(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Dětská domácí přesnídávka
Potřebné ingredience
3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.
Postup přípravy
Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucia7
(upraveno)
2. 10. 2009, 18:37
Dobrý den Pavli, asi tady budu za hloupou, ale ještě jsem nikdy nic nezavařovala. Proto mám tento dotaz. Když dám hmotu do skleniček (může být i od dětské stravy s těmi šroubovacími víčky?), tak se to dává na plech do trouby? A to mám na ten plech nalít vodu? Popř. kolik? Dostali jsme dnes jablíčka a já bych ráda malé udělala přesnídávky, ale nevím přesně, co a jak. Moc děkuji za radu. Lucka
Pája a Ája
(upraveno)
2. 10. 2009, 19:06
@Lucia7
Dobrý den, já to dávala do skleniček šroubovacích po přesnídávce. horké naplnit, zavřít(utáhnout ) a otočit dnem vzhůru. a nechat vystydnout. víčka se chytí. takže se nebojte ničeho. Neplesnivěli mi. Skladuju ve sklepě. v receptu to je sice napsané jinak, ale ulehčuju si co se dá.
Lucia7
(upraveno)
2. 10. 2009, 19:30
@Pája a Ája
Moc děkuji , to je super, bude to ještě rychlejší, hned večer až malá usne to jdu zkusit. Když si vzpomenu na ty hromady skleniček od kupovaných hotových příkrmů, co jsem loni povyhazovala...ty by se teď hodily. Děkuji za receptík a radu a přeji hezký večer
zdobivá
(upraveno)
10. 8. 2009, 14:09
Pavlí ,přesnídávku jem dnes dělala z broskví a je úžasná,super mňamka . Moc děkujeme za tip! Pochutnáme si
zdee
(upraveno)
9. 8. 2009, 20:05
Dnes jsem ji zkoušela, broskvovou, dělala jsem jen z poloviny, právě zavařuji, ale zdá se mi dost řídká, no, uvidíme, jak to celé dopadne
zdobivá
(upraveno)
10. 8. 2009, 13:24
@zdee
Zdenko,mohu se zeptat,jak dopadla přesnídávka? Zrovna jí také vařím a mám obavy,ty samé jako vy. Snad to bude dobré.
zdee
(upraveno)
10. 8. 2009, 20:26
@zdobivá
řídká zůstala bylo by lepší i na tu poloviční dávku dát celý puding, ale chuťově vcelku pohoda, jen je z toho teď spíše broskvový nápoj
uhelenky
(upraveno)
17. 6. 2009, 15:23
Dobrý den, od kolik měsiců ji může prcek dlabat? děkuji. Helča.
Kocca
(upraveno)
20. 8. 2008, 14:58
Dneska jsem dělala z hrušek a je moc dobrá. Doufám, že se mi nezkazí.
Pája a Ája
(upraveno)
25. 8. 2008, 7:04
@Kocca
Děkují za chválu. se máte že máte hrušky, my loni strom pokáceli,už byl špatný a už žádný jiný nebude.
Alčásek
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:46
Dobrý večer Pavli, přesnídávky jsem dělala z broskví, je lepší, než z obchodu. Recept je jednoduchý, nic se na tom nedá zkazit. Děkuji za tip, Alena.
sharien
(upraveno)
31. 7. 2008, 10:06
Tak pridam zlepsovak: neloupat, nevyjadrovat: rozvarit a prepasirovat, pak mate cistou púresnidavku!!!!
hruska22
(upraveno)
29. 7. 2008, 16:21
holky a jak dlouho se to muže skladovat?kolko to vydrží?
Pája a Ája
(upraveno)
29. 7. 2008, 16:58
@hruska22
i 3 roky jsme to onehdy měli ve sklepě.
1984paja
(upraveno)
8. 6. 2008, 10:26
tak jsme vyskoušeli receptík hmmm to je ňamka. .To se to bude Nelince papkat
Jasminka.B
(upraveno)
28. 8. 2007, 8:22
...taky dělávám přesnídávky, ale místo pudinku protože škroby škodí-dávám do základní rozmixované jablečné směsi např . 1 kg banánů atď...prostě přimíchám jiné ovoce...
stramplicka
(upraveno)
27. 8. 2007, 23:05
Tak Pavli, právě jsem naplnila a sterilizuju Dělám z hrušek, nějak se nám urodilo a když jsem ochutnávala před plněním...... lahůdka!!!! Tak doufám, že mě s tím malý nevyhodí, většinou totiž co chutná mě, nechutná jemu Ale ta přesnída bude tak výborná, že si ji když tak zblajznu sama aspoň mi víc zbyde Díky za recept, Lucka
Pája a Ája
(upraveno)
1. 9. 2007, 15:59
@stramplicka
tak to mě moc těší,že chutná děkuji.
033
(upraveno)
26. 2. 2007, 12:32
Přesnídávky sem taky dělala úplně stejný postup fakt moc dobrý a navíc je to levnější než v sámošce,dětátka z vesnice dlabali jak o závod a vo tom to je
aduška
(upraveno)
7. 9. 2006, 15:55
holky, ty pudinky uvařit??? asi ne to je blbá otázka, co?
Magdik
(upraveno)
7. 9. 2006, 16:14
@aduška
já ty pudinky rozmíchám v trošce vody a šoupnu do rozvařeného ovoce, promíchám, chvilku povařím a plním
Nikkoleta
(upraveno)
6. 9. 2006, 5:43
Achjooo právě to loupání mne na ntom nebaví jinak my nic neva vykrajování vaření pak mixovaání,ale ty slupky zatracená práce.
Pegr
(upraveno)
5. 9. 2006, 14:40
Dělám podobnou (2,5 kg ovoce, vodu dle potřeby, 20 dkg cukru nebo dle sladkosti ovoce méňě, 1 vanilkový sukr, 1 vanilkový puding). My máme doma hlavně letní jablíčka a malému z nich přesnídávka moc chutná, i když je taková nakyslosladká. Jinak teď jsem si pro další mimi udělala vármu místo s cukrem s hroznovým cukrem. A jedna vychytávka. Jablíčka oloupu, nakrájím na 1/4 a naházím do robotu, aby se rozsekala na jemné kousky, je to mnohem dřív uvařené.
Pája a Ája
(upraveno)
5. 9. 2006, 14:50
@Pegr
Mňam,mňam,mňam i tatínek rád papá. Ten je hlavně na maso,ale jak se k tomu nachomítne,tak do toho strčí nos.
Nikkoleta
(upraveno)
5. 9. 2006, 6:25
Prosím Vás aty jablíčka loupete před vařením?Já ano,ale přemýšlím,co by to udělalo neloupat je a zkoušet to z kupovaných jablek je nesmysl.
Pája a Ája
(upraveno)
5. 9. 2006, 14:31
@Nikkoleta
Ano,jablíčka oloupu a vykrájím jadřince. Já tomu sice říkám,že je očistím ,ale myslím tím toto. Broskve jsem třeba také loupala,ale meruňky ne.
Jana V.
(upraveno)
5. 9. 2006, 13:43
@Nikkoleta
Já je loupu a odstraním jádřinec.
Jana V.
(upraveno)
2. 9. 2006, 12:18
Já dávám na 1 kg ovoce 1 pudink. Cukr dávám podle chuti - přírodní hnědý. Je moc dobrá, už jsem udělala kolem 100 skleniček. Je možné dělat z jablíček a přidat např. jahodové pudinky a je z toho jahodová.
Magdik
(upraveno)
2. 9. 2006, 11:47
Taky jsem malým prckům dělala a dělám, hlavně z jablíček ze zahrádky, akorát je nemixuji, ale rozvařené přepasíruji a místo vanilkového pudinku dávám ananasový, ten se nám chuťově osvědčil nejvíc.
Pája a Ája
(upraveno)
5. 9. 2006, 14:34
@Magdik
Samozřejmě,že se vše může obměňovat a pokaždé jiná chuť. Tento recept je napsaný jako základní.