(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Med z květů černého bezu
Potřebné ingredience
25 květů černého bezu 1 velký citron 1 litr vody 1 kg cukru
Postup přípravy
tento med dělám moc ráda a moc nám chutná.
Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.Květy opereme pod vodu a ostříháme velké stonky.Květy s citronem dáme do většího hrnce,zalijeme 1 litrem vody a povaříme 20 minut.poté ho necháme 24 hodin vyluhovat.Druhý den přecedíme přes utěrku,přidáme cukr a vaříme dokud se směs nezačne táhnout.Ještě horké dáme dosklenic a pořádně uzavřeme.nejlepší je postavit na víčko a nechat dokud nevystydne.přejeme dobrou chuť :-)
Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.Květy opereme pod vodu a ostříháme velké stonky.Květy s citronem dáme do většího hrnce,zalijeme 1 litrem vody a povaříme 20 minut.poté ho necháme 24 hodin vyluhovat.Druhý den přecedíme přes utěrku,přidáme cukr a vaříme dokud se směs nezačne táhnout.Ještě horké dáme dosklenic a pořádně uzavřeme.nejlepší je postavit na víčko a nechat dokud nevystydne.přejeme dobrou chuť :-)
tady už ho vaříme
přecedíme přes utěrku a řádně vymačkáme
tady už vaříme s cukrem
tady už máme hotovo..toto množství máme ze dvou dávek..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Latimeriepodivna
(upraveno)
26. 6. 2016, 21:21
tak máme hotovo , lepí i křeček - holky pomáhaly vařit
Nadys
(upraveno)
4. 6. 2016, 19:29
tulipanka
(upraveno)
4. 6. 2016, 14:35
super medík...... jdu dělat další várku
BMW85078
(upraveno)
26. 5. 2015, 15:02
tak my o víkendu půjdeme na bez a pokusíme se také o medík pak písnu
evicela
(upraveno)
4. 6. 2012, 21:50
květy zásadně neopírat!!! Vše hodnotné (pyl) vlastně odstraníte, květy netrhat u silnic, ale neopírat
cipkacipka
(upraveno)
6. 6. 2012, 10:35
@evicela
jo jenže se mi ještě nepovedlo ho natrhat bez hmyzu..vždy ho nejdřív operu a med je stejně dobrý..lepší než v něm mít vývar z much
buxus
(upraveno)
4. 6. 2012, 17:38
Děkuji za recept, jdu na to , nashle Marcela
cipkacipka
(upraveno)
4. 6. 2012, 21:19
@buxus
tak potom dejte vědět jak to dopadlo
buxus
(upraveno)
5. 6. 2012, 19:50
@cipkacipka
Mám tři sklenky medu, opatlané obě dcerky a vylízaný hrnec do dna . Začla jsem kolem 18 hodiny, cca po hodině se táhnul ažaž. Je fakt Jani výborný, mám radost z receptu i z toho, že se mi to povedlo. Pěkný večer a nashle Marcela
cipkacipka
(upraveno)
6. 6. 2012, 21:50
@buxus
,tak to jsem ráda,že udělal radost.právě jsme ho taky dodělali,ale děti už spí,tak opatlaný je pouze táta
pantof
(upraveno)
4. 6. 2012, 12:37
Ráda bych se zeptala, jak dlouho to asi trvá, než se začne táhnout. Předpokládám, že se vaří na mírném ohni. Děkuji Eva K.
cipkacipka
(upraveno)
4. 6. 2012, 21:18
@pantof
dobrý den,tak to vám moc neřeknu..záleží na hrnci,na teplotě i na cukru..pokaždé to je jiné,ale určitě to poznáte
buxus
(upraveno)
5. 6. 2012, 19:52
@cipkacipka
Já měla hrnec klasický starší typ smaltového nádobí. Cukr byl korunní krystal a cca hodina a čtvrt mi stačila na pěknou konzistenci medíku.