Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Brioška z domácí pekárny

0.0
Brioška z domácí pekárny

Potřebné ingredience

80 ml mléka, 4 - 5 vajec, 200g másla, 70g cukr krystal, 1,5 lžičky droždí, 575g jizerky, nebo libovolené bílé mouky, 2,5 lžičky soli

Postup přípravy

Postup je jednoduchý. Mléko nalijeme do pekařské nádoby, přidáme, vejce, změklé máslo, cukr, droždí, mouku. Do mouky uděláme důlek do které nasypeme sůl.
Nádobu dám do pekárny, zapnu program na sladký chléb. Kdo nemá program na sladký chléb, dá program těsto. Poté navolí bílý chléb se středně propečenou kůrkou.

Brioška je úžasná k snídani, ke svačině. Výborná je s marmeládou, nebo nuttelou, či karobovou pomazánkou.
Tip: Do těsta můžete přidat sekané mandle, nebo mandlovou mouku ( pokud ji přidáte, musíte množství přičíst k bílé mouce, jinak bude těsto moc tuhé ), rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a udělat z Briošky vánočku, nebo štólu. Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzyk 3. 9. 2015, 13:37
Před hoďkou jsem vytáhla z pekárky a je výbornááá (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie