Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 148 návštěvníků)

Marcipánová hmota :o)

0.0
Marcipánová hmota :o)

Potřebné ingredience

560 g moučkového cukru, 270 g sušeného mléka (nejlépe polotučné laktino), 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, lžíce másla, barvivo rozpuštěné ve vodě - dle potřeby

Postup přípravy

Vše smícháme a vytvoříme tuhou hmotu, ze které vytváříme cokoliv podle fantazie. Vodu přidávejte opatrně, nakonec si jen vlhčete ruce, aby jste jej neměli moc řídký. Recept mám přímo od cukrářky, proto je to ve větším množství, ale je opravdu výborný :o)

Hmotu je lepší barvit hned při výrobě. mě se osvědčili potravinářská barviva od kovandovi, jsou to pěkné zářivé barvy.

Na potah dortu /já mám průměr 26 cm) stačí poloviční várka. A pak si dělám 1/4 várky několikrát a pokaždé jinou barvu, kterou chci mít na dortu a z toho tvořím kytičky ......

Máslo můžete kidně vynechat není tam nutné, jen se s tím pak lépe pracuje

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

barteška 12. 7. 2015, 19:35
Dobrý večer ,včera jsem dodělala dortík pro dcerku, hmota úžásná (Y) (Y) (Y) jen se chci zeptat, jak udělat marcipán jen bílý. Měla jsem ho pořád smetanový. Děkuji Anička
Marky-Marky 5. 4. 2015, 19:27
Zdravim,chěla jsem se zeptat,mandlovou trest tam nedáváte? V pátek chci dělat svůj první dort a ráda bych to tam přidala
akin77 5. 4. 2015, 19:31
@Marky-Marky Tak ji přidejte ,-).
Zrušený účet 1. 9. 2014, 20:27
Lucko díky za recept...marcipánová hmota podle vašeho receptu je naprosto úžasná...fantasticky se s ní pracuje ... (clamp) (clamp) (clamp)
jituneli 10. 8. 2013, 23:13
Akorát jsem dodělala dorty pro mou holčičku, výborně se s hmotou pracovalo, a to byl můj první pokus, co se potáhování dortů týče (^) (Y) (Y) (Y)Díky za receptík. |:o) |:o) |:o)
zabinkaa 1. 4. 2012, 18:21
Díky za recept, povedlo se :-) Foto dortu mám v receptech. Blanka
wicht 22. 11. 2008, 16:40
dobrý den paní Lucko, dnes jsem dělala dort pro syna k zítřejším narozeninám s Vaším marcipánem a je naprosto suprový, mám spoustu receptů, ale tenhle na celé čáře vede. Děkuji mooooooooooc za receptík (Y) (Y) (Y) (L)
Willow M 14. 5. 2008, 19:38
Ona ta hmota je svým způsobem stále stejná, občas má každý trochu jiný poměr surovin, ale stejně si to podle mě musí každý vychytat sám a podle zkušeností s "hňácáním" časem každá pozná, kdy je to to pravé. Ale tady mi není moc jasný ten van. cukr. Neměl by se teda nějak rozpustit ve vodě?? Ještě jsem recept na mléčnou hmotu s van. cukrem neviděla... *-)
luccka 16. 4. 2009, 12:52
@Willow M Nene, cukr se prakticky rozpustí v tom marcipánu, není tam pak znát (C) Receptík mám od známé cukrářky, dělá ho už hodně let (hello)
Zrušený účet 14. 5. 2008, 17:03
Holky, poradíte mi, jak asi dlouho se hmota hňahňá do podoby, aby se s ní dalo pracovat? Mám na to jen ruce, žádnou techniku *-). Díky :-)
Zrušený účet 14. 5. 2008, 17:08
@ Ručně hňácejte alespoň 20 minut. Tady máte postup. Je to sice zaděláváno v pekárně, ale ručně je to stejné. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616
Zrušený účet 14. 5. 2008, 17:14
@ Marcelko, děkuji za odpověď, tak to se těším ;-). Chtěla jsem zkusit vaši hmotu s pšeničným sirupem, ale ve zdravé výživě mi vnutili nějaký sladový, že je to prý to samé, ale po ochutnání jsem se rozhodla, že půjdu raději do medu :-S. Snad to vyjde. Díky :-)
Zrušený účet 14. 5. 2008, 18:29
@ Nemyslete si ten pšeničný taky není žádná mňamka. Ale v tom malém množství se to ztratí.
Miminkov 27. 3. 2008, 17:59
Luci, dnes jsem to zkusila a i když zpočátku patláníčko patláníčko, finále super .. zítra potahuji dort, tak snad to klapne :-) :-) (^) Děkuji za recept.. (Y) (Y) Míša
Meggany 15. 3. 2008, 20:44
Krásně potažené a nazdobené (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie