Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 123 návštěvníků)

Babiččiny domácí kynuté buchty - PRO MĚ BEZKONKURENČNÍ !!

0.0
Babiččiny domácí kynuté buchty - PRO MĚ BEZKONKURENČNÍ !!

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 0,75 kg - hl. mouky ,1ks droždí (42g), 20 dkg -Hery, 20 dkg - cukru,1malá lžička soli,250ml - mléka (ROZHODNĚ NE ODSTŘEDĚNÉ!),1. van. cukr, 1 žloutek.

Postup přípravy

Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít. (max. do 20min cca 2cm).
Všechny suroviny smícháme dohromady včetně kvásku - tuk musí být rozehřátý, avšak ne vařící ! a mouka by neměla být úplně studená.Vypracujeme těsto - při vypracování nesmí být těsto tuhé !Necháme cca hodinu vykynout.Poté si uděláme z těsta kuličky, které prsty proměníme v placky., které plníme náplní (tvarohová - smícháme tvaroh, vejce, vanilkový cukr, cukr, popř. rozinky - POZOR NESMÍ BÝT ŘIDKÁ - pro zhousnutí přidávám trochu prášku van. pudingu, čokoládová - na buchty přímo lžičku granka a slzička másla). Důkladně uzavřeme a dáme na olejem vymazaný plech. Buchty klademe těsně vedle sebe (tam kde se dotýkají ještě pomazávám olejem - jdou potom lépe oddělit). Vyskládané na plechu necháme ještě cca 30min kynout. Poté pomažeme olejem vršek buchet a vkládáme do předem rozehřáté trouby a pečeme zhruba na 150-160 stupňů okolo 35min. ( buchty je třeba hlídat, každá trouba peče jinak, na vrchu musí být zlatavé).
Tyhle buchty dělávala moje babička, mohla sem se po nich vždy utlouci !! :-)) dobrou chuť!

PS: Buchty hodně ovlivňuje kvalita mouky, nejlepší je ta česká a ještě lepší přímo od mlynáře!

Vypracované těsto před vykynutím.

po vykynutí....

Dělala sem zrovna "čokoládové" - granko a kousek másla :-) všichni je milujeme.

... před vložením do trouby

po vyndání....

DOBROU CHUŤ !!! :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 7. 3. 2015, 19:01
(Y) (Y) (Y)
Ninouš 23. 1. 2015, 21:31
Tak ty vypadají úžasně (L)-určitě vyzkouším. (Y) :-)
JOHANKA.M (upraveno) 23. 1. 2015, 23:39
Delam na zitrejsi snidani. (C)Testo se mi zda tuzsi nez jsem zvykla, nevim jestli to tak ma byt nebo ne.Tak jsem zvedava na vysledek.Diky tomu jak bylo testo tuhe tak ani moc nemohlo nakynout.S testem se pracovalo dobre nelepilo se ale buchty zas tak prevratne nejsou jak tu pisou jine mamky,takze zustanu u toho sveho osvedceneho receptu.Mame radeji nedychanejsi.
markyta01 7. 3. 2015, 16:13
@JOHANKA.M Sto lidí sto chutí (L) děkuji za názor :-)
jananovazak 20. 9. 2014, 23:28
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Aušus 20. 9. 2014, 21:35
(Y)Musím uznat, že tyto buchty jsou úžasný. Plnil jsem je povidlama a snědl bych je na posezení. Určitě je budu dělat častěji. Díky za poslání receptu superko (Y)
markyta01 24. 9. 2014, 10:04
@Aušus děkuji za príma komentář :-) (F)
cernyandel 4. 11. 2013, 18:43
a skousel to nekdo vymastit sadlem? ,-)
markyta01 27. 11. 2013, 12:00
@cernyandel zkuste a dejte vědět :-) (Y)
Kafíčková 20. 10. 2013, 18:52
Dobrý den....dnes jsem vyzkoušela váš recept a musím říct,že buchty byli naprosto famózní |:o) |:o) |:o) od teď budu péct jen tyto (L) děkuji (F)
markyta01 27. 11. 2013, 11:59
@Kafíčková to není receptem.... to je zlatýma českýma ručičkama (L) (F)
saralo 10. 9. 2013, 15:36
Naprosto luxusní - teď jsem je dodělala a jsou výborné. Vyzkoušela jsem několik receptů, ale tenhle je ten pravý :-) (L)
Zdenulinka 3. 8. 2013, 19:00
Můžu prosím zadělat a nechat vykynout těsto v pekárně? Díky (F)
markyta01 13. 8. 2013, 11:53
@Zdenulinka bohužel pekárnu nemám, takže opravdu nevím *-) ... asi by to šlo, ale u mě není nad klasický "babičkovský" postup, já jsem takový klasik, že kdybych doma měla starou pec tak v ní peču a buchty dávám kynout k ní... (smich) ,-)
novackova 2. 8. 2013, 14:01
(Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
superka 2. 8. 2013, 13:05
Recept je úplně skvělý, moc jsme si pochutnali. Na druhý den nám jich zbylo jen pár, ale i tak jsou výborné. Nejlepší byly, když jsme je chutnali ještě horké, přímo vytažené z trouby. A vůbec nic se nesrazilo. Dělala jsem půl s marmoškou a půl s tím grankem jako máte Vy. Příště ale dám do těch grankových víc náplně :-) Jiné Honzovky už dělat nebudu, tenhle recept je opravdu super.
markyta01 13. 8. 2013, 11:48
@superka sem ráda, že mají úspěch :-) (clamp) (L)
nekup to 13. 7. 2013, 19:32
Před chvilkou jsem je vytáhla z trouby a hned jsem jednu vyzkoušela. Delikatesní, díky za recept (Y)
markyta01 14. 7. 2013, 11:47
@nekup to Jé to sem ráda, že buchta chutnala :-) (clamp) ..... jen jsem ještě do receptu zapoměla napsat, že by se měli nechat na pekáči vychladnout, jinak se "srazí".... *-) tak snad se to povedlo, jsou výborné a druhý den - déle nám nikdy nevydrží :-) ,-)
nekup to 14. 7. 2013, 13:14
@markyta01 Vyšťourla jsem jí opatrně, nic se nezdrclo, dneska se dojídaly k snídani a fakt bomba, neztvrdly, krásně vláčné i druhý den :-) prostě buchty jedna báseň (F)
jazina 11. 7. 2013, 19:43
Určitě vyzkouším, i s tím grankem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
septulka 11. 7. 2013, 13:59
Vypadaji skvěle (Y) (Y) (Y) (zajic)
anešis 11. 7. 2013, 13:52
Na receptu mě zaujala poznámka ROZHODNĚ NE ODSTŘEDĚNÉ! a taky ta granková náplň (H) Takže nakoupím suroviny a určitě vyzkouším! (Y)
markyta01 13. 7. 2013, 17:53
@anešis vyzkoušejte a určitě dejte vědět jak se povedly !! :-) ...... doufám, že budou mít alespoň z části stejný úspěch jako u nás |:o)
lidare 10. 7. 2013, 21:41
(Y) :-)ty jsou božské,mňam (C) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie