Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

Karamelový hřbet s burizony - úžasný,rychlý, dělám i několikrát během vánoc.o)))

0.0
Karamelový hřbet s burizony - úžasný,rychlý,  dělám i několikrát během vánoc.o)))

Potřebné ingredience

4 balíčky karamelek, 125g másla, balíček burizonů, mandle či lískové oříšky (nemusí být, je to dobré i bez nich)

Postup přípravy

Karamelky rozpouštíme ve vodní lázni společně s máslem. Vzhledem k tomu, že to poměrně dlouho trvá, zrychluji si to tím, že karamelky dám do mikrovlnky, až jsou rozteklé, přesunu do hrnce ve vodní lázni a přidám máslo. Za občasného míchání nechám rozpustit máslo, poté míchám stále, aby se karamel a máslo navzájem spojili. Poté sundám z plotýnky, přimíchám mandle a burizony, dobře promíchám a naplním do srnčího hřbetu (nejlepší je dát do hřbetu potravinovou folii - lépe se vytahuje) a uhladím. Dám vystydnout do lednice, druhý den vyklopím (trošku roztáhnu boky toho srnčího hřbetu) a roládka vypadne sama:o))
A pak už jen krájet na cca 1cm široké kousky, někdy ještě i ten rozkrojím, aby to nebylo moc veliké.
Toto je jediné cukroví, které manžel miluje a jí na vánoce a musím ho před ním schovávat. Ale většinou během svátků dělám několikrát.
Snad vám bude také chutnat.

potřebné suroviny

Musí to být KARAMELKY, POZOR!!! At nekoupíte ty tvrdé drops:o))

Karamelky připravené do mikrovlnky.
Rozpouštět postupně, několikrát po sobě kratší časy, ne naráz delší dobu!!!!!!!

A tahle pěkně bublají, když se rozpouští

A to už jsou v hrnci s máslem

Ruzpuštěné máslo a karamelky (nevypadá to moc vábně co:o)))

Když už je hmota celistvá

přidáme burizony a mandle (postupně)

Zamícháme :o))

Naplníme srnčí hřbet a uhladíme

Druhý den, vyklopíme

Pohled z boku:o))

Nakrájíme a křupeme:o)))
Dobrou chut:o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wWendy 17. 12. 2015, 14:40
když použiji místo karamelek zkaramelizované salko , bude to mít stejný výsledek ? :-$ (banky) děkuji :)
srneckova 13. 12. 2015, 11:05
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Machja 14. 12. 2015, 19:41
@srneckova Vyzkoušejte, rychlé a žravé (zajic) (andel)
P.A.V.L.A 21. 12. 2012, 21:27
(banky) (banky) (banky)
Machja 22. 12. 2012, 15:00
@P.A.V.L.A :-) (andel)
jimasa 17. 12. 2012, 9:55
dobrý den, chystám se na toto cukroví, ale chtěla bych ho zkusit letos z uvařeného salka. Už jsem ho dělala dříve, jen mívám snad každý rok problém s tím, že když chci dělat salám či to dát do hřbetu, tak to pak nemůžu z toho dostat. Můžete mi někdo poradit??? Je to pak k :-@ :-@ :-@ děkuji a přeji pohodové vánoce (andel)
Krůžička 13. 12. 2015, 10:39
@jimasa Dělávám s rozpuštěného krystalu a salka a do hřbetu dávám potrav.folii. Jde to krásně ven a i ta folie se pak v pohodě sloupne z těch burizonů v karamelu
Machja 21. 12. 2012, 21:16
@jimasa Já ten hřbet pak normálně rukama silou trošku roztáhnu a ten hřbet mi z toho většinou v pohodě vypadne ,-)
jeremy 10. 11. 2012, 14:25
(clamp) (clamp) (clamp)
omandra 11. 12. 2011, 14:23
tohle taky miluju, dělávám několikrát před a během Vánoc, neb většinou do Vánoc nevydrží *-) tak je musím udělat znovu :-p
Machja 12. 12. 2011, 8:30
@omandra Pravda pravdoucí ,-) Můj (svatba) to miluje a je schopen půlku sníst na posezení ,-)
lukešáci 15. 12. 2010, 13:45
Můžu se prosím zeptat, jak skladujete? já většinou v ledničce vcelku, ale krájení je horší, jde to hodně ztuha, děkuji za rady. :-)
Machja 15. 12. 2010, 17:15
@lukešáci Také mívám v ledničce, když vím, že budu krájet, nechám chvilku venku povolit. Ale (svatba) to tak miluje (zajic), že si bere ten největší nůž a prostě to ukrojit musí ,-) ani kdyby ho měl zlomit ,-) Cž se zatím naštěstí nestalo. ,-)
crazy76 1. 4. 2010, 19:39
Dobrý den Jani, tak nevím , kde soudruzi z NDR udělali chybu ,-)....teď nemyslím Vás ale sebe ,-)...už dlouho mám Váš receptík v oblíbených a zkusila jsem teď na svátky....ale nepovedlo se :´(. Vše podle Vašeho postupu, ale karamelky se mi vůbec nechtěly spojit s máslem, i když jsem míchala jak o život 8-| 8-|. Nakonec jsem musela přebytek másla slít do skleničky, ale stejně po vyklopení místy vystupuje na povrch....já bych do toho....no nic příště 2.pokus
Machja 4. 12. 2010, 17:14
@crazy76 Ted je ta pravá chvíle na další pokus (Y) . Já dělala včera a manžel mi to už sežral ,-). Ono to chvilku trvá, než se máslo s karamelkama spojí, nutné stále míchat ve vodní lázni. (Y) Přeji více zdaru (L)
venam 17. 3. 2010, 16:04
|:o)
Machja 21. 3. 2010, 10:12
@venam ,-) (smich) (Y) a dá se baštit i jindy že :-)
jitulka78 12. 12. 2009, 8:57
(clamp) (clamp) (clamp)uzasne, dneska byzkousim, uz se tesim :-) (Y) (Y)
Machja 12. 12. 2009, 22:04
@jitulka78 Až rodinka ochutná, tak určitě budete dělat v průběhu (andel) (banky) ještě jednou ;-) Já to musím před (svatba) schovávat ;-)
jitulka78 17. 12. 2009, 9:13
@Machja mela jste pravdu, budu muset koupit jeste jednou karamelky, jinak na vanoce uz nemame ;-) ;-) ;-) , je to opravdu dobrota (Y) (Y) (Y)
Machja 17. 12. 2009, 11:26
@jitulka78 manžel ho včera dojedl, takže dnes musel koupit karamelky na druhou várku ;-) |:o)
Pavluseee 1. 9. 2008, 20:58
(hello) Jani, tohle je fakt SUPEEEEEEEER. (Y) (Y) (Y) Můj (svatba) to miluje. (zajic) Dokázal by to sníst na posezení. :-)
Machja 2. 9. 2008, 16:34
@Pavluseee Pavli, můj (svatba) taky, sežral by to všechno (zajic) :-D :-D :-D
Jarmuschka 1. 9. 2008, 20:56
...doporučuje 9 zubařů z 10, ne!? ;-)
šutynka 15. 8. 2008, 12:08
Je to dobré (Y),ale mě nikdy nejde dolů ten alobal :-@musím ho okrajovat nožem *-)co dělám špatně :^)
Machja 25. 8. 2008, 18:49
@šutynka Marcelko, já to do alobalu balím, až když je to vyklopené z toho hřbetu, ale taky se mi to občas někde přichytí, ale jen kousínek ;-)
nigella 15. 8. 2008, 11:25
Velice dobré doporučuji, (Y)
czutora 12. 12. 2007, 15:07
Dělám taky něco podobného ale má to jiné složení:30 dkg cukru zkaramelizujeme,přidáme 1 Salko,8 dkg Hery a pak 1 a1/2 sáčku burizonů. (jezisek)
Krůžička 13. 12. 2015, 10:40
@czutora dělám jako vy-jen mám jiná množství surovin-300g krystalu, 1salko a 125g másla +2pytlíky burizonů
Mourinka 12. 12. 2007, 13:18
Dělám léta a je to fakt vynikající (Y)
Hyzule 12. 12. 2007, 13:13
taky dělávám a mám v receptech něco podobného. (Y)
pettyna 12. 12. 2007, 13:08
Jani, jééé, toto už jsem dlouho nemělaaaaa. Můj taťka to dělával vždycky na vánoce ;-) ;-) ;-). Velikánská dobrůtka. Musím se do toho taky pustit. (flower) (flower) (flower). Petra
Katy12 11. 12. 2007, 19:45
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží, můžu udělat už teď? Neztvrdne? Katka.
Machja 11. 12. 2007, 22:02
@Katy12 Já dělala včera, nic se tomu nestane,tvrdé to je, když je v lednici. Když to dáte ven, tak trochu změkne (Y). Doporučuju před krájením vyndat trošku dřív, aby se to nelámalo :-)
skrdlina 11. 12. 2007, 16:49
Jééééééééééééé, to musí být dobré ;-) ;-) ;-) a tááááák sladké :-o :-o :-o, asi mi to nedá a vyzkouším. (stromecek) (andel) (banky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie