Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

HRABĚNČIN ZÁVOJ - s postupem

0.0
HRABĚNČIN ZÁVOJ - s postupem

Potřebné ingredience

TĚSTO 450g pol.mouky , 250g Hery ,4 žloutky ,1/2 kypř.přášku ,2 lžíce mléka,1 vanilkový cukr ,100g cukru moučka SNÍH 4 bílky ,150g moučkového cukru ,DÁLE jablka 8-10ks,marmeláda /já dávám jahodovou

Postup přípravy

Tento recept mám po své babičce,která byla velká pekařka.Postup u fotografií.

Suroviny na těsto si dáme všechny do jedné mísy,zvlášť bílky a připravený cukr.

Vše zpracujeme na jemné těsto,které zabalíme do sáčku a dáme do lednice.

Jablíčka oloupeme,zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.Já je zásadně nestrouhám,nedělám to ani u štrůdlu,protože při strouhání pustí šťávu,která pak vyteče.Nakrájím je do mísy na menší kousky a pak do nich nožíkem krájím,až jsou malé kousíčky.Šťáva pak v nich hezky zůstane.

Z 2/3 těsta uděláme plát na vymazaný a vysypaný plech.Dělá se to trošku těžko,já si udělám z těsta placky,které stlačováním prsty roztlačím do stran a pak látám a látám díry :-)) Udělám nízké okraje.Těsto potřu marmeládou,jen slabě,já dala jahodovou.Zbylou 1/3 těsta mám stále v lednici.Troubu si dám předehřát na 150C.

Pokladu jablíčky.

Ze 4 bílků našlehám sníh,přidejte si špetičku soli,půjde to rychleji.Až do našlehaného sněhu přidáme cukr a vyšleháme hustý sladký sníh.

Sněhem přikryjeme jablíčka a zbylou 1/3 těsta nastrouháme na struhadle na velkých slzičkách.Dáme péct do předehřáté trouby.Pečeme pořád při 150C.

Takhle vypadá upečená.Hlídat stačí,až začne vonět.Že je hotová poznáte tak,že sníh dostane zlatavý nádech a nastrouhané těsto je také zlatavě upečené.A teď už jen hlídat do druhého dne,aby navlhla,tak je totiž nejlepší.Dobrou chuť ...........Verča

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 30. 3. 2015, 8:15
Měli jsme minulý týden, také je máme moc rádi, jen tomu říkáme Hraběnčiny řezy ,-)
Verča-Berda 30. 3. 2015, 22:21
@Kamis1 Hraběnku máme aspoň společnou (H) (L)
laskonka333 29. 3. 2015, 10:51
(C) (velikonoce8) (velikonoce7) (velikonoce6)
Verča-Berda 30. 3. 2015, 22:18
@laskonka333 (L) (F)
superka 28. 3. 2015, 11:45
(Y) Pravě jsem dopekla a ještě horkou ochutnala. Je výborná (Y) Jen se obávám, že nám do zítřka nevydrží, aby se pořádně proležela :-D
Verča-Berda 28. 3. 2015, 12:05
@superka Marti Vy mně asi vidíte do hlavy *-) , dneska se na něj taky chystám :-) . U nás taky padne půlka plechu a druhou půlku zachráním do dalšího dne +o( (L)
Pajjoška 26. 1. 2014, 13:22
jeto dobré (Y)
Verča-Berda 26. 1. 2014, 19:18
@Pajjoška Páji jsem ráda,že chutnalo (L)
hantonie 24. 10. 2012, 12:26
Tak " závoj" je v troubě, jsem zvědavá, jak dopoadne. Od rána stojím u plotny a peču a peču.... ,-) ve škole,kam chodí moje vnučka mají JABKOBRANÍ, vstup je recept nebo něco z jablíček mámnapečené3 druhy.. váš hraběnčim závoj, hraběnčiny řezy id 185055 a jablečný koláč id 71614. Na jabka se nemůžu ani podívat ,-) ,-) Díky za recept Petra (clamp) (clamp)
Verča-Berda 24. 10. 2012, 15:56
@hantonie Tak jak dopadl Peti (F) ? To je supr akce (Y) Noooo :^) ,ještě mám recept na domácí štrůdl ,-) ,-) ,-) ,že by 4. druh *-) ,-) ......... (L)
Betty72 22. 10. 2012, 11:01
(Y)Verunko, děkuji za připomenutí receptíku ...úplně jsem zapomněla, jak rodince chutnat... ,-)..beru si od Vás inspiraci v podobě marmelády na těsto..já ji tam nedávala,ale určitě to takhle vyzkouším, mám ráda marmeládu všude a děti také... (X) (Z)..díky (Y) (L)
Verča-Berda 23. 10. 2012, 8:29
@Betty72 No vidíte to Peti,mám spoustu (jablka) ,taky bych mohla upéct ,-) .U nás to tak pekla s pikantní marmeládou babička, tak už si to bez ní neumím představit (zajic). Tak ať chutná i u Vás (L)
charee 19. 3. 2012, 20:02
už je v troubě a jak voní...... 8o| 8o|obávám se, že ji v deset ještě zaříznu ,-) ,-) (Y)díky za receptík
Verča-Berda 20. 3. 2012, 9:32
@charee Dobrý den Míšo,tak co kolik padlo,půl plechu ? ,-) (smich) ,-) .To já znám :-S .......... (K) Verča (K)
VěrkaK. (upraveno) 5. 3. 2012, 20:29
Dobrý den, Verunko, už se těším, že zase vyzkouším Váš recept. Vím, že máte všechny recepty SUPROVÉ. Díky za Vaše řezy pro manžu, božské řezy i roládu s kremrolemi - tu jedinou jsem zatím nezkoušela, ale vím, že bude zase moc dobrá. Věra
Verča-Berda 5. 3. 2012, 17:13
@VěrkaK. Věruško,děkuji za Vaši věrnost (L) .No já se chystám roládku ještě vložit,opět recept po babičce,ale musím postupně,už teď jsme jako kuličky 8o| 8o| 8o| ........... (K) Verča (K)
Sophie70 5. 3. 2012, 10:49
nedá sa mi hlídat do druhého dne, obvykle som prvá, ktorá to hneď ide ochutnať, lebo nevydržím, tak je to výborné ,-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Verča-Berda 5. 3. 2012, 15:27
@Sophie70 Moni,taky jsme nevydrželi :^) Navíc manžel prohlásil,že v bříšku nám to navlhne samo,tak co řeším +o( ,-) ............. (K) Verča (K)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie