Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 169 návštěvníků)

Domácí sýr Lučina

0.0
Domácí sýr Lučina

Potřebné ingredience

Našla jsem na FB..a protože miluji Lučinu, vyzkoušela jsem a opravdu lahůdka..:- Domácí sýr Lučina... :-) 3x 500ml velké Selské jogurty Hollandia (čím kvalitnější, tím lepší) 1 smetana 200 ml , 1 lžička soli (malá, zarovnaná, ale můžete dát i méně)

Postup přípravy

Vše smícháme a vzniklou hmotu dáme do cedníku, do kterého jsme předtím dali plátýnko (já dala čistou utěrku... :-) ). Cedník dáme nad misku nebo kastrolek do lednice na 24 hodin vykapat.
Vzniklou syrovátku můžeme dál použít do vaření nebo pečení. Z tohoto množství ji bylo víc jak půl litru.
Hotový sýr si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme v lednici. Měl by takto uchovaný vydržet docela dlouho, prý až 3 týdny...
Dá se dochutit bylinkami, česnekem, paprikou, šunkou...
Chuťově je krémovější a opravdu moc dobrý!!! :-)
Něco jako Lučina - Jogurtina...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristynahal 31. 5. 2014, 18:47
Dobrý večer maminky, chtěla bych to také vyzkoušet, Lučinu máme moc rádi. Kolik asi množství Lučiny z těch 3 jogurtů je? Vyjde to levněji než kupovaná?
gabb 22. 3. 2014, 10:43
(Y) (Y) (Y) bezva nápad (Y)
hanulina77 14. 6. 2013, 22:43
Dnes jsem ji dělala a je úžasná (Y) (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept. (F)
liba1963 15. 5. 2013, 19:39
Taky jsem vyzkoušela,za chvíli vyzkouším,ale co s tou syrovátkou??? *-) Je na něco použitelná??? *-) Právě jsem vyzkoušela a je výýýýýýborná!!!!!!!!!!!!!Příště dám jen trošku soli. Moooooc děkuji za receptík (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
burlei 27. 4. 2013, 9:25
(Y) (Y) (Y)od te doby co delam tenhle syr jinej deti nechteji (clamp) (clamp) (clamp) (X) (Z) (F) (F) (F)
Jarča Vesecká 24. 4. 2013, 19:49
Recept jsem vyzkoušela a je moc výborná. Holky jen jsem se vás chtěla zeptat, na co používáte syrovátku? Předem vám moc děkuji. (clamp)
mumlina (upraveno) 17. 4. 2013, 18:04
tak mám překapáno, z 1 velkého jogurtu Hollandia a 1 zakys. smetany Zott a trochu soli a je to naprosto vynikajíc,úplně mě to uchvátilo
jarla 15. 4. 2013, 18:05
vyzkouším (Y)
OlivkaC 14. 4. 2013, 10:35
Taky dělám , :-)ale nedávám tam už žádnou smetanu,jen ty jogurty :-)a sůl a je úžasná a dietnější :-D :-) (smich)
Štěpula 14. 4. 2013, 10:53
@OlivkaC Také dělám jen z jogurtů :-),vyzkoušela jsem i variantu se smetanou ale vrátila jsem se k méně tučnější variantě |:o)
mevau 23. 3. 2013, 13:57
TAKY DĚLÁME.......VÝBORNÝ A MNOHEM LACINĚJŠÍ NEŽ KLASICKÁ LUČINA.........JÁ DÁVÁM ZAKYSANOU SMETANU S TOU JE TO JEŠTĚ LEPŠÍ...... (Y)
reena 22. 3. 2013, 9:40
Dneska vyzkouším :-) Recepetík vypadá moc dobre , děkuju za inspiraci :-$
martina.in 22. 3. 2013, 8:26
Recept je výborný, já jsem dala jen jeden 0,5kg jogurt + jednu kysanou smetanu + 1 ČL soli. Po překapání zelenou cibulku a výsledek je vynikající!!! Díky za inspiraci. (F) (F)
P.A.V.L.A 21. 3. 2013, 18:37
Díky (Y) (Y) (Y)
Atek 20. 3. 2013, 13:13
Tak jsem taky neodolala a vyzkoušela.Je opravdu výborný.Dík za recept (Y)
Káťa V. 20. 3. 2013, 11:32
mám tento recept od tety a fakt supr (Y)těšim se na léto,až přidám bylinky ze zahrádky |:o)
marky18 18. 3. 2013, 21:25
Díky za tip (clamp) (Y)
tulipanka 18. 3. 2013, 19:24
(Y) (Y) (Y)
Hannah25 17. 3. 2013, 13:22
Výborný. Dělala jsem tedy z bílých jogurtů zn. Zoot, ale nemá chybu i tak. Určitě budu dělat častěji !
kristýnečka 14. 3. 2013, 21:26
Já lučinu taky mám moc ráda,ale v tomhle spíš cítím jogurt. Chutná spíš, jak jogurtová lučina než ta klasická.
estepanova 14. 3. 2013, 20:22
Prosím, jak dlouho vydrží syrovátka v lednici, máte někdo zkušenosti? Díky. Eva *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie