(recept
si oblíbilo 98 návštěvníků)
Zapečené plněné bramboráky
Potřebné ingredience
Na bramboráky: brambory,mléko,hl.mouka,majoránka,česnek,pepř,sůl.
Na směs:kuřecí maso,uzené maso nebo anglická slanina,konzerva Mexiko Bonduelle,rajče, worchester,sojová omáčka,Čertovská omáčka,sýr-eidam,pepř,kari,ml.paprika.
Postup přípravy
Klasickým způsobem si připravíme bramboráky,ubrouskem vytřít tuk,aby byly suché.
Připravíme si směs na plnění.Nakrájíme kuřecí maso a uzené na kostičky a dáme na sucho na pánev.Uzené pustí šťávu tak nemusíme dávat olej,ale pokud děláme jen z kuřecího tak trošku podlejeme olejem.Orestujeme,zakapeme Worchesterem a Sójovkou.Přidáme veškeré koření.Opět chvilku orestujem a přídáme nakrájené na drobno rajče.Až rajče změkne, přidáme půl konzervy Mexico,kde je hrášek,kukuřice,paprika a hlavně nálev,který tomu dává chuť.Promícháme a necháme chvilku dusit.Nakonec přidáme Čertovskou omáčku a opět krátce podusíme.
Naplníme bramborák, na směs dáme plátek sýra a překlopíme na půlku.Skládáme do varné misky těsně k sobě a zprudka 15minut na 275stupňů zapečeme.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Připravíme si směs na plnění.Nakrájíme kuřecí maso a uzené na kostičky a dáme na sucho na pánev.Uzené pustí šťávu tak nemusíme dávat olej,ale pokud děláme jen z kuřecího tak trošku podlejeme olejem.Orestujeme,zakapeme Worchesterem a Sójovkou.Přidáme veškeré koření.Opět chvilku orestujem a přídáme nakrájené na drobno rajče.Až rajče změkne, přidáme půl konzervy Mexico,kde je hrášek,kukuřice,paprika a hlavně nálev,který tomu dává chuť.Promícháme a necháme chvilku dusit.Nakonec přidáme Čertovskou omáčku a opět krátce podusíme.
Naplníme bramborák, na směs dáme plátek sýra a překlopíme na půlku.Skládáme do varné misky těsně k sobě a zprudka 15minut na 275stupňů zapečeme.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
připravíme si vynikající směs,kterou naplníme bramboráky.
až je hotovo můžeme plnit.
na bramborák dáváme směs
proložíme sýrem,čím více tím lépe.
skládáme těsně vedle sebe a zapečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 11. 2013, 17:16
šamotka
(upraveno)
7. 11. 2012, 23:24
Mirisek21
(upraveno)
30. 12. 2011, 12:04
ty vypadají krásně musím vyzkoušet
Raduska
(upraveno)
9. 3. 2008, 19:22
Babča dělala k obídku a bylo to ňamina
Sykyna
(upraveno)
25. 3. 2008, 13:20
@Raduska
basco
(upraveno)
27. 2. 2008, 15:58
Dneska jsem to dělala k obědu a byla jsem za jen směs jsem si upravila podle mých chu´tových buněk ale fakt super nápad, díky za tip
Sykyna
(upraveno)
25. 3. 2008, 13:20
@basco
to jsem ráda,každému jak je libo,meze se nekladou
lumka
(upraveno)
6. 1. 2008, 19:12
Já dělala bramboráky tento týden,ale jen jsem dávala dovnitř sýr nechala aby změknul,je to
irisek
(upraveno)
5. 1. 2008, 14:16
Ivano dnes jsem k obědu udělala vaše výtečné bramboráky.Jsou fakt moc výborné.Díky za recept
Sykyna
(upraveno)
6. 1. 2008, 18:54
@irisek
Ireno,to jsem moc ráda,že vám chutnaly
pedimi
(upraveno)
2. 1. 2008, 19:22
Ježišmarjáááááá tečou mi sliny až na zem.....dělám takovou směs,akorát s tím polevám bramboráčky na talíři a je to taky žrádlo-zkusíme i zapéct se sýrem-a hned zítra-jestli to do té doby přežiju
adriM
(upraveno)
2. 1. 2008, 20:38
@pedimi
nápodobně!!!
septulka
(upraveno)
2. 1. 2008, 18:17
Vypadaji skvostně a určitě tak budou i chutnat. Určítě je vyzkouším.
monky3
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:40
vypadají senzačně a jistě i tak chutnají mňam
Mourinka
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:27
Vy nedáváte do bramboráku vejce? Já nedávno musela udělat změnu jídelníčku právě proto, že měly být bramboráky a já neměla vejce . Takže jestli to jde i bez těch vajec, tak doufám, že to nebude číst manžílek, protože právě jemu jsem musela složitě vysvětlit, že prostě něco jiného je úplně ten nejlepší nápad
Sykyna
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:29
@Mourinka
ne,já právě do bramboráku vajíčka nedávám mě to pak připomínalo palačinky tak jsem to odvrhla a víc nám to tak chutná
Mourinka
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:35
@Sykyna
Tak to děkujiza super tip, já to teda radši doma říkat nebudu , ale aspoň budu za hvězdu, že je budu moci udělat kdykoli
kafra
(upraveno)
2. 1. 2008, 16:16
Nádhera,mám na to hroznou chuť