Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Nakládaná kuřecí prsa

0.0
Nakládaná kuřecí prsa

Potřebné ingredience

0,75 kg kuřecích prsou (vykostěných), strouhanka, 15 dkg eidamu. Na marinádu:1 bílý jogurt (já dávám 150g), 2 lžíce hořčice (já dávám plnotučnou), 3 stroužky česneku, 2 vejce, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř, oregáno

Postup přípravy

Kuřecí prsa jemně naklepeme, já je taky nařežu na menší kousky (nemusí být) a potom vložíme do připravené marinády - je to taková hustší směs. Předem upozorňuji, že marinády je poměrně hodně, myslím, že by stačilo o třetinu méně marinády (ale raději uvádím původní rozpis - jak jsem ho dostala). Maso marinujeme minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc.
Druhý den vyjmeme maso z marinády, která ulpěla na mase - to tak ponecháme a obalíme ho v nastrouhaném sýru a nakonec ve strouhance a smažíme ho na pánvi.
Když jsem tuto ňaminu dělala posledně, tak jsem v roztržitosti nasypala nastrouhaný eidam už předem přímo do marinády. Nechala jsem to tedy tak a druhý den jsem maso obalovala už jen ve strouhance. A bylo to dobré taky:-))
Příloha: americké brambory nebo hranolky, zelenina, tatarka.

Doma toto jídlo miluje i můj vybíravý manžel, děti taky, takže většinou nezbude.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SONULKA 11. 12. 2014, 8:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
iveta.pazderova 12. 3. 2008, 19:11
Milá Oldřiško.Dneska jsem dělala to masíčko.Byla to jedna báseň.Moc to bylo (Y) i manžel si pochutnával.Moc děkuji za recept.Ivet. (F) (F) (F) (D) (D) (D) (D) (clamp) (clamp) (clamp)
volvox 12. 3. 2008, 21:30
@iveta.pazderova Jak potěší, když manželka boduje u svého mužíčka, že? Tak jen tak dál! Mějte se a držím palce v dalším Vašem kuchtění (pl) (B) (hello) Oldřiška
mnamnulka 10. 3. 2008, 11:01
Včera jsem recept vyzkoušela. Bohužel jsem zapomněla naložit maso den předem, tak se marinovalo jen asi 2,5 hodiny, ale stejně to bylo naprosto úžasné žrádlo. Marinády je opravdu hodně, ale to mě vůbec nevadilo - nalila jsem do marinády mléko, šup s tím do kastrůlku a za chvilku byla hotová výborná omáčka. Syn když cítil, jak to krásně voní, tak i SÁM prostřel stůl!!! Opravdu SUPER nedělní obídek. Díky.
volvox 11. 3. 2008, 21:11
@mnamnulka Vidíte, to je nápad (Y) s tou omáčkou (clamp) (clamp) (clamp), to mne nenapadlo *-) *-) *-), určitě to taky zkusím :-) Vaření zdar!!! (pl) Oldřiška
aleša 27. 2. 2008, 17:54
Ten jogurt malý nebo velký? (F)
volvox 29. 2. 2008, 13:07
@aleša Paní Aleno, ten jogurt dávám 150g, pokud chcete více směsi,můžete dát i větší, ale myslím,že je toho pak zbytečně hodně. Tak ať se dílo vydaří (Y) Oldřiška
KOFI 25. 2. 2008, 17:01
Tak jsem Váš recept vyzkoušela u příležitosti naší rodinnné oslavy a musím říct, že to byla náááááramná dobrůtka (clamp) (clamp) (clamp) Fakt jsme si moc pochutnali (pl) (B) (Y). Určitě to zase byrzy uvařím (Y) (Y) (Y)
volvox 26. 2. 2008, 13:22
@KOFI Jé, to jsem ráda! Hlavně že chutnalo (Y). Moc zdravím, Oldřiška

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie