Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bezmléčný dort

0.0
Bezmléčný dort

Potřebné ingredience

Na piškotové těsto: 6 vajec 320 g cukru 350 g mouky prášek do pečiva 200 ml vody 200 ml oleje Na krém: 250 g másla (Alsan-S nebo DelaKids) 3 vejce 140 g cukr 3 lžíce kakao Na potahovku: 60 ml studené vody 1 lžíce čiré želatiny Dr. Oetker 110 g pšeničného sirupu (popř. světlý med, glukóza) 1 kg cukru (nejspíš nespotřebujete celé) barvivo aroma

Postup přípravy

Piškotové těsto:

Vejce ušleháme. Asi po sedmi minutách přidáme vodu, šleháme, potom přidáme olej, šleháme a nakonec přidáme prášek do pečiva a mouku.

Pečeme na cca 150 °C 35 minut, zkusíme špejlí a za předpokladu, že není hotovo, necháme ještě tak 15 minut. Záleží na typu trouby, mně peče pomalu.

Krém:

Krém je nutné dělat ve vodní lázni, kvůli vajíčkám.

Vejce, cukr a kakao dáme do hrnce. Ten ponoříme do hrnce s vodou, která vře. Alespoň 15 minut šleháme, aby se vajíčka "převařila". Necháme vychladnout, přidáme máslo a ušleháme. Já dávala DelaKids a krém chutnal velmi dobře.

Můj dort měl tři patra promazaná krémem + ozdobené boky a bylo potřeba dvě dávky.

Potahovka:

Trochu vody a želatinu dáme do hrnce a necháme asi 3 minuty bobtnat. Potom na plotně zahřejeme do rozpuštění a přidáme zbytek vody, sirup, popř. aroma a barviva. Jakmile je vše krásně spojené, nalijeme do misky s přesátým cukrem (pro začátek stačí tak 700 g). Pokud nestačí, postupně můžeme přidávat.

Hmotu smícháme. Když je zpracovaná, můžeme vyklopit (já nechala v míse a mordovala se s tím v míse) na linku a rukou zpracovávat. Z počátku se to lepí. Želatina bude měkká, tak bude ze začátku padat, proto ji dáme do sáčku a necháme tak 6 hodin "uležet" v pokojové teplotě. Nejlepší je udělat hmotu den a více dopředu. Pokud s hmotou nepracujeme, musí být zabalená, jinak vyschne.

Pokud chceme hmotu obarvit, postupujeme podle návodu na barvivu. S vodou i sirupem opatrně. Raději méně, než více. Popř. se dá sirup, voda i cukr přidat později.

Dort je sám o sobě kalorická bomba, ale jednou za čas se to může:). Potahovku jsme nejedli, protože je extrémně sladká, ale chtěla jsem zdobení, takže svůj účel splnila.

Přeji dobrou chuť.

P.S.: Recept na piškotové těsto je snad všude stejný, recept na krém jsem našla na internetu a poupravila jej pro bezmléčnou dietu, recept na potahovku je taktéž z netu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie