Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 61 návštěvníků)

Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

0.0
Ražniči v kastrůlku -dekuji KOUDY

Potřebné ingredience

Ingredience •Vepřová krkovice •anglická slanina. •párek nebo klobása •cibule. •rajčatový protlak. •sůl •pepř Doporučená příloha •Chleba a pivo,americké brambory

Postup přípravy

Vezmeme kastrůlek podle počtu strávníků, na dno se dá lžíce másla ( do římského hrnce není třeba ). Dno se pokryje malými plátky naklepané krkovičky, vrstva se osolí a opepří. Na ni se naklade hojně cibule nakrájené na tenká kolečka nebo měsíčky.( když píšu hojně, tak tím myslím vrstvu, která zakryje maso ).
Další vrstvu tvoří tenké plátky anglické slaniny.
Mezitím si připravíme ochucený rajčatový protlak ( přisolí se a opepří, tchán říkával, že protlak musí být přesolený a přepepřený až skoro k nepoživatelnosti, doporučuji napoprvé raději méně soli a pepře, i když je pravda. že pokrm až neuvěřitelně sůl i pepř vstřebá).
Touto směsí se vrstva slaniny potře. Na to se rozloží pokrájená uzenina, poté znovu krkovice a to se opakuje do libovolné výše. Končí se masem.

Výhoda je, že se to může připravit třeba už v pátek, dát do chladničky a v sobotu až přijde návštěva, se kastrůlek vloží do středně teplé trouby ( 180–200° C) a za 45 minut je hotovo.

Pokrm se hodí hlavně na různé oslavy, kde z Vás budou všichni zůčastnění loudit recept ( Mnohokrát vyzkoušeno)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mata3636 14. 4. 2014, 13:17
Robím podobné a v lete do toho šupnem aj čerstvé paradajky a papriky. A k tomu uhorkový šalát, no mňam (Y)
SONULKA 14. 4. 2014, 12:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jana212 15. 10. 2013, 23:28
Bylo to luxusní. děkuju za recept. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
moncaull 3. 10. 2013, 19:17
(Y) už vím co zítra na oběd :-)
laskonka333 3. 10. 2013, 14:36
(Y)
bedla7 3. 10. 2013, 14:19
To vypadá mooc dobře (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie