Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 153 návštěvníků)

**Můj kynutý rybízový koláč s tvarohem**

5.0
**Můj kynutý rybízový koláč s tvarohem**

Potřebné ingredience

**500g polohrubé mouky**80g jemného krystal cukru**1 vanilkový cukr** **2 žloutky**21g čerstvého droždí (1/2 kostky)**100 g másla **250ml vlažného mléka**špetka soli**citronová kůra** Náplň: **2 kostky tvarohu**1 žloutek**cukr dle chuti,aby to bylo spíš sladší** Drobenka: **polohrubá mouka**práškový cukr** máslo**dále obraný rybíz cca 400 až 450g**

Postup přípravy

**Těsto připravíme buď klasickým způsobem (návod naleznete u mě v receptech - recept na kynutý koláč s povidlím a tvarohem) a nebo v pekárně.**Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, mléko ohřejeme,aby bylo vlažné, máslo si rozpustíme,ale nesmí být vřelé**Vkládáme do pekárny v tomto pořadí: mléko, rozdrobené droždí, žloutky, rozpuštěné máslo, oba cukry, poté přidáme mouku, uděláme do mouky důlek, dáme špetku soli a zahrneme, nakonec můžeme přidat trošku citronové kůry a zapneme program těsto.**Po ukončení programu,kdy je těsto nakynuté ho vyklopíme na vál, můžeme trošku propracovat, já už nepodsypávala,nebylo to potřeba.**Těsto rozdělíme na dvě části.**První vyválíme na tenký plát o rozměrech klasického plechu a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.**Oba tvarohy smícháme s cukrem dle chuti, přidáme žloutek, pokud se nám zdá tvaroh řídký (je to podle druhu,každý je jiný), přidáme trošku maizeny.**Tvaroh natřeme na první plát těsta, přiklopíme druhým plátem, ten nahoře propícháme vidličkou,aby se při pečení nezvedal.**Poklademe rybízem, posypeme drobenkou.**Na drobenku si v misce smícháme na kostičky nakrájené studené máslo s prášk.cukrem a moukou dle potřeby a prsty zpracujeme žmolenku.**Pečeme na horkovzduch 160C cca 45min.,než okraje zezlátkou (pozor,aby bylo těsto s tvarohem propečené).**Vychladlé krájíme na řezy a poprášíme moučkovým cukrem.**

**Vykynuté těsto v pekárně*Program těsto**

**Upečený koláč**

:-)

**Nakrájený**

:-)

**Úžasně osvěžující, ideální letní snídaně :-)**

**Můžete péct i s jiným ovocem...........např.s meruňkami**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marti W. 13. 8. 2020, 21:25
(Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 13. 11. 2016, 8:54
(Y)
Žirafka1 15. 11. 2016, 18:34
@P.A.V.L.A (F) (L) (hello)
Jxsara 12. 11. 2016, 16:58
Martinko díky za skvělý a nejlepší koláč ...těsto je užasné...všem moc chutná a peču často (Y) (L) Dnes s mraženými mnou nasbíranými borůvkami
Žirafka1 15. 11. 2016, 18:39
@Jxsara A pokud by Vás zajímalo, tak zde mám blog o vaření a je zde mnohem více receptů třeba i na kynuté těsto :-) (flower) https://www.facebook.com/zirafka1/
Žirafka1 15. 11. 2016, 18:33
@Jxsara (L) (F) (objimam) Dobrý den Zdeničko :-) to mě moc těší, mám radost, že se Vám s těstem dobře pracuje a že chutná (y) Pěkné dny Vám přeji (pusa)
Anny84 6. 9. 2016, 9:31
Nejlepší kynutý koláč (Y) |:o) (clamp) Děkuji za recept (F)
Žirafka1 9. 9. 2016, 18:13
@Anny84 To jsem moc ráda Aničko :-) ...........děkuji (F) (L)
P.A.V.L.A 26. 7. 2015, 20:49
(Y) (Y)
Žirafka1 27. 7. 2015, 13:26
@P.A.V.L.A (L) (hello)
Evasma 26. 7. 2015, 17:33
Vynikající ... opravdu velmi dobré. (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 27. 7. 2015, 13:25
@Evasma Evi, děkuji :-) škoda,že u nás na zahradě nemáme více rybízu :-) ,-) Těsto je ale libovolně použitelné pro jakýkoliv druh ovoce :-) Mějte se pěkně (flower) (hello)
Simonecka2007 14. 3. 2015, 21:27
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 15. 3. 2015, 19:31
@Simonecka2007 (L) (F) (hello)
eri368 14. 3. 2015, 20:57
Martino (Y) (Y) vynikající! Mám mražák plný rybízu, už vím co s ním :-) (hello)
Žirafka1 15. 3. 2015, 19:31
@eri368 (F) (L) Eriko, děkuji .............. to se máte,že máte mražený rybíz, já bohužel budu muset počkat do další úrody :-) (hello)
Káťa V. 25. 7. 2014, 11:18
Měla jsem doma meruňky a tvaroh a zaujal mě Váš recept a je supr,podruhé jsem ho dělala s borůvkama a je lepší dát na vrch kyselejší ovoce.Děkuji za recept,jiný koláč už dělat nebudu (Y) (Y)
Žirafka1 25. 7. 2014, 12:09
@Káťa V. (Y) :-) (L) Dobrý den Katko, tak to mě velice těší. Já jsem koláč včera pekla taky s meruňkama (ty naše jsou kyselejší,když se upečou,takže jsem je musela naopak před pečením ještě lehce na přání manžela pocukrovat :-) ) (flower) Mám radost,že Vám chutná. Hezký víkend ........... (hello) (plaz) (drink)
prokuli 5. 7. 2014, 19:53
V týdnu jsem zkoušela a super! Pro velký úspěch, zítra budu pect znovu ;)
Žirafka1 5. 7. 2014, 20:08
@prokuli (L) (F) (L) (F) Moc děkuji za kladný komentář :-) Já ho včera pekla pro změnu s meruňkami :-)..............také výborné (hello) Zdravím Vás.........hezké léto (plaz) (drink) (plavec)
*evika* 5. 7. 2014, 19:31
(Y) výborný :-)
Žirafka1 5. 7. 2014, 20:07
@*evika* (Y) :-) (F) Milá Evi :-) děkuji. Já ho nedávno také pekla :-) (flower) (hello)
mirkaberkys (upraveno) 6. 4. 2014, 11:47
Zeptám se, můžu dát těsto jen v jedné vrstvě? To by tomu nemělo ubrat na chuti, ne? http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4564781
Žirafka1 13. 3. 2014, 10:55
@mirkaberkys Dobrý den Mirko, (F) :-$ myslíte to tak,že by jste vynechala tvaroh a nebo dala tvaroh nahoru? :-$ Klidně to jde i bez toho tvarohu a jednu vrstvu určitě dát můžete. Já dávám dvě vrstvy uvnitř s tvarohem proto,že koláč je pak vláčnější a navíc moji kluci tvaroh doslova vyžadují :-) ,-) (flower) Ať se Vám povede a ať chutná (hello)
babkamt 12. 3. 2014, 7:51
Chutný koláč. Ovocie sa dá obmieňať. (Y) (F) :-)
Žirafka1 12. 3. 2014, 10:03
@babkamt :-) (F) (L)Mirko, děkuji za příspěvek (hello)
Meryem 12. 3. 2014, 1:01
Chtela jsem se zeptat, muzu pouzit i tvaroh z vanicky? ,-) :-$ Diky |:o)
Žirafka1 12. 3. 2014, 9:58
@Meryem Dobrý den Peti, :-$ (F) ano klidně použijte i vaničkový a pokud se Vám zdá příliš tekutý,přidejte trochu maizeny (kukuřič.škrobu) a nebo popřípadě i vanilkový puding v prášku. (Y) Také žloutek v tvarohu pomůže při pečení,aby se neroztekl. Ať Vám koláč chutná (flower) (hello)
ZlatuseE 14. 2. 2014, 16:58
(Y) (Y) (Y) (Y)....Děkuji...je dokonalý!!!!!!!!!!!!!...peču ho již poněkolikáté a vždy je super!!!!!.... |:o) |:o) |:o)...pa Zlatka
Žirafka1 14. 2. 2014, 17:41
@ZlatuseE (F) (F) (F) (F) Dobrý den Zlatko :-) děkuji ............ jsem moc ráda,protože tento recept je mnou osobně vymyšlený a celkem dlouho pilovaný,takže jsem na něj ,-) ,-) ,-) tak trošku pyšná ,-) Opravdu jste mě mile potěšila a jsem ráda,že jsem snad tak trošku přispěla k pohodě u Vás doma, když všem chutná a všichni Vás chválí :-$ (flower) Mějte se pěkně a pokud budete mít chuť vyzkoušejte i nějaký další z mých receptů (hello) Martina
Jitulanda 2. 8. 2013, 13:19
Tak koláč teda těstíčko se krásně vyhnětalo ručním hnetákem...kyne a jsem zvědavá...máme švestky , tak se budeme těšit ....děkuji za receptík, mám opsaný |:o)
Žirafka1 2. 8. 2013, 14:13
@Jitulanda (Y) :-) Jity, dejte vědět, jak buchta dopadla a hlavně,jestli Vám chutná (flower) (hello)
Jitulanda 2. 8. 2013, 22:32
@Žirafka1 Tak zkoušela jsem mnoho druhů kynutých koláčů, ovšem tento je naprosto nejlepší a t myslím opravdu vážně, hnětasla jsem ho ručním hnětačem, těsto kynulo nádherně a upečený je krásně nadýchaný, těstíčko samo osobně je moc dobrý...takže závěr, koláč 1 plech spapaný a druhý čeká na manžela až dorazí v noci z práce, mám opsaný receptík a určitě budu rozdávat ...děkuji moc a hezký večer J. |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (leto) (leto) (leto) (leto) (plavec) (plavec) (plavec)
Žirafka1 2. 8. 2013, 23:11
@Jitulanda (Y) :-) (L) Dobrý den Jity, ani nevíte,jak jste mě svým komentářem potěšila :-) :-) :-) Toto těsto je totiž léta mnou vylepšované a zkoušené,až do této fáze. Když jsem s kynutým těstem cca před 15-ti lety začínala, byla to totiž dost hrůza. Chtělo to prostě jen čas a trpělivost (F) Manžel má nejraději kynuté buchty,takže peču často a na mnoho způsobů. ,-) Budu ráda,když se buchta povede i ostatním maminkám, pokud se o recept s některou kamarádkou podělíte. Mějte se moc pěkně (flower) (hello) Martina a (child2) (Z)
markuš 26. 7. 2013, 13:36
Dopečeno ,,je výborný , doufám že bude zítra taky ještě tak dobrý vezu ho totiž s sebou na návštěvu,,,,,,,,,,,,,, (Y)
Žirafka1 26. 7. 2013, 17:50
@markuš (Y) :-) (L) Markétko, děkuji za pochvalu (flower) Zítra bude určitě pořád dobrý, jen malinko zvlhne drobenka na povrchu díky ovoci, ale chuti to nijak neubírá (F) Pěkný víkend (hello) Martina
koblizecek 24. 7. 2013, 18:29
Ten pecu velice casto i v zime.Davam rybiz do mrazaku a rodine,uz kolac leze krkem. ,-)
Žirafka1 24. 7. 2013, 20:28
@koblizecek ,-) (hello)
JANUŠKA. 24. 7. 2013, 0:46
Tak super,moc nám chutnal,pěkně letně osvěžující (child1),dík za tip |:o) |:o) |:o)
Žirafka1 24. 7. 2013, 10:29
@JANUŠKA. (Y) :-) (flower) Dobrý den Miluško, těší mě,že jste se nechala inspirovat mým receptem a že se buchta povedla (hello) Hezké letní dny Martina (plaz) (jablka) (drink)
Iveta21 22. 7. 2013, 16:44
Těsto na jedničku, krásně vykynulo, skvěle se s ním pracovalo, už je v troubě, voní krásně, ještě dám vědět, jak chutná. (zajic) (Y)
Žirafka1 22. 7. 2013, 22:52
@Iveta21 :-) (L) Ivetko, děkuji. Těším se,že napíšete,jak koláč chutnal? (F) (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie