Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Tmavý jablkový koláč

0.0
Tmavý jablkový koláč

Potřebné ingredience

30 dkg nastrouhaných jablek , 15 dkg krupicového cukru, 15 dkg mouky(napůl hladkou s polohrubou), 100 ml oleje, 10 dkg nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, kůra z jednoho citrónu poleva:400 ml zakysané smetany, 10 dkg čokolády na vaření, tuk na vymazání, hrubá mouka na vysypání formy.

Postup přípravy

V míse vyšlehat šlehačem vejce s cukrem do pěny. Pak přidat olej, mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem, ořechy a nastrouhanou citronovou kůrou. Lehce zašlehat a nakonec vmíchat jablka.

Péct v dortové formě vyložené pečícím papírem, v troubě vyhřáté na 175C cca 40 minut (až se těsto nechytá na špejli). Po vychladnutí povrch koláče potřít zakysanou smetanou a nastrouhat nahrubo čokoládu. Já jsem tentokrát sypala skořicí, někdy pocákám čokoládovým topingem.
V originále je 400ml zakysané smetany, já dávám jen jednu 250ml, kterou ještě sladím vanilkovým cukrem.

Koláč je jednoduchý a přitom vypadá svátečně. Těsto je vláčné a ten, kdo má rád ořechy, si smlsne.

se zakysanou smetanou a šlehačkou

s čokoládovým topingem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie