Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 78 návštěvníků)

Beránek banánový - nejlepší - jiný nedělám

0.0
Beránek banánový - nejlepší - jiný nedělám

Potřebné ingredience

1 Hera, 250g cukru, 3 vejce, 250g polohrubé mouky, 3 zralejší banány, vanilkový cukr, prášek do pečiva

Postup přípravy

Za ta léta, co peču na velikonoce beránky (a že jich nebylo málo) jsem vyzkoušela spoooostu receptů a nakonec jsem se ustálila na dvou receptech. Tento je naprostá jednička a dělám ho každý rok a pak ještě dělám z třenéhp těsta od tchýně. Taky je výborný, ale musí se k němu pít čaj - ale manžel to tak má rád. Ale tento z banánového těsta je vláčný a úplně se rozplývá na jazyku.

Vyšleháme si sníh z bílku. Vše ostatní utřeme. Když je těsto moc husté, možno přidat trochu mléka. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vysypané formy na beránka a dáme péct na 170°C cca 30 minut. Beránka můžeme polít bílou polevou nebo natřít čokoládovou polevou, ale i samotný je mňam.

Kdo upřednostňuje třené těsto, tak tady je recept na bábovku od tchýně. Taky jsem lepší z třeného nepotkala. 140g másla, 220g moučka cukr, 4 vejce, šálek mléka, 350g polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr. Postup: Máslo a cukr třeme. Přidáme žloutky a třeme ještě 15 minut. Přidáme půlku mouky a mléko a třeme. Pak dáme sníh z bílků a opět rozmícháme. Nakonec druhou půlku mouky. Formu vysypeme a pečeme na 175°C cca 30minut - podle trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 3. 2015, 10:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Elsa1 28. 2. 2015, 22:25
zítra zkusím receptík..
Janca 3 28. 2. 2015, 18:59
(Y) (Y) (Y) Děkujííííííííííííí za receptík,právě ho mám v bábovkové formě (L)
kikulenka 7. 4. 2012, 21:52
Dobrý den, chci se zeptat, prášek do pečiva - dát celý sáček? :-)
mnamnulka 8. 4. 2012, 9:03
@kikulenka Ano celý. (flower)
kikulenka 8. 4. 2012, 12:46
@mnamnulka Děkuji moc (Y) Jdu se na něj vrhnout, snad dopadne dobře, bude můj první ,-) :-) Ještě se chci zeptat, jestli jej vyklápíte teplý nebo až vychladne :-$ Děkuji (L)
mnamnulka 8. 4. 2012, 13:47
@kikulenka Vychladlý - jinak ho můžete potrhat (hello)
kikulenka 9. 4. 2012, 13:54
@mnamnulka Děkuji ... nakonec jsem ho vyklepla cca 10 minut po vytáhnutí z trouby a dopadl dobře ,-) Je výborný - těsto je vláčné a díky banánům chutná jinak, než většina těst např. do buchet (Y) Recept si ukládám a příští rok udělám určitě znovu (flower)
mnamnulka 9. 4. 2012, 18:54
@kikulenka Tak to jste šikulka (Y) Těsto nám taky moc chutná - je daleko lepší než jakákoliv buchta - "dusivka". (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie