HRABĚNČIN ZÁVOJ - s postupem
Potřebné ingredience
TĚSTO 450g pol.mouky , 250g Hery ,4 žloutky ,1/2 kypř.přášku ,2 lžíce mléka,1 vanilkový cukr ,100g cukru moučka SNÍH 4 bílky ,150g moučkového cukru ,DÁLE jablka 8-10ks,marmeláda /já dávám jahodovou
Postup přípravy
Suroviny na těsto si dáme všechny do jedné mísy,zvlášť bílky a připravený cukr.
Vše zpracujeme na jemné těsto,které zabalíme do sáčku a dáme do lednice.
Jablíčka oloupeme,zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.Já je zásadně nestrouhám,nedělám to ani u štrůdlu,protože při strouhání pustí šťávu,která pak vyteče.Nakrájím je do mísy na menší kousky a pak do nich nožíkem krájím,až jsou malé kousíčky.Šťáva pak v nich hezky zůstane.
Z 2/3 těsta uděláme plát na vymazaný a vysypaný plech.Dělá se to trošku těžko,já si udělám z těsta placky,které stlačováním prsty roztlačím do stran a pak látám a látám díry :-)) Udělám nízké okraje.Těsto potřu marmeládou,jen slabě,já dala jahodovou.Zbylou 1/3 těsta mám stále v lednici.Troubu si dám předehřát na 150C.
Pokladu jablíčky.
Ze 4 bílků našlehám sníh,přidejte si špetičku soli,půjde to rychleji.Až do našlehaného sněhu přidáme cukr a vyšleháme hustý sladký sníh.
Sněhem přikryjeme jablíčka a zbylou 1/3 těsta nastrouháme na struhadle na velkých slzičkách.Dáme péct do předehřáté trouby.Pečeme pořád při 150C.
Takhle vypadá upečená.Hlídat stačí,až začne vonět.Že je hotová poznáte tak,že sníh dostane zlatavý nádech a nastrouhané těsto je také zlatavě upečené.A teď už jen hlídat do druhého dne,aby navlhla,tak je totiž nejlepší.Dobrou chuť ...........Verča
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé