to rybičky jíme (Y)
VeraHrabakova 18. 3. 2011, 21:54
Zkusím. A ty rybičky tam dáváte komplet celý? I s tou šťávou nebo olejem???
alimama 19. 3. 2011, 0:56
@VeraHrabakova Ano prosím!
Dada34 18. 3. 2011, 14:48
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie