Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 268 návštěvníků)

Nejrychlejší halušky a jsou vynikající!!!!!!! Recept mám od maminky :) !!!!

0.0
Nejrychlejší halušky a jsou vynikající!!!!!!! Recept mám od maminky :) !!!!

Potřebné ingredience

40dkg hrubé mouky, 1vejce, sůl a voda(i půl litru), sádlo, zelí, špek

Postup přípravy

Do mouky přidáme vejce, sůl a necelého půl litru vlažné vody, aby vzniklo polotuhé tahací těsto. Zavaříme přes formu na halušky v osolené vodě(vodu osolíme o něco víc než na brambory). Jak vyplavou, vytahujeme. Dáme na ně kousek sádla, aby se neslepily. Pak si osmahneme špek nebo slaninu(nebo obojí) a přidáme na halušky. Kdo chce se zelím, tak sterilované zelí podusí ve vřelé vodě asi 10min :) !! Je to mňamka. Dobrou chuť.

hotové se zelím :)

a manžel může nivu i do buchet :D takže meze se nekladou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SARINKA.MU 6. 3. 2019, 11:29
(Y) (Y) (Y) opravdu výborné
dajka188 18. 12. 2017, 19:51
(Y) (Y) (Y)
zdenka1011 26. 9. 2017, 6:12
(Y)
ZDEVAL 17. 2. 2017, 15:43
Já je dělám z hrubé mouky,hrubé krupice,vejce,vegety a vody.s kysaným podušeným zelí,usmaženou cibulkou do zlatova a na drobno nakrájeným uzeným,nebo salámem.Všichni se po nich mohou utlouct.. (jidlo) (clamp) (jidlo) :-) (clamp)
Auril 13. 2. 2017, 22:04
Od narození jsem žila na Liptově, v Nízkých Tatrách... Halušky bez brambor jsou nesmysl
Fumiko 2. 9. 2020, 14:00
@Auril To je dobrý nezmyseľ.
benzd 2. 2. 2017, 14:37
(Y) (Y) (Y) rychlovka moc dobrá, lepší než ze sáčku, děkuji za recepr, opravdu doporučuji vyzkoušet i těm, co váhají.Všichni doma si moc pochutnali. (F) (F)
Terva 23. 1. 2017, 20:07
Ale tohle nejsou halušky. To jsou noky
Fumiko 2. 9. 2020, 13:59
@Terva Haluška ( haluska) je maďarské slovo a znamená to nok. Takže všetky slovenské halušky sú noky, rovnako ako talianske gnocci sú predstavts si, tiež noky. My slovo nok na slovensku totiž nemame. A tiego bez zemiakov varíme na južnom Slovensku, od Zvolena dolu. Zemiaky nedávame.
Kamis1 26. 9. 2017, 13:23
@Terva Ano to jsou noky :^)
Nikis. 5. 1. 2017, 14:18
Taky dělám často, přesně takhle ,-) Rychlovka za pár minut a výborná večeře (H) Doporučuju formu na halušky z Tupperware, měla jsem nějakou kovovou z domácích potřeb a děs. Ta plastová z Tup. je perfektní, je to šup šup (Y)
Hepesa 5. 1. 2017, 13:38
Já je také dělám, ale z hladké mouky. A když nemám doma knedlík, tak i jako větší noky ke guláši. Dneska tedy zkusím ty Vaše a pak dám vědět (F)
chalupnicka 18. 12. 2016, 19:37
Výborný recept (pl) (clamp) (clamp) (clamp)
Danusinka 18. 12. 2016, 16:00
No z brambor jsou chutnější, ale já tak nesnáším vaření, že je dělám z pytlíku a je mi to fuk a říkám tomu taky halušky. A můžu je mít k snídani, obědu i večeři. (F)
elolizinka 5. 1. 2017, 11:46
@Danusinka Už jsem je také dělala a moc mi nechutnají ty bramborové z pytlíku jsou chutnější (F)
Katerinaroberto 9. 12. 2016, 19:53
S Nivou milujeme...
milka1m1 25. 8. 2016, 18:55
Delam z polovicni davky a jsou super.
Petra Kostková 25. 8. 2016, 18:10
Dnes jsem dělala, jsou vynikající (Y) (Y) (Y)a opravdu hotové za pár minut (clamp)děkuji (F)a všem tento recept doporučuji (pl)
marsi-28 18. 12. 2016, 15:49
@Petra Kostková To jsou ale noky,halušky jsou z brambor
kamion 6. 3. 2019, 12:22
@marsi-28 A já jsem myslela, že z brambor jsou strapačky ,-) ,-)
JarkaH 23. 3. 2016, 9:46
vysvětlím vám rozdíl mezi knedlíkem a nokem ....nebo mezi nokem a haluškou ,-) ,-) ,-) ale jinak, tohle jídlo dělám už léta, jsem holka z pražského paneláku a pravé halušky jsem dosud zřejmě nejedla nikdy, ani v Kolibě u 4 kamenů ,-)
borufkajana 23. 3. 2016, 12:27
@JarkaH To máte pravdu já pravé halušky také nikdy nejedla a to myslím ani na Slovenku.Já když dělám tyto halušky tak dám hrubou mouku na polovinu s bramborovou kaší z prášku. Přidám 1 vejce,trochu oleje sůl a přidám mléko do té pravé hustoty abych mohla dělat noky přes cedník.S uzeným a zelím nemají vůbec chybu. (pl) (pl)
Martitina 23. 3. 2016, 10:02
@JarkaH Vysvětlím vám rozdíl mezi chytrolínem a člověkem nad věcí (F)Chytrolín je člověk, který je přesvědčen o své pravdě a nesnese ani náznak možnosti, že může být něco jinak, člověku nad věcí jsou debaty halušky vs. nok u víte čeho. Jinak uˇz jsem to sem psala níž... skutečně se toto jídlo někde může nazývat haluškami. U nás se tyto halušky vařily na sobotní obědy smíchané s míchanými vajíčky podávané s kyselou okurkou jako rychlé a velmi dobré jídlo. Takto to nazývají moji slovenští příbuzní - prostě halušky (radost)
120215 23. 1. 2017, 19:53
@Martitina Ano... halušky jsou halušky (radost) A rozdíl je jen v tom, jestli jsou to halušky těstovinové... nebo bramborové... Já miluju obojí.
martazdaleka 23. 3. 2016, 9:32
Díky za recept. Ty HALUŠKY (F) :-jsou vynikajicí (kytara)
Mikrah 22. 3. 2016, 8:22
též nám chutnalo (F)
EvaHol 22. 3. 2016, 6:32
Toto přece nejsou halušky. Bože lidi, co jste schopni všechno dát do úst, ach jo.
Fumiko 2. 9. 2020, 13:55
@EvaHol Isteže to sú halušky. My na Honte( zvolenská župa ) iné nejedávame. |:o)
monky3 22. 3. 2016, 19:01
@EvaHol Co z toho nejíte? mouku, vejce, vodu?? *-)
137 23. 3. 2016, 0:01
@monky3 tak halušky jsou z brambor ne, alespoň tak jsme se je učili na škole.
lakiara 22. 3. 2016, 15:45
@EvaHol to,že to paní "blbě"nazývá,znamená,že se to nedá jíst?? :-o
Brůs 22. 3. 2016, 9:10
@EvaHol A co? Kdyz se tu muze jist piza z rohliku. 8-| .Me tohle taky chutna.
danca60 22. 3. 2016, 8:29
@EvaHol To, že to nejsou pravé halušky jako znamená, že to není k jídlu? :-o Tak si tomu říkejte noky (H) a jsou moc dobré (*)
marsi-28 21. 3. 2016, 23:31
Říkejte si tomu jak chcete ,ale halušky jsou pouze z nastrouhaných brambor a mouky. *-) *-) *-)
Fumiko 15. 2. 2018, 20:45
@marsi-28 Som zo Slovenska, iba na Horniakach sa jedia halušky zo zemiakov, južné kraje, ako trebárs Hont, nikdy zemiaky nepoužijú, naša starká vraveli, že tie zo zemiaikov sú pre chdobných.. Na Honte sa iba biely chlieb jedáva, ten čierny prosto nie je dosť dobrý. ,-) :-$
Raguella 21. 3. 2016, 11:46
Již několikrát jsem je dělala a rodince moc chutnají (Y) :-),takže zůstávám moc ráda u tohoto rychlého a chutného receptíku. (L) |:o) Děkuji za bezva receptík. (F) (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie