Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 223 návštěvníků)

Prezidenské jídlo alá Kluci v akci ( recept první dámy Livie Klausové )

0.0
Prezidenské jídlo alá Kluci v akci ( recept první dámy Livie Klausové )

Potřebné ingredience

1 kuře,1 lžíce křemžské hořčice, 1lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 moravanka, sůl, pepř,

Postup přípravy

1) Naporcujeme kuře ( nebo koupíme kuřecí stehna ), osolíme, jemně opepříme.
2) Připravíme " marinádu ". Tak se skládá ze - vše po jedné polévkové lžíci - křemžské, plnotučné hořčice a marmelády + jednu malou lžičku francouzské hořčice.
3) To vše smícháte a kuřecí kousky v marinádě " vymácháte ". Vložíte do pekáče a zalijete i s vodou jednou Moravankou.
4) Vše dáte takto zapéct do trouby na cca jednu hodinu. Dokud není zlatá kůrčička.

Pozn.: Paní Klausová doporučila, jako přílohu bramborové knedlíky - naprosto s ní souhlasím. Je to výborná kombinace.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !

Připravená marináda ze surovin viz. další obrázek.
Jedna lžíce plnotučné a křemžské hořčice, 1 malá lžička francouzské hořčice, jedna lžíce rybízové marmelády

Vyfocené potřebné suroviny. Marmeláda je v domácí skleničce .-)

Před pečením v troubě. Kuřecí kousky jsou zalité Moravankou - i s nálevem !

Po upečení cca 1 hodiny při 180 stupních.

Konečná úprava. Jídlo je jemně pikantní a velmi dobré.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 20. 3. 2016, 16:20
(Y) (Y) (Y) (F)
P.A.V.L.A 20. 3. 2016, 10:49
(Y) (Y) (Y)
kurel 3. 2. 2012, 9:50
*-) Asi by šlo i z králíka ne?
veri 2. 8. 2014, 11:23
@kurel Určitě i z králíka Možná to bude ještě lepší. Jestli jste to Bohuško zkoušela, tak mi sem prosím písněte. Děkuji (F)
gabrielamars 26. 7. 2010, 13:31
Pekli jsme včera a opravdu jsme si pochutnali. Kupodivu si jídlo pochvaloval i manžel, který jinak "kyselejší" sosíky nemiluje. A ani naše tříletá dcera si nestěžovala |:o)
domenica 20. 3. 2016, 8:48
@gabrielamars moc dobre, ja tedy davam o neco vice marmelady, prave aby to nebylo nakysle a je to perfektni, miluji to i deti !
beziv 9. 1. 2010, 23:08
Dobrý den, tak dnes jsme kuřátko baštili. Moravanku jsem dala také hned, tak jak píšete. Stehýnka jsem pekla cca na 220C odkryté a jednou podlela a pak párkrát šťávičkou přelévala. Šťávy jsme měli habaděj. ;-) Manželovi "smrděla" štiplavá vůně hořčice linoucí se z trouby a přiznávám, že i já v tu chvíli nevěděla, jestli jsem neměla raději upéct klasické kuřátko. *-) Ale teda výsledek byl famóoozní. (Y) (Y) Opravdu dobrůtka. Hořčice tam kupodivu nebyla cítit vůbec a ani to nebylo nijak nakyslé. Olizovali jsme se až za ušima. (zajic) Měli jsme s br. knedlíkem, ale docela dobře bych si to dovedla představit i s br. kaší. No na závěr manžel podotknul, že ačkoli to vypadalo moc zdravě (narážel na zeleninu), tak to byla obrovská dobrůtka. (Y) (Y) Děkujeme za receptík (clamp) (clamp) (clamp)
veri 31. 1. 2010, 17:51
@beziv Krásné Ivi - jsem se zasmála ;-) Jste šikovná kuchařinka - takovou chválu člověk jistě moc rád slyší (F) (F)
Tenerezka 6. 10. 2009, 12:58
Dobrý den Veroniko, tak právě jsem kuřátko strčila do trouby, dělala jsem ho asi před půl rokem a bylo naprosto vynikající, tak už se zase na něj moc těšíme. Obyčejně upečené kuře nám moc nechutná ale tohle je vážně bašta!!! Všem to opravdu moc a moc doporučuji!!!!! (L)
veri 28. 10. 2009, 18:18
@Tenerezka Děkuji Terezko za milý komentář. Budu ho muset zase udělat. Také jsme měli nyní pauzu ;-) Hezký večer (D)
domenica 17. 5. 2009, 15:27
jsou super (clamp) (clamp) velky uspech pri nedelnim obedu (L) dekujeme (Y)
zouf 3. 10. 2008, 21:28
Velká pochvala!!! Celá rodina si moc pochutnala, dokonce i pětiletá dcerka se olizovala až za ušima. Je to moc dobrá, pikantní a originální úprava kuřete. (jidlo) (clamp) |:o)
veri 6. 10. 2008, 19:17
@zouf Děkuji za milý komentář (F) Jsem ráda, že vám všem chutnalo (zajic)
mopika 5. 5. 2008, 17:32
Tak mi mamí doporučila tenhle recept a já to neukuchtila, protože mi ta kombinace přišla příšerná....a potom jsme jeli k rodičům na víkend a hádejte, co bylo k obědu ;-) :-) No co dodat. Byla to mňamka největší (child1) (clamp)
veri 29. 3. 2008, 16:22
Takže jsem to dnes zkoušela přesně dle paní Klausové a asi je to fakt o něco lepší, když se dá Moravanka později. Zelenina je totiž křehčí a není tak měkká. Musím říct, že tato varianta nám jela víc. K té šťávě - dnes jsem musela také dolívat vodu, neb máme rádi, když je to šťavnatější, takže zde lze jen říct - každý dle své chuti :-$.. Mějte se všichni fanfárově a ať vám bašta chutná. Ahoj Veri a dva (dance) (dance)
Tenerezka 25. 3. 2008, 11:30
Dobrý den Veroniko, tak jsme dělali podle vašeho receptíku a byla to opravdu ňamka!! Jedna paní tu psala že málo šťávy, ale já jí měla dost, je pravda že jsem to ještě během pečení párkrát podlila vodou, jinak by jí asi bylo opravdu málo, ale bylo to prostě žůžo!! Manžel se moc olizoval a ty knedle k tomu byli super (clamp) (clamp), počkám až vyzkoušíte upravenou verzi paní Klausové a opět to zkusíme!!! ňam ňam (L) (K) (child8)
veri 24. 3. 2008, 19:11
Určitě dejte vědět, jak vám to chutnalo. Velmi mě překvapil také článek z MFD a jdu také do toho - zalít to až se to zapeče. Příští týden si to manžel s dětmi objednal. (jidlo). Dám pak vědět, zda v tom byl rozdíl, či ne. Je fakt, že p. Klausová původně také říkala, že se to má zalít později, ale klucííí, to udělali po svém a také to bylo výborné (Y) (D)
Obelixova 24. 3. 2008, 10:22
Tak jsem to dala do trouby a jsem moc zvědavá jaké to bude .Dám vědět jak se to povedlo a jak chutnalo
Obelixova 24. 3. 2008, 10:22
Tak jsem to dala do trouby a jsem moc zvědavá jaké to bude .Dám vědět jak se to povedlo a jak chutnalo
lenča&domča 23. 3. 2008, 18:22
Ahoj holky, jídlo máme odzkoušené, dělala jsem před nedávnem podle kluků, manža se olizoval a moc si pochutnal. (clamp) Ješte bych ale chtěla zkusit jídlo udělat tak, jak psala paní Klausová v MF dnes. Je to prý jiné. Tak uvidíme. :-) Nebo máte už některá zkušenost z oběma recepty? :^) Dík Lenka
Delisa 23. 3. 2008, 10:45
Tak právě to máme v trobě, jsem zvědavá, co s toho vyleze (candle) Pro jistotu peču tři kousky kuřete zvlášť na grilovacím pro manžela.....je to děsnej rypák mlsnej 8o|
jenůfka 20. 3. 2008, 17:01
V příloze dnešní MFDnes je rozhovor s p. Klausovou, která tam zmiňuje i přípravu tohoto pokrmu. Říká tam, že správná příprava je taková, že Moravankou se jídlo zaleje až rozpečené, jinak je prý dušené. Chyba měla vzniknout při natáčení TV pořadu.
malo 8. 3. 2008, 18:55
Pro oči je to bez štávy,to znamená ke knedlíkům nevhodné 8o| :-| :^)
veri (upraveno) 9. 3. 2008, 17:56
@malo Hm, tak to nevím, já měla šťávy dost . Jaké jste měla knedle ? Řekla bych, že to jde spíš k bramborovým, než k houskovým. Těžko říct. Mějte se papá
jonca 4. 3. 2008, 14:49
(Y) (Y) (Y) (Y) tyjedéééšššššššššššššš (pl) (pl) (pl) (pl) (F) (F) (F)
veri 4. 3. 2008, 18:30
@jonca Zkoušela jsi to ? Já jdu do toho zase v sobotu. Moc nám to chutnalo (jidlo)
růžík 2. 3. 2008, 15:08
Také jsem dnes vyzkoušela, pouze kuřátko jsem zamněnila za žebírka a rybízovou marmeládku za brusinky a byla to bašta (L) (L) (L)
veri 2. 3. 2008, 16:18
@růžík Evi, to zní velmi dobře (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie