Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Med z květů černého bezu

0.0
Med z květů černého bezu

Potřebné ingredience

25 květů černého bezu 1 velký citron 1 litr vody 1 kg cukru

Postup přípravy

tento med dělám moc ráda a moc nám chutná.

Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.Květy opereme pod vodu a ostříháme velké stonky.Květy s citronem dáme do většího hrnce,zalijeme 1 litrem vody a povaříme 20 minut.poté ho necháme 24 hodin vyluhovat.Druhý den přecedíme přes utěrku,přidáme cukr a vaříme dokud se směs nezačne táhnout.Ještě horké dáme dosklenic a pořádně uzavřeme.nejlepší je postavit na víčko a nechat dokud nevystydne.přejeme dobrou chuť :-)

tady už ho vaříme

přecedíme přes utěrku a řádně vymačkáme

tady už vaříme s cukrem

tady už máme hotovo..toto množství máme ze dvou dávek..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Latimeriepodivna 26. 6. 2016, 21:21
tak máme hotovo (L), lepí i křeček ,-)- holky pomáhaly vařit
Nadys 4. 6. 2016, 19:29
(Y)
tulipanka 4. 6. 2016, 14:35
(Y) (Y) (Y) super medík...... jdu dělat další várku (clamp) (clamp) (clamp)
BMW85078 26. 5. 2015, 15:02
(hello) (hello)tak my o víkendu půjdeme na bez a pokusíme se také o medík ^o) ^o)pak písnu (hello) (F) (F)
evicela 4. 6. 2012, 21:50
,-) květy zásadně neopírat!!! Vše hodnotné (pyl) vlastně odstraníte, květy netrhat u silnic, ale neopírat
cipkacipka 6. 6. 2012, 10:35
@evicela jo jenže se mi ještě nepovedlo ho natrhat bez hmyzu..vždy ho nejdřív operu a med je stejně dobrý..lepší než v něm mít vývar z much +o(
buxus 4. 6. 2012, 17:38
Děkuji za recept, jdu na to :-$, nashle Marcela
cipkacipka 4. 6. 2012, 21:19
@buxus tak potom dejte vědět jak to dopadlo (Y)
buxus 5. 6. 2012, 19:50
@cipkacipka Mám tři sklenky medu, opatlané obě dcerky a vylízaný hrnec do dna ,-). Začla jsem kolem 18 hodiny, cca po hodině se táhnul ažaž. Je fakt Jani výborný, mám radost z receptu i z toho, že se mi to povedlo. Pěkný večer a nashle Marcela (F)
cipkacipka 6. 6. 2012, 21:50
@buxus ,tak to jsem ráda,že udělal radost.právě jsme ho taky dodělali,ale děti už spí,tak opatlaný je pouze táta (Y)
pantof 4. 6. 2012, 12:37
Ráda bych se zeptala, jak dlouho to asi trvá, než se začne táhnout. Předpokládám, že se vaří na mírném ohni. Děkuji Eva K.
cipkacipka 4. 6. 2012, 21:18
@pantof dobrý den,tak to vám moc neřeknu..záleží na hrnci,na teplotě i na cukru..pokaždé to je jiné,ale určitě to poznáte
buxus 5. 6. 2012, 19:52
@cipkacipka Já měla hrnec klasický starší typ smaltového nádobí. Cukr byl korunní krystal a cca hodina a čtvrt mi stačila na pěknou konzistenci medíku.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie