Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jarní variace na plněný kuřecí řízek

0.0
Jarní variace na plněný kuřecí řízek

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa,sůl *náplň: špenátové listy, kiri sýr, anglická slanina-není nutná!, sůl, pepř * na obalení:hladká mouka, vajíčka, parmazánová strouhanka (hrst nastrouhaného parmazánu smíchaný s drcenými cornflakes a obyčejnou struhankou ve stejném poměru)

Postup přípravy

Nejprve si nařežeme v prsíčkách kapsy, prsa osolíme a připravíme si náplň, kterou prsa naplníme, uzavřeme párátky a obalíme v mouce, vyšlehaném vajíčku a parmazánové strouhance. Smažíme na oleji a pak ještě dopečeme v troubě asi 15 min, aby vnitřek nebyl syrový.
*Náplň:Rozmražené či čerstvé listy špenátu nakrájíme nadrobno(klidně v robotu) a smícháme s kiri sýrem. Každou kostičku sýra jsem předem rozkrojila na 4 díly. Špenátu dávám víc než sýra. Mírně osolíme a opepříme. Směs nabereme lžící a položíme na plátek slaniny, smotáme a vložíme do kapsy.

Mně tahle náplň s kiri sýrem chutná víc, než originál, kde je mozzarella. Můžete zkusit obojí. Parmazánová strouhanka není nutná, dejte klidně jen obyčejnou. Recept je ze starého čísla Paní domu, kde však není použita slanina.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie