(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Gulášová polévka s mletým masem
Potřebné ingredience
250g mletého vepřového masa, 3 střední brambory, 1 cibule, trochu oleje, hl. mouka na zahuštění, vývar, sůl, pepř, česnek, majoránka, červená sladká paprika(skoro celý pytlík), drcený kmín, kdo má rád, tak chilli
Postup přípravy
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme papriku, která nesmí zhořknout, takže rychle zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme vařit dokud nezměknou. Polévku lehce zahustíme hl.moukou. Poté dochutíme česnekem, majoránkou, kmínem, chilli - vše záleží na Vašich chutích:) necháme povařit, aby se spojily chutě a máme hotovo.
Polévka je velice jednoduchá a rychlá.
Podáváme s pečivem
Polévka je velice jednoduchá a rychlá.
Podáváme s pečivem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ninouš
(upraveno)
5. 1. 2017, 22:00
Tak jsem dnes uvařila k večeři a syn 10 let snědl 5 talířů. Díky moc za recept-nikdy mě nenapadlo použít mleté maso do polévky. Je výborná
Macinkag
(upraveno)
27. 4. 2017, 22:00
@Ninouš
To mam obrovskou radost!
srneckova
(upraveno)
3. 1. 2017, 12:49
moc dobrá
petulisek
(upraveno)
23. 11. 2014, 11:10
Taky ji takto varim, z mleteho hoveziho, ktere osmahnu, dokud se nerozpada, zaroven s kminem, pak teprve uzenou papriku a zaleju vyvarem. Obcas pridam najem o nakraje ou chilli papricku bez zrnicek.
marsi-28
(upraveno)
23. 11. 2014, 11:02
Také ji takto vařím,je to rychlovka a dobrá.
Daanny
(upraveno)
8. 11. 2014, 15:36
Dnes jsem vyzkoušela a všem moc chutnala děkuji za inspiraci
Macinkag
(upraveno)
23. 11. 2014, 9:46
@Daanny
a já děkuju za zprávičku
Janca 3
(upraveno)
11. 8. 2014, 19:30
Děkujíííííí za prima recept,chlapci ji právě baští....a když i ti dva raubíři,tak je co říct!! Je výborná
Macinkag
(upraveno)
15. 8. 2014, 14:43
@Janca 3
Jeee to mam radost!
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 2. 2014, 17:52
arnosta
(upraveno)
19. 2. 2014, 17:04
Polívka je vynikající vařím dost často a pořád chutna
ajkammm
(upraveno)
19. 2. 2014, 11:18
laskonka333
(upraveno)
4. 6. 2013, 12:57
jolus
(upraveno)
4. 6. 2013, 10:31
Zdravím ta polévka je geniální.manželovi i klukům moc chutná.Teď musím gulášovku vařit dost často
Macinkag
(upraveno)
6. 7. 2013, 20:44
@jolus
To jste mě potěšila!
tygrova
(upraveno)
27. 3. 2012, 22:00
Dělám taky tak a super
Macinkag
(upraveno)
28. 3. 2012, 9:33
@tygrova
hallo
(upraveno)
27. 3. 2012, 21:17
Udělejte kvalitní základ na polévku a nemusíte používat masox!
Macinkag
(upraveno)
27. 3. 2012, 21:45
@hallo
tak to mi poraďte jak na ten základ zas takové zkušenosti nemám! ale masoxu třeba čtvrtku tam dám! pro lepší chuť
hallo
(upraveno)
28. 3. 2012, 10:22
@Macinkag
Docela jednoduše . Vždy dělám masový vývar do mrazáku,tj. hovězí na polévku kupuji cca 2kg a udělám silný vývar: maso s kostí, bobkový list (3kusy -malé) 4-6 kuliček nového koření, sůl (do studené vody), vařit na hodně mírném ohni do rozpadu masa, opravdu dlouho (většinou se odhodlám, když prší a mám čas ), po uvaření oberu maso, nechám vývar vystynout a sáčkuju do mrazáku. Tento základ pak použijete do této a jiných polévek. Je to trochu práce,ale chuťově opravdu někde jinde. Říkáte "masox pro lepší chuť", dochucovadla toto umožní,ale také jíte rakvinotrvorné látky . Ono nemusíte domácího silného vývaru dávat hodně, stačí tak kelímek od Ramy, pak už další chuť udělají suroviny které přidáte. Nemyslím to zle, jen mě udivuje kolik je zde receptů kam se přidávají zbytečně kosty a dochucovadla všeho druhu.
Macinkag
(upraveno)
28. 3. 2012, 21:16
@hallo
Vím, že to nemyslíte zle! já i když dělám vývar z masa, kostí, ze zeleniny, tak to není prostě ono!děkuju za radu, určitě vyzkouším!
hallo
(upraveno)
29. 3. 2012, 20:13
@Macinkag
Já to měla také tak, nechte vařit třeba i 4-5 hodin, uvidíte ten rozdíl. Jen na co nejmírnějším ohni.
novackova
(upraveno)
27. 3. 2012, 17:45
Podobnou už vařím snad 20 let a pořád je lepší než ta ze sáčku a i cenově je levná
Macinkag
(upraveno)
27. 3. 2012, 20:51
@novackova
Sáčkovou bych ani nekoupila je to bašta
chalupnicka
(upraveno)
27. 3. 2012, 14:04
prima recept na gulášovku
Macinkag
(upraveno)
27. 3. 2012, 17:23
@chalupnicka
určitě vyzkoušejte!