Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Třívrstvé oříškové řezy

0.0
Třívrstvé oříškové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 50 g Hery, 90 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 PL pomerančové šťávy, pomerančová kůra, 120 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva (2 g), 100 g nasekaných lískových oříšků, 1 skořicový cukr. Náplň: 330 g očištěných jablek, 2 PL cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny, zašleháme pomerančovou šťávu, pak zašleháme prosátou mouku s práškem a kůrou (kupuji sušenou). Ručně vmícháme rozpuštěný a vychladlý tuk. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a hustě posypeme drobně nasekanými lískovými oříšky, smíchanými se skořicovým cukrem (připravíme si předem). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut. Upečený korpus překlopíme na čistý plech, odstraníme papír a necháme vychladnout. Plát rozkrojíme na 3 stejné pruhy.
Jablka nakrájíme na plátky, přidáme cukr a podle potřeby asi 2 PL vody a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha. (Kdo chce, přidá 1 Smeta-fix, já nedávám a drží to dobře i druhý den.)
Na tác položíme jeden díl korpusu oříšky nahoru, potřeme polovinou jablečné náplně, polovinou šlehačky, přiložíme druhý plát, lehce přitlačíme a naneseme zbytek jablek a šlehačky. Nahoru položíme třetí plát a pocukrujeme okraje.
Moučník uložíme minimálně na 1 hodinu do ledničky. Krájíme jedině nožem pilkou a zlehka, bez tlačení. Zákusek je výborný, řekla bych, že druhý den je proležený a ještě lepší.

Takhle vypadají celé řezy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 27. 11. 2013, 22:39
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp)
Fortice 27. 11. 2013, 8:40
Dobry den.Vyzkousela jsem (Y)a musim rici ze je uzasny |:o)vsem moc chutnal :-)
spero 27. 11. 2013, 22:07
@Fortice Zuzanko, děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že vám všem řezy chutnaly.
darinka30 22. 11. 2013, 21:10
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
rapro 21. 11. 2013, 19:25
Ivanko zase další lákadlo od vás :-) :-) :-)Že bych zase vyzkoušela? ,-) ,-) ,-)
spero 27. 11. 2013, 22:09
@rapro Radmilko, rozhodnutí je jenom na Vás. *-)
krišon 21. 11. 2013, 17:22
Vypadá famozně, jíst asi jedině vidličkou, lžičkou .... určitě vyzkouším, není ani tak pracný .... jen v té lednici těžko vydrží do druhého dne ... bojim, bojim, jedině, že ho spojím až půjde rodina spát a bude jistota, že už do lednice nepůjdou šmejdit ....
spero 21. 11. 2013, 19:22
@krišon Alenko, ano, jedině vidličkou nebo lžičkou a i když řez stojí na tácu dobře a nepadá, na talířek doporučuji položit, líp se pak lžičkou krájí.
krišon 21. 11. 2013, 21:22
@spero Určitě je vyzkouším - je to za slušnou cenu kopec parády ....přemýšlím o tom,, že bych nahoru dala mandle, máme je raději než lískové ořechy
Evicka-móda 21. 11. 2013, 12:06
(Y) Teda to vypadá nádherně,ale taky určitě i skvěle chutná (clamp) (clamp) hned bych si dala (zajic)
latte 21. 11. 2013, 11:58
nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hantonie 21. 11. 2013, 10:52
no to musí být mnamka :-o (Y) (Y) o víkendu jdu do tojo (clamp) (clamp) (clamp)
Boňule 21. 11. 2013, 10:21
To vypadá naprosto úžasně! (Y)
kellystova 21. 11. 2013, 8:22
Ivanko, díky za vložený recept (clamp) (clamp) (clamp) (L)
laskonka333 21. 11. 2013, 7:30
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie