(recept
si oblíbilo 68 návštěvníků)
Německé houskové knedlíky
Potřebné ingredience
10 housek, 1/2l vlazneho mleka, 30g masla, 2 cibulky, petrzel, 4 vejce, 1/2 lzice soli, troska muskatoveho orisku
Postup přípravy
Housky nakrajime na kosticky a zalijeme vlaznym mlekem. Pak pridame smes: 30g masla a 2 cibulky zpenime a nechame vychladnout, pak pridame nasekanou petrzelku a 4 vejce, sul a trochu muskatoveho orisku. Testo promichame a tvarujeme koule, ktere pomalinku varime v osolene vode 15 min.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
26. 8. 2012, 23:05
myslím že můžou být dobré a rychlé
Marcela 1980
(upraveno)
26. 8. 2012, 23:39
@lidare
jsou vynikajici
jal.vladka
(upraveno)
14. 12. 2011, 12:43
Knedlíky jsou výborné , už jsem jedělala 2x, vždy se povedly a hlavně vždy všem chutnaly . Dobré jsou s hořčicovo smetanovou omáčkou z vašich receptů. Mohu jen doporučit
Andris44
(upraveno)
31. 1. 2008, 14:37
Tyhle knedle znám,ale trošku jinak,jsou moc dobré a fakt se vždy povedou!Já dávám na 10 rohlíků/jsou lepší starší/ asi 3 dcl mléka/teplého/ a jen 1 vejce,sůl,pepř.Udělá z toho 2 větší koule a vařím asi 15 min. z obou stran.Pak se to krájí na plátky.Samozřejmě,že si tam můžete přidat,co chcete,bylinky,špek atd.
Kordulka
(upraveno)
1. 2. 2008, 12:49
@Andris44
se špekem opatrně , čím víc špeku ..tedy spíš mastnoty , oleje tím víc se knedlíky při vaření rozpadají, nejlépe vyškvařit špek a mastnotu slít
Riona
(upraveno)
28. 1. 2008, 11:04
Tak jsem vyzkoušela ten tvůj recept a musím podotknout, katastrofa-nepatří tam náhodou mouka? mě se hned po vhození do hrnce rozpadly tak jsem ze zbytku udělala nádivku a už je neudělám -jsou totiž nachlup stejný se špekovými ale tam se pr¨ávě dává mouka a radši zůstanu utěch špekových.
Marcela 1980
(upraveno)
29. 2. 2008, 18:48
@Riona
Jano no tak to me moc mrzi, ze se nepovedlo, mouka tam opravdu nepatri, ja je delam uz leta a vzdy se povedly, je mozne ze jste dala vice mleka nebo velka vajicka, ja kdyz to neni tak huste tak pridam jen trosilinku strouhanky ale to jen kdyz delam z tvrdych housek. Ostatni mamci taky psaly ze se povedlo tak treba to muze byt i (jak rika muj tatka ) rukama to byla ale jen sranda Urcite zkuste jeste jednou a nebudete litovat.
Alena70
(upraveno)
23. 1. 2008, 19:10
To vypadá velmi dobře, až váhám zda je to jako náhrada kynutých-jako příloha, nebo samostatné jídlo ??? Určitě vyzkouším, včera jsem dělala obyč. kynuté a taky krásné, v domácí pekárně se to dělá jedna radost.
Marcela 1980
(upraveno)
14. 3. 2008, 9:34
@Alena70
Aleno je to jako priloha, ale ja musim priznat, ze na ne porad chodim potaji a jim je studene, taky se daji nakrajet na platky a ospazit na masle
corgi
(upraveno)
11. 1. 2008, 19:43
Tyto knedlíky jsem právě dovařila a musím říct, že je to fantastický recept Udělala jsem ovšem několik úprav, a sice - vařila jsem jen z poloviční dávky, pro dva až tři lidi to podle mě bohatě stačí - protože jsem dala omylem moc mléka, přidávala jsem trochu dětské krupičky, odhadem asi tak menší hrnek Ještě podotýkám, že nejsem moc velký fanoušek do knedlíků, hlavně mě nebaví vařit ty klasické, co se krájí na plátky a člověk má hrozně opatlané ruce. Tyto jsou tak strašně dobré, že na ně budu chodit asi i v noci Knedlíky se nejlépe tvarují, když si namočíte ruce.
Marcela 1980
(upraveno)
23. 1. 2008, 19:02
@corgi
Evo jsem moc rada, ze chutnalo, jinak ja delam vzdy z teto davky a kdyz nejaky zustane tak sup s nim do mrazaku a je na priste hotovo.
Zrušený účet
(upraveno)
29. 12. 2007, 23:26
Knedle, knedlíky ...to je jedno, doma je milujeme všichni, ať jsou české, nebo německé. Jsem ráda, že můžu vyzkoušet další receptík
Marcela 1980
(upraveno)
7. 1. 2008, 19:37
@
Helco, jen vyzkousejte a urcite uz jine delat nebudete
krystufek
(upraveno)
29. 12. 2007, 23:04
já je jedla v německu a nechutnaly mi
Brambrlka
(upraveno)
29. 12. 2007, 22:02
Já je znám jako tyrol knedle dávám do nich ještě na kousky nakrájený sýr a osmahnutou libovou slaninu a jsou výborné i za studena
Marcela 1980
(upraveno)
29. 12. 2007, 22:26
@Brambrlka
ja je taky ujidam i za studena. Jinak s tou slaninkou je to urcite dobrota. Tchyne do nich dava kosticku osmahnute housky.
Marcela 1980
(upraveno)
28. 12. 2007, 19:17
Jeste jsem chtela dodat, ze tyto knedle se vzdy povedou tak jsou vhodne i pro kucharinky zacatecnice