Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Vepřová panenka a rizoto s liškami

0.0
Vepřová panenka a rizoto s liškami

Potřebné ingredience

vepřová panenka rýže Arborio lišky nebo jiné čerstvé houby 1 litr vývaru 1 dl bílého vína 1 cibule sůl pepř bylinky - např. tymíán olivový olej máslo parmazán

Postup přípravy

Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut.

Na ol. oleji zpěníme cibulku najemno, přidáme rýži na rizoto a necháme rýži obalit v oleji. Zastříkneme bílým vínem a necháme odpařit. Poté přidáváme vývar, dokud ho rýže snese. Po 15 minutách přidáme pokrájené houby.

Na konci přidáme kostičku másla a nastrouhaný parmazán dle chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KáKá 11. 1. 2016, 13:53
(zajic) (zajic)
mfilipek 22. 3. 2015, 9:58
Nase oblibene (Y) (Y) (Y) (Y)
minimaxinka 18. 11. 2013, 11:09
(Y) (Y) (Y) právě dovařeno, jen tedy bez vína :-) ale je to lahůdka :-) i bez panenky je to výborné!!!! (clamp)
kikiriki 21. 10. 2012, 0:07
Dobrý večer, Zítra bych Vaší panenku chtěly dělat,chci se prosím zeptat,pečete jí celých 20min. na 160 stupnů v zakrytem pekáči,nebo odkrytém a podlevate trochu vodou,nebo vůbec????Děkuji předem za odpověd Kristýna :-)
HedvikaSibyla 29. 9. 2012, 15:23
Zkusím, vypadá to úžasně jedle (Y)
Visnery 29. 9. 2012, 11:48
Tak tohle je presne moje krevni skupina.. :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie