Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 124 návštěvníků)

Pochoutkový salát , chutná jako ten ještě z papíru !!!

0.0
Pochoutkový salát , chutná jako ten ještě z papíru !!!

Potřebné ingredience

Ingredience 30 dkg dietního salámu,nebo šunkový. 10 dkg sterilované okurky 10 dkg cibule 1 konzerva hrášku 1 majolka 1 tatarka sůl,pepř Postup Salám pokrájet na tenké nudličky,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,o­pepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.

Postup přípravy

Salám pokrájet na tenké nudličky,vejce nasekat,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,o­pepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.

Doporučená příloha: Salát je výborný,dělam ho hlavně na chlebíčky,( přidám do něj 3 vařená vajíčka) přijde o moc levněji než ten kupovaný.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mumlina 18. 4. 2013, 17:54
Zdravím Míšo, tak jsem právě dodělala,neměla jsem majolku,tak jsem dala 3 pytlíčky tatarky poličanka a musim říct,že je opravdu fantastický,kam se hrabe z krámu,děkuji moc za inspiraci (Y) (Y) |:o)
Strepitula 30. 3. 2013, 11:21
Už se chladí... děkuji za recept (clamp) Krásné Velikonoce (velikonoce10)
ROZARKA1 13. 3. 2013, 13:51
Taky ho dělám :-) :-) :-) ale vše strouhám na struhadle (clamp) (clamp) a přidám cca 4 vajíčka natvrdo (Y) (Y) (Y) (Y) a taky má veliký (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)
BRAMBURKA35 12. 12. 2012, 14:56
chtěla bych zkusit na chlebíčky, ale nevím jak velké balení majolky a tatarky koupit *-)
JanaSL. 10. 1. 2012, 9:41
dělala jsem na oslavu :-) po smíchání všech surovin mi vůbec nepřipadal "jako ten z papíru" tak jsem ho nechala do druhého dne uležet a byl super, pak opravdu chutnal jako ten co kdysi prodávali ,-) (Y) |:o)
littlenail 15. 12. 2011, 12:03
Už jsem dělala nějkolikrát |:o) |:o) |:o), doma to má velikej úspěch, chutná skvěle (dávala jsem 4 x 100g majonézy Globus, jinak vše dle receptu, jen okurků o trochu více), už vím co bude na Silvestra na chlebíčky (clamp), Daniela
fojaa 25. 11. 2011, 19:35
(Y)super (Y)určo vyzkoušíme (F) (hello)
Tyna12 25. 11. 2011, 8:32
(jidlo) (Y)
Vera N 25. 11. 2011, 8:22
(Y) (clamp) (Y)
lidare 24. 11. 2011, 19:54
(Y)jo taky ho dělám,akorát nedávám vejce,ale jen hořčici a všem moc chutná (clamp) :-) (Y)
Pavla s 24. 11. 2011, 18:06
(Y) (Y)
bubík4 24. 11. 2011, 18:06
mňáááááám (Y)
Hnědovláska 24. 11. 2011, 17:42
To bych mohla vyzkoušet (Y) Snad to zvládnu ,-)Majolka a tatarka se dá celá? :-$ Nebo od oka,kolik chci? ,-)
London Baby 24. 11. 2011, 17:49
@Hnědovláska Já ted bydlím,v UK tak tu tatarku vůbec neseženu, dávám tedy jen majolku a podle oka, ale s tatarkou je chutnější zkuste třeba půl tatarky a půl majolky, přidat můžete vždycky. Hlavně je to hned hotový !!!! Přeji at chutná. My ho právě dojedli. S pozdravem Michaela
jana + 2 25. 11. 2011, 20:45
@London Baby Michaelo najdete si polsky obchod, je jich tu mraky a ja tam tatarku koupila
nula 25. 11. 2011, 9:56
@London Baby já dělám tatarku z majolky, trošky nastrouhané cibule, nastrouhané okurky, malinká špetička moučk.cukru, trošku soli a pepře a kápnout vorčestr a sojovku. Ale vážně jen kápnout . Kupovanou už mi vůbec nejedí (F)
plamenek 25. 11. 2011, 8:34
@London Baby Tatarka je dělaná z majolky,hořčice,okurek a cibule(sůl,pepř).Takže stačí do salátu přidat jen okurky,cibuli,hořčici.Majolku si dělám doma v Ronicu(robot),je to rychlé (2 minuty),levné a bez konzervačních činidel.Dám celé vejce,sůl, 200gramů oleje a lžíci octa nebo citron.šťávy. (Y)
London Baby 25. 11. 2011, 9:45
@plamenek Tu tatarku bych zkusila udělat, ale nezřídne to když se tam přidá ta okurka a cibule? Mě se to tedy nikdy nepodařilo aby byla stejně hustá jak majolka.
plamenek 25. 11. 2011, 12:14
@London Baby Zřídne,pokud to přihodíte do mixéru(to dělám já).Když ji ale nakrájíte nožem (cibuli a okurku)tak zřídne minimálně(kupovaná je také řidší než majolka).Dělám doma protože je to rychlejší a asi 3 x levnější a v robotu do 2 minut.Ale můžete udělat jen ze žloutků,na jeden žloutek asi 180 ml oleje.Já to nevážím ,koukám na láhev a přilévám přes tu dírku ve víčku,asi v polovině přidám lžíci octa,ten to jakoby ještě zpevní.Tu majonézu z celého vejce,jsem viděla při předváděčce toho robotu,takže je tam méně cholesterolu. (Y) :-D
London Baby 25. 11. 2011, 15:12
@plamenek Děkuji zkusím. Majolky tu jsou úplně (N) +o( odlišné chuti než v čechách i když to je značka, která se tam také prodává, tak asi bude i chutnější . Ted kupuji Polské. Ještě jednu věc se chci zeptat když se používá syrové vejce, jestli není dost vysoké riziko salmonely.......Vajíčka se tu totiž neprodávají z chladících boxů, pultů ,ale nechlazené jsou uložené v obyčejném regálu ,at je to V supermarketech nebo kdekoliv jinde..........
alimama 25. 11. 2011, 20:35
@London Baby Míšo, ale výrobci majonézy používají stejná vejce.. ,o) Slepice jsou v současné době očkované, takže pokud kupujete na majonézu vejce ne starší než dva týdny a radši jen v zimním období, je riziko salmonely poměrně nízké.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie