Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rizoto z hlívy ústřičné

0.0
Rizoto z hlívy ústřičné

Potřebné ingredience

200 g hlívy ústřičné, 1 svazek jarní cibulky, sušená rajčata (asi 5 ks), cibule, oliv. olej (sádlo), sůl, tvrdý sýr (nemusí být), rýže nebo kuskus

Postup přípravy

Na oliv. oleji (sádle) zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme a chvilku podusíme. Pak podlijeme trochou vody a přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájená sušená rajčata. Pro lepší chuť můžeme přidat lžičku oleje ze sušených rajčat. Průběžně podléváme trochou vody, aby se pokrm nepřipaloval. Vše podusíme asi 20 min. Poté přidáme uvařenou rýži nebo kuskus a promícháme. Nakonec můžeme rizoto na talíři posypat nastrouhaným sýrem, ale není nutné.
Je to velice jednoduché, rychlé a zdravé jídlo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie