Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 732 návštěvníků)

VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

0.0
VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930

Potřebné ingredience

250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 4 velké bílky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Bílky se ušlehají v pevný sníh, za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál až je bílková hmota horká. Potom se přidá kokos, strouhanka, vanilkový cukr a zlehka se prošlehá, až se všechno sváže. Nakonec se přidá citrónová šťáva a po promíchání se hmota z ohně odstaví.

Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky (já dávám na pečící papír). Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatožluta. Doplňuji, pekla jsem na 160 stupňů cca 17 minut. Z jedné dávky jsem měla 80 kokosek.

Chutnají jako ty, co se kupovaly za totáče pod pultem ve vybraných cukrárnách.

Foto dodám později, moji pánové stačili kokosky z dvojité dávky za 2 dny sníst.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

timeaa 10. 12. 2021, 8:14
Prosím, od začátku se ty bílky šlehají nad parou anebo až poté, co tam přidám ten cukr? Není mi to jasné. Děkuji!
sympatie 10. 12. 2021, 13:33
@timeaa Já tomu rozumí takto: ušlehat sník, pak zašlehat cukr a teprve potom pokračovat ve šlehání nad párou.
timeaa 10. 12. 2021, 15:06
@sympatie asi ano, děkuji za radu. (F)
veveruse666 18. 12. 2018, 21:37
Ted sem je dodelala, a musím říct, že sou úžasné (Y) |:o) recept mám uloženy a jiné už dělat nebudu.
Zrušený účet 8. 12. 2018, 20:36
Dopečeno, jsou opravdu vynikající (Y)
juhelka 18. 12. 2018, 17:34
@ Děkuji, také už mám upečeno, zatím jen 1 dávku, nestíhám :-S
necktarinkaa 1. 12. 2018, 21:40
Neznám lepší recept (Y) (clamp). Teď jsem dodělala kokosky z trojité dávky :-) Jak říká manžel, neskutečný labužo |:o) Vřele doporučuji a krásné Vánoce přeji (flower) (hello)
juhelka 2. 12. 2018, 14:12
@necktarinkaa Děkuji (L), snad Vám trojitá dávka bude stačit. ,-) U nás letos určitě chybět nebudou, jsou to stálice. Krásné Vánoce (banky)
Anny84 18. 12. 2017, 10:21
Tak tyhle kokosky nemají chybu, je to poprvé, kdy se mi opravdu povedly, krásně drží tvar a jsou chuťově výborné (Y) |:o) (clamp) Děkuji moc [A]
jome 13. 12. 2017, 9:26
(clamp) (clamp) (clamp)
lucinkamail 12. 12. 2017, 21:05
pekla jsem v sobotu a jsou to nejlepší kokosky, které jsem kdy jedla, pekla jsem poprvé, ale zařazuji do vánočních receptů (Y)
juhelka 13. 12. 2017, 6:36
@lucinkamail Děkuji (banky)
momotylik 11. 12. 2017, 17:10
Prosím vás ten cukr zaslehavat mixérem?
juhelka 13. 12. 2017, 6:35
@momotylik Ano, mixerem
lumen 11. 12. 2017, 14:26
Dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné.Děkuji.
juhelka 13. 12. 2017, 6:35
@lumen (L)
Coxa 9. 12. 2017, 23:10
Chystám se vyzkoušet - jak dlouho před Vánocemi se pečou? Už je čas? ,-)
juhelka 13. 12. 2017, 6:35
@Coxa Klidně už můžete, já je dělám, když mi "vyjdou" bílky
brunda29 23. 12. 2016, 12:38
luxus..Není co dodat (Y) (Y) :-) :-) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
Zdenikv 11. 12. 2016, 19:44
Jsou výborné, už je mám upečené a z poloviny snědené :-)
kristas 11. 12. 2016, 17:06
Jsou to ty nejlepší,nejchutnější, prostě nej. kokosky ze všech (Y). Tohle jsou slova mého syna a já souhlasím. :-)
jananovazak 29. 8. 2016, 0:49
(Y) (Y) (Y)
simonakl 20. 12. 2015, 12:52
Zrovna peču kokosky v troubě, já kokos nejím, takže musím vyčkat až co řeknou ostatní ,-)
kleinatko 20. 12. 2015, 7:42
Teď dělám (Y) (Y) (Y)
kleinatko 20. 12. 2016, 22:23
@kleinatko Tak letos dělám znova (Y) (Y) (Y)
Zuzanaa 15. 12. 2015, 13:21
Jsou luxusní. Chuťově výborné. Těsto perfektní. Dala jsem domácí strouhanku a o dost méně cukru, přijde mi velké množství cukru na jednu dávku. Zítra peču znova (snehulak)
juhelka 13. 12. 2017, 6:37
@Zuzanaa Také občas dám méně cukru
Zrušený účet 13. 12. 2015, 12:37
Pekla jsem na takové té černé folii, sundavat z plechu šly bezvadně. Při pečení se nerozlévaly, zachovávaly tvar. Chuťově jsou výborné. Díky za tento recept. Večer upeču ještě jednu várku, bála jsem se, jaké budou a pak i ze 4 bílků se lépe sníh zpracovává a prohřívá než z 8-mi. (F)
Mmargarita 12. 12. 2015, 22:06
Tak to musím hned vyzkoušet, díky :-$
bj5462 10. 12. 2015, 21:22
Prave jsou upecene a naprosto luxusni,dik za recept (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie